Dec 23, 2016

Suplemen Terbaik untuk Sakit Lutut dan Sendi

Sehari dua ni saya banyak dapat pertanyaan daripada customer yang mencari suplemen bersesuaian untuk ibu ayah yang alami masalah sakit lutut dan sakit sendi.
Tidak di nafikan semakin meningkat usia dan semakin berusia kita, kolagen dalam badan semakin berkurangan dan sendi-sendi juga akan turut haus. 


Tulang rawan kita terdiri daripada kolagen ini akan mula terhakis selepas usia 20 an. Dalam tulang rawan , ada cecair yang menjadi pelincir di antara sendi lutut juga akan menjadi semakin berkurangan. Protein yang membentuk tulang rawan juga semakin merosot.


Apabila tulang rawan mula mengelupas, sakit lutut mula akan tejadi. Ketika ni tulang rawan menjadi bengkak dan sakit.


Sakit lutut ni juga di panggil osteoartritis. Seiring dengan peningkatan usia, kebiasaannya sakit lutut akan menyerang golongan lelaki bermula pada usia 45 tahun. Manakala bagi wanita bermula setelah usia mencecah 55 tahun.Suplemen untuk Sakit Lutut dan Sakit Sendi

Selain ubat-ubatan moden dan operation, suplemen juga dapat membantu menguatkan sendi-sendi dan membaiki tulang rawan serta mengelakkan radang serta sakit di kawasan terlibat.Antara suplemen yang baik untuk masalah sakit lutut dan sendi ni adalah VIVIX dan Collagen Powder.1) Vivix


Vivix adalah tonik antioksidan yang kaya dengan Resveratrol. Resveratrol ni banyak sangat manfaat dan dapat membantu baikpulih sel sehingga ke peringkat DNA sel.


Kebaikan Resveratrol yang terdapat dalam Vivix untuk fungsi sendi:


- Membantu mengekalkan fungsi dan struktir sendi dan ia dapat 

- Membantu  mengekalkan fungsi dan struktur sendi
- Membantu memperbaiki fungsi dan struktur sendi.
- Membantu mengurangkan faktor yang menjadi punca kepada penyakit berkaitan sendi.
- Membantu melakukan penyelenggaraan yang baik pada sendi normal, juga memberikan perubahan yang lebih baik terhadap kesan fisiologi kepada sendi termasuklah (faedah yang positif) daripada segi:
  • Kelebaran ruang sendi (joint space width on radiographs).
  • Pergerakan.
  • Kekakuan (stiffness).
  • Ketidakselesaan sendi.
Credit


2) Collagen Powder


Collagen Powder adalah kolagen yang di rumus khas dan di ekstrak daripada sisik ikan merah dan gabungan bahan-bahan semulajadi lain.


Collagen Shaklee daripada sisik ikan merah dan 7 bahan aktif semulajadi


kolagen diperlukan bagi memperbaiki dan menyelenggara tisu lembut di sekitar sendi. Malah kolagen juga mampu

  • Memberi flexsibiliti kepada system sendi dan tulang
  • Mengurangkan sakit belakang
  • Menyokong pergerakan supaya lebih stabil
  • Menghasilkan asid amino penting seperti lysin, prolin dan glysin yang mana ianya secara khusus diperlukan untuk membina struktur tisu penyokong dan untuk mengawal fungsi sel badan.
  • Menghasilkan asid amino penting seperti lysin, prolin dan glysin yang mana ianya secara khusus diperlukan untuk membina struktur tisu penyokong dan untuk mengawal fungsi sel badan.
Apa Kata Pengguna yang Telah Mengambil Vivix atau Collagen Powder?Tiada anugerah ternilai selain melihat ibu ayah dan insan tersayang menjalani kehidupan yang baik dan sihat. 

Sekiranya ibu ayah atau atuk nenek mengalami masalah sakit sendi atau sakit lutut, bolehlah ikhtiar dengan suplemen di atas. Insyaallah bukan sahaja baik untuk sendi mereka malah membantu memberikan tenaga.

Untuk pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya seperti berikut:
No comments:

Post a Comment