Dec 29, 2016

Pernah Habis RM12K Setahun untuk Rawatan,akhirnya Kembali Sihat selepas mengambil Vivix

Kos pembedahan dan rawatan bagi sesuatu penyakit sekarang ni bukan sedikit..ada yang mencecah puluhan ribuan ringgit. Lagi2 penyakit kronik seperti kanser,sakit jantung dll..Allahuakbar,moga Allah lindungi diri kita daripada penyakit merbahaya ini.


Saya pernah bertanya pada kakak ipar yang pernah mengambil rawatan kimoterapi untuk penyakit kansernya, habis hampir belasan ribu ringgit untuk rawatan kimoterapi,wad dan lain-lain. Alhamdulillah beliau ada kesedaran untuk mencarum insurans awal, dapatla cover semuanya.

Kesihatan memang tak ternilai harganya..1 amanah berat utk kita jaga dan semuanya bermula dengan pemakanan harian kita.

Camna nak jaga kesihatan ni? Kene tunggu sakit baru nak cari ubat? Ade orang cakap ah tak sakit kenapa nak sibuk2 makan vitamin kan? Tahu tak kakak ipar saya ni tetiba je dapat serangan kanser limphoma..Beliau sendiri pun tak sangka dapat penyakit ni..Lagi-lagi takde sejarah ahli keluarga pun yang pernah menghidap penyakit ni.

First time di maklumkan ia adalah sel kanser. Terduduk. Saya faham perasaan beliau. Mak abah dan seluruh ahli keluarga berikan sokongan, nasihat dan dorongan untuk beliau.

Pemakanan kita hari ni tak sama macam dulu. Ayam dah banyak inject,sayur pun dah disembur dengan racun, makanan segera dan fast food dh jd macam habit..so sangatlah penting utk kita jaga dan protect diri dgn makanan tambahan /suplemen Utk bantu lindungi diri kita.

Vivix Suplemen Terbaik untuk Kesihatan Menyeluruh

Salah satu suplemen yg sangat baik untuk penjagaan kesihatan adalah VIVIX.

Bahan utamanya daripada ramuan semulajadi


Yg ada masalah kesihatan atau nak mantain kesihatan terbaik saya cadangkan Utk mengambil vivix ni.

  • Vivix ni KAYA dengan Resveratrol.

Resveratrol ni adalah ahli kumpulan sebatian tumbuhan yang dikenali sebagai polifenol. Sebatian ini mempunyai ciri-ciri antioksidan, melindungi tubuh daripada jenis kerosakan dikaitkan dengan peningkatan risiko untuk keadaan seperti kanser dan penyakit jantung.

  • Resveratrol ni terbukti dapat membantu menambah baik kesihatan dan menjadi penawar bagi penyakit2 kritikal seperti sakit jantung,diabetes,kanser dll


  • Kandungan VIVIX terdiri daripada Polyganum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberri Eropah dan Lobak Ungu. Berbanding anggur merah biasa, Anggur Muscadine ditanam tanpa penyemburan serangga perosak kerana sifat ketahanannya yang tinggi kepada serangga perosak.


  • anggur muscadine juga mempunyai 88 antioksidan kompaun yang berbeza. Oleh itu, tidak hairanlah jika Vivix ini membantu pelbagai masalah penyakit seperti Kanser tahap empat, Diabetes, dan Vertigo serta penyakit lain.

  • Kebanyakan manfaat vivix adalah sangat power kerana resveratrol yang ada didalamnya.

-- vivix lebih POWER 10x ganda dari sumber resveratrol biasa kerana ia memperbaiki fungsi mitokondria didalam tubuh

vivix lebih 10 kali ganda lebih hebat dari resveratrol


Nak menghasilkan vivix ni pun berjuta2 dollar dihabiskan untuk kajian dan dalam memilih produk berkualiti.

