Sep 29, 2016

Punca dan Cara Atasi Masalah Kulit Berjerawat dengan Berkesan

Jerawat dan muka berparut boleh menganggu penampilan seseorang. Ia juga boleh menyebabkan seseorang kurang yakin dengan penampilan diri, terasa down dan ada yang sanggup tak keluar rumah.

Ada kawan saya sanggup berkurung seminggu dalam rumah kerana malu jerawat tetiba naik dengan subur dan parut makin banyak akibat allergy dan salah penggunaan produk kosmetik.

Setiap wanita dan lelaki idamkan kulit cantik bebas jerawat dan jeragat. Malah bonus la kalau kulit sedia semulajadi cerah dan berseri kan.


kulit cantik bebas masalah kulit idaman semua wanita
sumber : google

Dalam kelas nutrisi yang saya join baru-baru ni, Nutrionist ada maklumkan jerawat boleh muncul di sebabkan banyak faktor. Antaranya:


  • Pemakanan ( banyak makanan berlemak,berminyak dalam menu seharian)
  • Stress
  • Perubahan hormon
  • Pencemaran
  • Penggunaan Alat kosmetik yang mengandungi bahan merbahaya (merkuri, hydroquinone) dll
  • Tidak mencuci muka dengan betul
  • Salah penggunaan pencuci muka
  • Tidak minum air masak/kosong dengan cukup


Jadi sekiranya jerawat muncul dengan subur di muka, banyakkan pengambilan makanan yang berkhasiat, cuci muka dengan pencuci yang betul dan banyakkan minum air kosong.


Kebiasaan jerawat akan meninggalkan parut yang hodoh dan boleh mencacatkan penampilan wajah seseorang. 


Antara petua-petua yang boleh di amalkan untuk hilangkan parut jerawat dengan cepat ( sila klik link di bawah)


7 rawatan semulajadi untuk hilangkan parut jerawat dengan cepat

Cara hilangkan parut jerawat hitam

10 cara hilangkan jerawat dengan bahan di dapur

Cara hilangkan jerawat dengan pengambilan supplemenSekiranya anda mengalami masalah jerawat yang berulang-ulang dan jerawat batu yang boleh menyebabkan kulit wajah bengkak ,cubalah atasi dari dalaman.


Penggumpulan toksik dalam badan juga menyebabkan jerawat keluar. Jadi penting juga untuk lakukan detoks supaya semua toksin dapat di keluarkan dan kulit lebih sihat.


Ini kisah seorang pengguna set kecantikan shaklee. Beliau mengalami masalah jerawat dan muka berparut akibat allergy dan resdung. Akhirnya beliau mencuba set kulit cantik ni. Alhamdulillah kini kulitnya bebas masalah jerawat, parut jerawat makin berkurang dan kulit lebih cerah.Ketiga-tiga suplemen ni sangat membantu dalam membaikpulih sel-sel badan supaya sentiasa dalam keadaan baik, melawan radikal bebas (punca daripada pencemaran,pencuci bertoksik dll) dan membentuk kolagen dalam badan supaya kulit sentiasa awet muda dan cantik.


Ada 2 hari sahaja lagi promosi Vitamin C dan ESP untuk bulan ini

Beli 6 ESP percuma 1 @ beli 2 ESP diskaun 5%
Beli 6 Vitamin C percuma 1 @ beli 2 Vitamin C diskaun 5%


Sekiranya anda berminat untuk pembelian set ini boleh buat pembelian di bawah:
Atau boleh hubungi saya segera seperti berikut. Setiap pembelian saya akan sertakan dengan panduan ekslusif cara makan yang betul

No comments:

Post a Comment