Mar 8, 2013

Bertenaga dengan Set Ibu Hamil Shaklee


Masih mencari set vitamin sesuai semasa mengandung?

Semasa mengandung,badan kita mudah lesu dan penat..Apatah lagi jika pemakanan kita tidak mengandungi cukup zat dan nutrien tidak seimbang.Di tambah jika mengalami alahan teruk..fuhh..terasa nak terbaring je..

Makanan tambahan atau vitamin mampu membantu ibu-ibu mengandung kekal aktif dan sihat dan seterusnya membekalkan khasiat terbaik kepada anak dalam kandungan..

Alahan / Morning sickness banyak di hadapi oleh ibu-ibu mengandung..Ada yang muntah waktu pagi,ada yang malam sahaja,,ada yang langsung tidak berselera menjamah ..Oh begitu unik sekali ibu-ibu ye:-) Namun pastikan ibu-ibu gagahkan diri demi memastikan anak di kandung sihat dan mendapat zat mencukupi

Terdapat set lengkap untuk ibu menyusu dari Shaklee iaitu:


Ostematrix

Mengekalkan tekanan darah yang normal di samping membekalkan ibu-ibu keperluan kalsium mencukupi sepanjang mengandung.Mengelak ibu-ibu dari kebas-kebas,lenguh,cramp dan melindungi kerosakan gigi dan tulang.

B- Complex

B Compleks Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’. Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari. Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung. Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.

Vitamin C

Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Ianya juga membantu dalam penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh. 1 biji vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari? Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

Vitalea 

Vita-Lea adalah multivitamin jadi ibu tidak perlu mengambil obimin lagi. Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.

Omega Guard (omega 3)

Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby. Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan


ESP

Memberi tenaga berpanjangan dan mengelakkan stretch mark.


Saya juga menyediakan set trial kepada kawan-kawan iaitu:

SET 1- utk 1st trimester 
  • 30′s Multivitamin (LENGKAP DGN IRON)
  • 30′s B complex (LENGKAP DENGAN ACID FOLIC)
  • 30′s vitamin C
  • 1 bottle of calcium (120 caplets)
SET 2 – utk 2nd & 3rd trimester 
  • 30′s Multivitamin (LENGKAP DGN IRON) ,
  • 30′s B complex (LENGKAP DENGAN ACID FOLIC),
  • 30′s vitamin C
  • 1 bottle of calcium (120 caplets) 
  • 30′s capsule OMEGA GUARD (MINYAK IKAN, DHA)

Hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi percuma dan menikmati TAWARAN HARGA menarik bagi set ini.
No comments:

Post a Comment