Kajian Klinikal Resveratrol

--1 kajian klinikal dilakukan ke atas sel-sel kanser payudara dan didapati Resveratrol membantu menghalang atau mengurangkan sel-sel kanser di payudara. --


Satu kajian yang dijalankan oleh Jabatan Sains dan Teknologi, Universiti Ohio, AS, pada tahun 1997 membuktikan kejayaan resveratrol menyekat pembahagian sel-sel KANSER di peringkat selular.


Sehingga hari ini,lebih daripada 1 juta botol vivix telah di jual dan ramai mendapat manfaatnya..alhamdulillah

  •  Vivix telah di paten ekslusif boleh didapati daripada shaklee branch dan pengedar sahaja

Ketahui lebih lanjut mengenai khasiat dan manfaat vivix di SINI


Tak ternilai harga sebuah kesihatan. Yang nak mantain sihat atau ada masalah kesihatan, insyaallah ikhtiar dgn vivix dapat membantu dgn izinNya.

Ikhtiar kakak ni dengan vivix. Sebelum ni beliau pernah habis sebanyak RM12K untuk rawatan penyakit di hospital dan pernah wad sebanyak 3 kali. Alhamdulillah kini selepas makan vivix, kesihatan bertambah baik dan sihat dan sudah boleh berkerja seperti biasa.



Nak dapatkan manfaat dan khasiat vivix? Boleh hubungi saya seperti berikut:


Dec 24, 2016

Testimoni Nutriwhite Shaklee

Assalamualaikum..

Hari ni nak share sedikit pasal produk kecantikan muka Nutriwhite ni.Saya sekarang pakai set asas.





Makeup remover, Pencuci Muka, Toner dan UV protection. Suka sangat pakai ni.. Tak sampai sebulan lagi dah perasan kulit makin lembut moist je, jerawat cepat kecut dan kulit lebih lembap.

Haaa bila basuh je muka mesti rasa nak pegang pipi je..hahaaa dan bestnya bangun tidur dah tak berminyak-minyak dah muka..sebelum ni masyaallah punyalah melekit2..

Muka saya ni kombinasi..Sebab tu cepat jugak jerawat naik..Dah bertukar banyak produk kecantikan jugak dan lastly saya nekad nak teruskan Nutriwhite ni selepas baca sendiri kandungannya daripada bahan semualajadi takde bahan kimia merbahaya dan ia memang di uji untuk kulit orang ASIA.


Haa ni review saya sendiri sebagai pengguna ye..Bukan sebab saya jual semata-mata..Saya pun tak nak menipu menjual yang tak best kata best memang tak berkat la kan...So memang ikhlas gitu...


Haa jom tengok pula apa kata pengguna Nutriwhite yang lain:


Natural rasa segar je lepas guna..bestnya blackheads dan whiteheads makin berkurang


Jerawat yang tumbuh cepat kecut

Set terbaik daripada bahan semualajadi

Kulit tegang tak melekit dan bestnya makin putih

Memang tak menyesal


Bestnya pakai pencuci muka ni boleh tahan berbulan-bulan..Saya dah guna dekat 3 bulan dengan suami.. Haa kalau pakai sendiri memang 6 bulan la..Gemuk tau isi dia ni.Picit sikit je dah berbuih-buih..





Kalau anda masih tercari-cari pencuci dan produk muka luaran , pilihlah Nutriwhite ni..memang puashati insyaallah.

Cuba sekali mesti jatuh cinta dah tak pandang yang lain..haaa gittuuuu...


Untuk pembelian set Nutriwhite boleh hubungi saya seperti berikut:





Dec 23, 2016

Suplemen Terbaik untuk Sakit Lutut dan Sendi

Sehari dua ni saya banyak dapat pertanyaan daripada customer yang mencari suplemen bersesuaian untuk ibu ayah yang alami masalah sakit lutut dan sakit sendi.




Tidak di nafikan semakin meningkat usia dan semakin berusia kita, kolagen dalam badan semakin berkurangan dan sendi-sendi juga akan turut haus. 


