Jan 31, 2016

Promosi VIVIX:Khasiat VIVIX Membantu Pesakit Kritikal Kembali Sihat

Hari terakhir di bulan Januari 2016. Hari terakhir juga untuk PROMOSI VIVIX.VIVIX - suplemen terbaik kaya resveratrol daripada gabungan 4 ramuan semulajadi membantu ramai pesakit kritikal kembali pulih dan sihat daripada masalah kesihatan. 


4 Ramuan Semulajadi Hebat VIVIX

1) Anggur Muscadine


Muscadine Grape atau Anggur Muscadine merupakan anggur liar yang mempunyai 20 kromosom dan  telah menjalani hasil penyelidikan bertahun-tahun oleh para saintis Shaklee. 

Dengan saiz sebesar sebiji bola golf, anggur ini telah dibuktikan mengandungi lebih satu kromosom di mana para saintis mempercayai muscadine grape merupakan satu-satunya anggur yang dapat mengukuhkan profil dan mekanisme polyphenolnya. 

Muscadine grape ini sangat kaya dengan sumber resveratrol, dan mempunyai kuasa anti-oksidan 40x lebih tinggi


2) Purple Carrot

Purple carrot merupakan tumbuhan yang tumbuh liar di Afghanistan sejak 5000 tahun dulu. Ia adalah sumber terbaik Vitamin A dimana ia turut mengandungi phytokimia termasuk karotenoid, phenolik, polyacetylenes, isokumarin dan juga sesquiterpens. 

Anthocyanins iaitu sejenis antioksidan utama di dalam purple carrot yang memberi warna ungu-kuning dan ungu-oren. Kandungan anthocyanins di dalam carrot ungu-kuning adalah pada kadar tertinggi berbanding carrot ungu-oren. Anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi sebagai anti-oksidan, anti-radang, anti-mikrobial dan juga anti-karsinogen. 

Selain itu, ia turut menunjukkan kesan positif pada saluran darah, platlet dan lipoprotein yang berkebolehan untuk mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. Asid klorogenik merupakan antioksidan yang paling banyak terdapat di dalam semua jenis carrot. Asid klorogenik ini dipercayai bertanggungjawab mengurangkan diabetes yang selalu dikaitkan dengan pengambilan kopi.  3)Elderberry (Sambucus Nigra) 

Elderberry merupakan sejenis tumbuhan yang tumbuh di kawasan lembap di serata Eropah dan Amerika Utara. Ia mengandungi sumber anthocyanins yang tiga kali ganda lebih hebat dan baik berbanding karotenoid. Anthocyanins bertindak sebagai anti-radang dan dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selsema atau influenza.

 Elderberry juga turut memiliki flavanoids yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat yang berupaya mengukuhkan sistem imun untuk melawan jangkitan virus dan bakteria.  Selain itu kandungan Vitamin A, B dan C serta nutrien lain seperti asid amino, karotenoid, tannin dan rutin turut memberi manfaat kesihatan yang baik. 

Kesemua ekstrak yang didapati daripada elderberry ini berperanan dalam menguatkan sistem imun untuk melawan jangkitan virus dan flu, jangkitan yis, asma, batuk, sesak dada dan juga diabetes. Ia juga dapat merendahkan tahap kolesterol dan menghalang oksidasi kolesterol LDL dimana oksidasi LDL dianggap sebagai satu penyebab penting penyakit kardiovaskular. 

Elderberry yang berfungsi sebagai antibiotik semulajadi turut mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan jantung, mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.


4) Polyganum cuspidatum


Juga dikenali sebagai Knotweed Jepun adalah tumbuhan peribumi yang berasal dari Asia dan juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. 

Polyganum ini bertanggungjawab dalam memberi warna hitam. Ia merupakan sumber komersial resveratrol yang juga terdapat di dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah dimana terdapat lebih 3000 kajian yang telah dijalankan berkaitan tentang resveratrol ini. 

Hasil ujian klinikal makmal menunjukkan resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet sukan dan mengurangkan berat badan. Sebagai supplemen anti-penuaan yang sangat penting, anti-radang dan juga anti-kanser.


Credit

Subhanallah hebatnya ciptaan Allah daripada tumbuh-tumbuhan yang Allah izinkan para saintis untuk membuat kajian dan menghasilkan satu ramuan yang lengkap dan terbaik untuk kesihatan.


Alhamdulillah ramai pesakit kritikal yang mencuba VIVIX mendapat kebaikannya dan badan kembali cergas bertenaga. 

Alhamdulillah semua dengan izinNya. Lagi TESTIMONI VIVIX anda boleh baca di SINI


Sekiranya anda atau ahli keluarga mempunyai masalah kesihatan dan ingin mencuba alternatif dengan suplemen VIVIX, amat saya alu-alukan. 

Journal kajian saintifik terhadap vivix oleh para saintis boleh di lihat di SINI

Tiada yang lebih menggembirakan hati selain melihat insan tersayang sembuh dan kembali sihat. Tiada galang ganti nikmat kesihatan anugerah dariNya.

Promosi VIVIX : beli 2 diskaun 5% Atau beli 6 botol percuma 1, Percuma Keahlian Shaklee dan Percuma Penghantaran ke Seluruh Malaysia,


Sekiranya anda ingin mencuba VIVIX hari ini boleh buat pembelian ONLINE di bawah
 atau hubungi saya segera seperti berikut:


No comments:

Post a Comment