Apr 6, 2016

Cara Detoks Paling Mudah di Lakukan & Faedah Lakukan Detoks

Tanpa kita sedari,toksin mudah masuk ke dalam badan kita melalui pemakanan dan persekitaran. Sekiranya anda merokok dan mengambil minuman alkohol lagi mudah toksin termendap dalam badan.

sumber google


Toksin biasanya termendap dalam salur usus,dalam hati dan seluruh anggota badan, Kebiasaan toksin akan di singkirkan melalui proses perkumuhan badan kita.


Sekiranya toksin tidak di buang,ia boleh menyebabkan pelbagai penyakit dan sekiranya tidak di hiraukan boleh menjejas organ-organ penting dalaman. Oleh itu,sangat penting untuk kita melakukan detoks atau term mudah di kenali singkirkan toksin/buang toksin,racun,lemak dan bahan buangan yang tidak diperlukan daripada badan.


Ibarat kereta yang kita pandu..Semakin lama guna,semakin banyak servis perlu kita lakukan. Kita sentiasa siap sedia untuk servis supaya kereta tersebut tidak meragam dan lancar perjalanan. Sama juga tubuh badan amanah kita. Bermacam-macam makanan dah kita masukkan, persekitaran yang jerebu,penuh asap dan sekeliling kita dengan perokok-perokok lagi menyebabkan DETOKS ITU PERLU  dilakukan.Tanda-tanda badan perlu detoks:  • selalu keletihan
  • masalah sembelit kronik
  • berat badan susah turun
  • selalu lesu dan mudah migrain
  • alahan
  • mudah marah 


Kepentingan Detoks:
Faedah-faedah detox

1) Menurunkan berat badan
2) Mengawal selera makan
3) Mencantikkan kulit
4) Menjadikan nafas lebih segar
5) Menjadikan pemikiran lebih fokus kurangkan blur
6) Mengurangkan alergi
7) Mencantikkan rambut
8) Membantu melambatkan proses penuaan
9) Menjadikan tubuh lebih sihat
10) Memperbaiki kehidupan


Bulan ini Shaklee memperkenalkan kempen baru ( set detoks) bagi memastikan kesihatan lebih baik. Pernah tak dengar orang kata kalau nak makan suplemen ni better detoks dulu,jadi mudah badan nak serap suplemen/vitamin yang kita makan.takdelah membazir kan..

dan paling penting kita buat detoks supaya segala kekotoran/toksik dalam badan dapat di buang dan badan lebih sihat

Antara suplemen yang membantu untuk detoks :


Herblax - untuk mencuci usus
Alfafa - detoks seluruh badan
DTX Complex - detoks hati,buah pinggang dan penghadaman
Peppermint Ginger Plus - Buang angin dari badan
Vivix - memberikan tenagaTerdapat beberapa jenis detoks yang boleh anda pilih dan lakukan dan kali ini saya fokus detoks dengan suplemen semulajadi :
Untuk entry akan datang saya akan jelaskan mengenai jenis detoks,beberapa testimoni yang berjaya detoks dan mengalami perubahan tahap kesihatan lebih baik dan apa makanan yang baik yang perlu di amalkan dan di elakkan. Stay tuned ya:-)
Ingin dapatkan Promosi Vitamin C harga murah?

Klik di SINI
No comments:

Post a Comment