Tulang rawan kita terdiri daripada kolagen ini akan mula terhakis selepas usia 20 an. Dalam tulang rawan , ada cecair yang menjadi pelincir di antara sendi lutut juga akan menjadi semakin berkurangan. Protein yang membentuk tulang rawan juga semakin merosot.


Apabila tulang rawan mula mengelupas, sakit lutut mula akan tejadi. Ketika ni tulang rawan menjadi bengkak dan sakit.


Sakit lutut ni juga di panggil osteoartritis. Seiring dengan peningkatan usia, kebiasaannya sakit lutut akan menyerang golongan lelaki bermula pada usia 45 tahun. Manakala bagi wanita bermula setelah usia mencecah 55 tahun.



Suplemen untuk Sakit Lutut dan Sakit Sendi

Selain ubat-ubatan moden dan operation, suplemen juga dapat membantu menguatkan sendi-sendi dan membaiki tulang rawan serta mengelakkan radang serta sakit di kawasan terlibat.



Antara suplemen yang baik untuk masalah sakit lutut dan sendi ni adalah VIVIX dan Collagen Powder.



1) Vivix


Vivix adalah tonik antioksidan yang kaya dengan Resveratrol. Resveratrol ni banyak sangat manfaat dan dapat membantu baikpulih sel sehingga ke peringkat DNA sel.






Kebaikan Resveratrol yang terdapat dalam Vivix untuk fungsi sendi:


- Membantu mengekalkan fungsi dan struktir sendi dan ia dapat 

- Membantu  mengekalkan fungsi dan struktur sendi
- Membantu memperbaiki fungsi dan struktur sendi.
- Membantu mengurangkan faktor yang menjadi punca kepada penyakit berkaitan sendi.
- Membantu melakukan penyelenggaraan yang baik pada sendi normal, juga memberikan perubahan yang lebih baik terhadap kesan fisiologi kepada sendi termasuklah (faedah yang positif) daripada segi:
  • Kelebaran ruang sendi (joint space width on radiographs).
  • Pergerakan.
  • Kekakuan (stiffness).
  • Ketidakselesaan sendi.
Credit


2) Collagen Powder


Collagen Powder adalah kolagen yang di rumus khas dan di ekstrak daripada sisik ikan merah dan gabungan bahan-bahan semulajadi lain.


Collagen Shaklee daripada sisik ikan merah dan 7 bahan aktif semulajadi


kolagen diperlukan bagi memperbaiki dan menyelenggara tisu lembut di sekitar sendi. Malah kolagen juga mampu

  • Memberi flexsibiliti kepada system sendi dan tulang
  • Mengurangkan sakit belakang
  • Menyokong pergerakan supaya lebih stabil
  • Menghasilkan asid amino penting seperti lysin, prolin dan glysin yang mana ianya secara khusus diperlukan untuk membina struktur tisu penyokong dan untuk mengawal fungsi sel badan.
  • Menghasilkan asid amino penting seperti lysin, prolin dan glysin yang mana ianya secara khusus diperlukan untuk membina struktur tisu penyokong dan untuk mengawal fungsi sel badan.
Apa Kata Pengguna yang Telah Mengambil Vivix atau Collagen Powder?















Tiada anugerah ternilai selain melihat ibu ayah dan insan tersayang menjalani kehidupan yang baik dan sihat. 

Sekiranya ibu ayah atau atuk nenek mengalami masalah sakit sendi atau sakit lutut, bolehlah ikhtiar dengan suplemen di atas. Insyaallah bukan sahaja baik untuk sendi mereka malah membantu memberikan tenaga.

Untuk pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya seperti berikut:




Dec 20, 2016

Cara Hilangkan Ruam di Muka dan Kulit Bayi

Masalah ruam sering terjadi pada kulit lembut bayi terutama pada bahagian pipi, punggung,leher dan bahagian lain. Ruam ini boleh menyebabkan bayi kurang selesa dan rimas serta boleh menganggu waktu tidurnya.


