Mar 9, 2013

Merawat Keputihan Secara Semulajadi

Masalah keputihan selalu membelenggu kaum wanita..Ada yang menghabiskan puluhan ringgit menukar pelbagai jenama tuala wanita,memakai panty liner dan akhirnya memburukkan lagi keadaan makin menyebabkan kegatalan dan kurang selesa di kawasan sensitif berkenaan.

keputihan adalah lelehan lendir yang keluar dari kemaluan wanita. masalah keputihan yang normal adalah berwarna jernih atau putih kelabu dan selagi warnanya kekal ini bermakna tiada jangkitan yang berlaku kepada 'miss V'

Jika keputihan bertukar menjadi kental, berbau, mengalami radang dan gatal di bahagian 'miss V', ini menunjukkan bahawa terdapat jangkitan yang telah berlaku.Jangan biarkan ia melarat sehingga anda asyik menggaru dan kurang selesa sepanjang hari.

Golongan wanita’,remaja,ibu mengandung dan sesiapa sahaja akan mengalami keputihan ini.

Sebagai alternative, bagi yang mengalami masalah keputihan ini boleh mencuba mengambil Alfafa..


Alfafa adalah sejenis tumbuhan yang kaya dengan zat dan mineral antaranya kalsium, zat besi, magnesium, phosphorus, pottasium, chlorine dan juga vitamin K. Alfalfa yang segar akan membekalkan kandungan mineral yang tinggi.

Alfafa complex Shaklee juga dapat membantu masalah keputihan ini.


1 Botol ini mengandungi 330 biji..

Faedah pengambilan alfafa:

  • Alfafa juga boleh di gunakan oleh ibu-ibu menyusu sebagai 'Milk booster'. 
  •  perapat untuk kaum wanita.
  • Merendahkan kandungan gula bagi penghidap diabetes dan mengawal paras kolestrol
  • Merawat jangkitan kulat
Antara testimonial Alfafa:Dan pengalaman saya sendiri mengambil alfafa..Alhamdulillah masalah yang sering saya hadapi ketika mengandung iaitu keputihan hilang sama sekali..Di samping menyusu badan,susu saya nampak lebih pekat dan anak pun masih menyusu sampai sekarang setahun umurnya..alhamdulillah..harap-harap saya dapat menyusukannya hingga 2 tahun..Insyaallah

OPSS..jangan lupa pengambilan 3 liter air masak sehari ye kawan2:-)

Berminat untuk dapatkan vitamin ni,boleh hubungi saya untuk konsultasi dan TAWARAN DISKAUN..

SUHAILA JOHAR
012 6328345
fb: impianz shoppe
email : sufiyah44@gmail.com

No comments:

Post a Comment