Dec 14, 2016

Anak saya sembuh dari kanser peringkat 4 setelah amalkan vivix

Kanser Hodgkins Lymphoma

Mendengar mengenai kanser, sesiapa sahaja akan remuk hati bila dapat tahu mendapatkannya. Lagi-lagi jika anak tersayang menghidapinya.

Hari ini saya nak share kisah puan Saadiah Arbain di mana anak beliau di sahkan menghidap kanser Hodgkins Lymphoma stage 4


Ini kisah anak saya.  Anak saya disahkan mengidap kanser Hodgkins Lymphoma stage 4 pada usia 10 tahun. Beliau telah sembuh sepenuhnya setelah mengambil Vivix Shaklee. 


Alhamdulillah sembuh daripada kanser limfoma


Pada usia 10 tahun anak saya selalu mengadu sakit belakang.  Saya dan suami menyangkakan kemungkinan jatuh basikal atau jatuh masa bermain.

Sakitnya semakin kerap.  Kami bawa ke klinik dan kadang-kadang ke hospital.  Di hospital doktor check ala kadar dan bekalkan Paracetamol sebagai ubat tahan sakit. Biasa la bila makan ubat sakitnya reda.  Lepas tu datang balik.

Doktor pun tak dapat detect penyakit ank saya.  Sampai satu masa doktor amik darah bagi tujuan ujian dan dihantar ke makmal darah.


Doktor mengesahkan anak saya ada jangkitan kuman dalam darah. Anak saya menjalani operation kecil untuk mengambil sample di bahagian leher sebelah kiri.

Setelah beberapa hari dapat result,  anak saya disuruh rujuk ke HKL. Sampai disana kami terus ke Wad Pedriatik kanak- kanak.

Hati seorang ibu hancur bagai dihiris sembilu apabila doktor Teh Kok Hoi memberi tahu anak saya mengidap penyakit kronik tahap 4 dan terpaksa menjalani rawatan kimoterapi.

Saya dan suami diberi kaunseling supaya tabah menghadapi kemungkinan yang akan berlaku. Suami saya tenang mendengarnya sedangkan saya sudah berbagai-bagai perasaan yang timbul.  Takut,  cemas dan sedih. Rawatan ini 50-50.

Dari hari itu 20 Julai 2011 bermula episod baru dalam hidup saya.  Anak saya di masukan wad KK3 di pedriatik HKL. 

Anak saya menjalani rawatan kimoterapi dan perlukan penjagaan yang rapi.  Pesakit tidak dibenarkan jumpa orang luar kerana ditakuti jangkitan kuman.


Kami berulang alik ke HKL selama dua tahun. Rawatan kimoterapi selama  enam  bulan dan masa selebihnya bagi check up susulan.

Setelah tempoh dua tahun anak saya disahkan sihat dari kanser tersebut namun doktor menasihati agar kami jaga pemakanannya kerana ditakuti penyakitnya akan berulang semula.

Yang menyedihkan saya sekarang kos perubatan semakin meningkat.  Hospital kerajaan tidak dapat menyediakan kos rawatan bagi penyakit kanser stage 4. Ramai pesakit pergi ke hospital swasta yang menelan belanja yang agak mahal.

Sepanjang anak sakit, dia cepat down dan cepat terasa.  Tapi satu yang saya ingat sampai hari ni. Bila doktor suruh cuti setahun dari belajar untuk menjalani rawatan. Dia kata tak nak jadi orang bodoh sebab takut ketinggalan dalam pelajaran. Dia sangat sedih dengan keadaan dirinya.

Justeru itu saya berusaha mencari supplement  bagi anak saya. Dari satu supplement ke satu supplement tetapi semua tidak sesuai. Dan akhirnya saya temui Vivix Shaklee.

Alhamdulillah peraturan Allah itu memang cantik.  Apabila anak saya memasuki sekolah form 1 di SMAN Lenggong , anak saya ditukarkan ke hospital Ipoh bagi check up seterusnya.

Saya sentiasa bekalkan Vivix buat anak saya.  Setelah konsisten ambil Vivix,  anak saya disahkan bebas kanser pada 20. 07.2016. Satu berita yang menggembirakan.
.Alhamdulillah lepas habis rawatan dia boleh skor balik pelajaran yg tertinggal. Yang paling menggembirakan saya Alhamdulillah periksa I'dadi tahun lepas dia dapat mumtaz.

Sekarang anak saya bisa menjalani kehidupan seperti remaja lain. Belajar dan bermain. Malah anak saya turut menyertai aktiviti lasak di sekolahnya. Saya pun tidak perlu risau akan keadaan anak saya ketika tinggal berjauhan dari keluarga.

Syukur Alhamdullilah.  Terima kasih Allah terima kasih Shaklee.


------------------------------

alhamdulillah tiada daya upaya tanpa izin dan pertolonganNya..kita hanya ikhtiar dan berusaha terbaik cari penawar dan Allah jua yang menyembuhkannya.

Vivix adalah antioksidan terbaik yang membantu baikpulih sel sehingga ke peringkat DNA. Kaya dengan ramuan semulajadi - polifenol dan resveratrol yang banyak sangat khasiatnya.
Testimoni lain yang mengambil vivix selepas menghidap kanser kelenjar: 
Kisah kakak ipar saya yang juga penghidap kanser limphoma dan alhamdulillah kini semakin pulih dan mengambil vivix , B complex dan Vitamin C untuk mengelak serangan kanser berulang dan mendapat tenaga..


Syukur alhamdulillah..

Ada orang kata mahalnya vivix..memang harganya super wow!! tapi jika anda kaji khasiat dan manfaat serta ramuannya memang berbaloi dengan duit yang di keluarkan.

Lagi-lagi jika penghidap kanser,rawatan kemoterapi sahaja berpuluh ribu bukan sedikit!

Jadi cegah dan jagalah kesihatan sebaik mungkin kerana ia sangat mahal.


Sekiranya ingin mendapatkan manfaat dan khasiat vivix boleh hubungi saya seperti berikut:


Credit: supermomshakleestory
No comments:

Post a Comment