Bagi ibu-ibu yang mempunyai bayi yang bermasalah ruam di bahagian pipi, dinasihatkan agar membersihkan dan mengelap bahagian muka atau pipi bayi dengan kain lembap selepas menyusu untuk mengelakkan terjadinya ruam susu atau kurap susu.

Bagi bayi yang alami masalah ruam lampin,pastikan kerap menukar pampers atau kain lampin yang di pakai oleh bayi. Air kencing atau najis bayi boleh menyebabkan kulit menjadi sensitif dan menyebabkan kulit bayi semakin teruk


Cara Atasi Masalah Ruam Bayi:

Ada beberapa cara yang pernah saya baca boleh di gunakan untuk mengatasi masalah ruam ini:

1. Bancuh tepung ubi dengan sedikit air dan Sapu pada kulit bermasalah, 

2. Gunakan minyak kelapa dara, sapukan pada bahagian ruam.

3. Elakkan memandikan bayi dengan air hangat. Hal ini kerana air hangat dapat membuat kulit menjadi kering dan bayi akan merasa gatal.

4. Pakai baju bersesuaian dan elakkan pakai lampin pakai buang buat sementara waktu untuk ruam lampin

5. Gunakan krim bersesuaian bebas steroid dan baik untuk kulit bayi


Saya nak share 1 krim serbaguna yang baik untuk masalah ruam bayi ni iaitu krim Herbal Blend.

Krim bebas steroid dan free paraben ni sangat sesuai untuk kulit lembut bayi. Hanya sapu sedikit pada masalah ruam bayi insyaallah cepat reda.

Ramuan Herbal Blend ni adalah daripada bahan semulajadi. Tiada bahan kimia merbahaya.

1- Sage Leaf
Membantu merawat masalah dan jangkitan kulit atau gigitan serangga.

2- Horse Chestnut
Membantu merawat alergi pada kulit seperti eczema.

3- Yarrow
Membantu dalam penyembuhan luka, selsema dan demam.

4- Rosemary Leaf
Tumbuhan ni merupakan musuh bagi serangga, nyamuk, lalat, ulat dan kumbang.

Krim serbaguna

Apa Keistimewaan Herbal Blend® Multi-Purpose Cream?

  • Dingin pada kulit
  • Telah di uji secara klinikal 
  • Ekstrak herba semulajadi
  • Tidak berminyak
  • Mudah meresap
  • Tidak melekit
  • Aroma menyenangkan
  • Halal 
  • Free Paraben
  • Tiada Steroid
  • Mendapat kelulusan KKM


Selain masalah ruam sebenarnya banyak lagi kegunaan dan manfaat krim ini.


★Melembutkan kulit / tumit kasar @ pecah
★Menghilangkan luka dan merawat eczema
★Melegakan gigitan serangga / nyamuk
★Merawat kulit gatal
★Menghilangkan parut jerawat / parut chicken pox
★Losyen harian untuk kulit kering
★Krim urut badan lenguh
★Merawat kesan luka melecur
★Melegakan badan / kepala ketika tidak sihat
★Merawat eczema dan gatal-gatal akibat gigitan serangga
★Ubat luka atau melecur
★Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
★Menghilangkan parut
★Losyen harian
★Baik untuk demam ( disapu di seluruh badan dan setengah jam akan berpeluh bermakna badan sedang respons pada krim tersebut bagi mengeluarkan haba berlebihan dalam badan).
★Membuang angin pada perut bagi memberi keselesaan pada perut anda
★Membuang selulit serta memecahkan lemak

Krim serbaguna wajib ada setiap rumah.







1 tiub ni murah hanya RM27.50 sahaja..Sangat jimat dan berkesan.

boleh guna dari kulit lembut bayi dan dewasa. 

Jom simpan 1 tiub untuk kegunaan anak-anak kat rumah. Senang ada ni,sapu-sapu sahaja..boleh juga di gunakan sebagai losyen

Yang berada sekitar Bandar Baru Bangi atau Pekan Kajang yang mahukan krim ni boleh dapatkan stok terus dari saya. Saya boleh bantu COD ke tempat anda. Atau yang berada berjauhan saya akan poslaju/gdex.

untuk order: SMS/whatsapp 016 358 9018

Dec 18, 2016

Jana Side Income dari Rumah di Musim Ekonomi Merudum

Bulan Disember tinggal beberapa hari sahaja lagi dah nak labuhkan tirai..Akan menjelma insyaallah tahun 2017 yang penuh debaran dan keterujaan.

Semoga tahun akan datang lebih di murahkan rezeki, diberi rezeki yang melimpah ruah,kesihatan yang baik, kejayaan dan kebahagiaan dalam hidup. Insyaallah ameen.

Sebut pasal kewangan. taraf ekonomi dan kehidupan makin meningkat dan makin getir.Semua pakat naik dan rata-rata bukan sedikit perlu di belanjakan.



Awal-awal tahun ni memang perlu sediakan wang yang cukup untuk persekolahan anak-anak. Lagi-lagi macam kami tahun depan anak dah 3 orang bersekolah. Kos pendaftaran sahaja dekat RM3k lebih. Tak campur lagi yuran bulanan akan datang kene make sure ready RM1K untuk persekolahan anak-anak.

Untuk itu, kami sebagai ibu bapa ni mestilah kene kerja keraskan. 

Masing-masing ada pilihan untuk anak-anak dan sudah tentu kita nak yang terbaik untuk mereka.

Apa yang saya buat sambil-sambil uruskan rumah tangga dan anak-anak ni la saya buat business suplemen tambahan jenama Shaklee ni.



Saya join dulu tak reti apa-apa juga. Tapi saya yakin kalau orang lain boleh,kenapa tidak saya? Semuanya boleh di pelajari insyaallah.

Kalau tak mencuba manakan tahu dapat hasil atau tidak bukan?

Nak mulakan business Shaklee ni modal serendah RM70 sahaja. Tak perlu nak bergadai nak buat loan bank or pinjam dengan sesiapa.


Kenapa saya pilih menjadi Pengedar Shaklee?

✔Tidak perlu simpan stok
✔Boleh buat secara partime/fulltime
✔Tidak perlu ke poslaju untuk pos barang
✔Boleh dapat Untung runcit sehingga RM10 - RM50 bagi 1 produk
✔Boleh dijalankan di mana-mana sahaja asal ada kemudahan internet
✔Boleh membeli produk secara ONLINE tidak perlu ke Branch
✔Mudah & Pantas



Syarat Mudah:



  • Ada kemudahan internet /FB/ Instagram/blog
  • Rajin
  • Ingin mengubah diri dan keluarga
  • Komited & bersungguh-sungguh
  • Berdikari

Kelebihan Lain :


  • Dapat menjana pendapatan 2 angka - 5 angka sebulan
  • Berpeluang menimba dan hadiri pelbagai kelas secara PERCUMA dan pada harga rendah : kelas motivasi,kelas nutrisi, kelas bersama pakar kesihatan dll
  • Berpeluang berjumpa kawan-kawan baru yang positif dan hebat
  • Berada di dalam group support ekslusif di FB dan Whatsapp
  • Poster-poster menarik dan bahan promosi untuk marketing
  • Berpeluang menimba ilmu dengan master-master berjaya yang telah mendapat income 5-6 angka sebulan
  • Bagi yang serius berbusiness berpeluang melancong ke dalam dan luar negara (leader yang layak) dan juga berpeluang mendapat 'car bonus' 



Pelbagai reward menarik untuk pengedar yang berjaya



Kelebihan menjadi Ahli Shaklee:

=========================





  • Boleh jimat sehingga 20% untuk setiap pembelian produk
  • Dapat membeli suplemen terpilih pada harga promosi setiap bulan
  • Dapat join kelas nutrisi secara PERCUMA
  • Berpeluang dapat cash rebate bulan berikutnya
  • Dapat membantu ahli keluarga, saudara mara & rakan2 terdekat untuk membeli produk SHAKLEE dengan harga AHLI dan dapat mengumpul mata untuk bonus anda pada setiap bulan. 


Saya berbesar hati ingin menjemput semua kenalan,kawan2,sahabat2,suri rumah,pelajar universiti dan anda semua yang berminat untuk menjana income bulanan walau di mana sahaja anda berada dengan syarat di atas.

Saya tidak menjanjikan bintang dan bulan dalam business ni..


  • Anda usaha,anda dapat
  • Anda bersungguh-sungguh anda boleh menjana income dengan mudah
  • Anda komited bermacam ilmu akan dapat secara percuma


Semua orang ada peluang yang sama di dalam business ini. Tiada istilah goyang kaki atau kayakan orang atasan.


Insyaallah usaha,doa,istiqamah dan tawakal kejayaan bersama kita.


Lagi cerita kelebihan menjadi ahli Shaklee di sini


Bila nak mula?


Jom bertindak dan hubungi saya SEKARANG!!



Dec 15, 2016

Perbezaan Vitamin C Shaklee dengan Vitamin C lain di Pasaran

Vitamin C bagus untuk kulit
Vitamin C bagus untuk kuatkan imuniti badan
Vitamin C bagus untuk kecutkan jerawat
Vitamin C bagus untuk cepat pulihkan luka

Vitamin C baik untuk kulit, sebagai antioksida, membantu penghasilan kolagen dan baiki masalah kulit


Eh banyaklah manfaat vitamin C ni..Tapi vitamin C mana yang bagus? Kalau pergi farmasi banyak sangat botol vitamin C ni..macam-macam jenama, color dan perisa ada. Eh pening jugak nak pilih yang mana ye?

Haa meh baca details sini dulu sebelum beli vitamin C..So takdelah rugi bila makan takde perubahan dan kesan pun kat badan..Kan rugi.

Panduan memilih vitamin C yang baik :

  • Semak label pada botol terlebih dahulu. Pastikan vitamin c yang ingin dibeli diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi, bukan sintetik atau tiruan.
  • Pastikan vitamin c pilihan anda mempunyai bioflavanoid. Ia berperanan penting dalam meningkatkan penyerapan vitamin C. Vitamin C tanpa bioflavanoid, peratusan kandungan vitamin C di dalamnya hanya sedikit. Itulah yang bakal diserap dan digunakan oleh tubuh badan kita nanti. 
  • Digalakkan untuk memilih vitamin C yang bersifat sustained release (menggunakan teknologi pelepasan masa setiap jam secara berperingkat) tanpa menjejaskan buah pinggang.
  • Pastikan tiada pengawet,pemanis tambahan atau pewarna.


Setelah di kaji dan buat sedikit perbandingan saya temui Sustained Release Vita C Plus yang memenuhi semua kriteria ciri vitamin C di atas.


Apa beza Sustained Release Vita C Plus Shaklee dengan vitamin C lain di pasaran?

✎SR vita C plus ni adalah vitamin semulajadi bukan sintetik.

✎ianya sudah diformulasi dalam bentuk ‘sustained release’. Ini bermaksud kandungan vitamin C di dalam tablet ini akan dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat-peringkat iaitu 1.5mg selama setiap jam. Jadi badan kita dapat bekalan vitamin c 'hour by hour'. Takdelah membazir bila makan vitamin C ni.



vitamin C merupakan vitamin larut air. Jika terdapat lebihan vitamin C dalam satu-satu masa, badan kita akan bertindak untuk mengeluarkan lebihan ini melalui air kencing. Jadi, dengan formulasi ‘sustained release’ ini, kandungan vitamin C dalam badan dapat dikekalkan secara berterusan.

1 biji SR vita c plus = makan 7 biji buah oren berserta dengan kulit.
Sudah pasti kita tidak mampu untuk memakan buah limau sebanyak ini setiap hari, kan? Namun Vitamin C shaklee diperbuat bukan dari buah limau/oren..Ia diperbuat daripada Ekstrak jagung. Jadi selamat untuk orang yang ada gastrix boleh makan Vitamin C Shaklee ni.

✎Vitamin C SR vitac Plus ni juga mengandungi bioflavonoids untuk meningkatkan keberkesan vitamin C itu sendiri.

✎dari sumber natural, TIADA pengawet,pewarna atau pemanis

Vitamin C lain di farmasi kebiasaannya adalah sintetik dan tiada kandungan bioflavonoids. Teknik sustained release pun tiada. Jadi rugilah makan vitamin C terus lepaskan sekaligus dalam badan. Badan kita pun tak boleh hasilkan vitamin C sendiri. 


KENAPA PERLU AMBIK VITAMIN C?

Ada orang tanya,kenapa perlu ambil lagi vitamin C? Kan boleh makan buah oren, buah naga, buah jambu dan lain-lain. Lagi bagus dan fresh kan.

Ya saya akui makan buah-buahan yang kaya dengan kandungan vitamin C ni memang bagus dan baik untuk kesihatan dan manfaat kulit tetapi adakah kita konsisten mengambilnya dalam kuantiti yang diperlukan oleh badan?

Lagipun khasiat buah ni bagus ketika selepas di petik atau fresh dari ladang. Tapi sekarang ni kebanyakan buah dah dipetik masa masih muda lagi. Kemudian di peram, di awet dan di packing barulah sampai kat kita. Agak-agaknya berapa peratus vitamin yang tinggal dalam tu?

Jadi bagi pendapat saya,memang cara terbaik untuk kekalkan keperluan vitamin C dalam badan adalah dengan pengambilan vitamin C ni.

✔Tubuh kita tidak dapat menghasilkan vitamin C dengan sendiri.
✔Tubuh kita akan kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian.
✔Vitamin C dalam badan akan menyusut apabila kita berada dalam keadaan tertekan (stress).
✔Bagi perokok, kandungan vitamin C dalam mereka sangat terjejas kerana 1 batang rokok mampu memusnahkan 50-100mg vitamin C dalam badan.
✔Pil perancang dan ubat tahan sakit juga mengurangkan kandungan vitamin C dalam badan

.
KEBAIKAN MENGAMBIL SR VITA C PLUS:



✔Membentuk kolagen dalam kulit – vitamin C Shaklee ini akan merangsang pembentukan kolagen dan menyebabkan kulit menjadi tegang.
✔Mencerahkan kulit.
✔Melambatkan proses penuaan.
✔Menghalang pembetukan pigmen yang menyebabkan masalah jeragat.
✔Meningkatkan sistem imunisasi badan.
✔Membantu mengurangkan masalah alergi dan resdung.
✔Mengatasi masalah gusi berdarah.

1 BOTOL mengandungi 180 biji dan lebih kurang 51 sen sahaja sebiji..

Nak sihat,nak kulit cantik, nak kuatkan imun hanya perlu spend lebih kurang rm1.05 sahaja sehari.. Berbaloi kan?? lagi-lagi dapat vitamin C yang semulajadi tau bukan sintetik.

Kalau demam selsema atau rasa tak sedap badan, ambik vitamin C semulajadi ni..Insyaallah tak perlu nak makan panadol or ubat demam lagi..Ibu-ibu hamil dan ibu-ibu menyusu yang risau kesan ubat boleh menyebabkan kesan sampingan pada bayi bolehlah gantikan ubat panadol atau ubat demam ni dengan SR vita C Plus ni.Insyaallah lebih selamat dan tiada kesan sampingan pada tempoh akan datang.






Testimoni Vitamin C yang lain boleh di lihat di sini

Nak dapatkan manfaat dan kebaikan vitamin C seperti di atas? Boleh hubungi saya segera seperti berikut: