Saturday, March 30, 2013

Set kecantikan Shaklee

Masalah muka kusam,berjerawat dan berjeragat sering melanda dari usia remaja hingga dewasa.Ada yang menghabiskan puluhan malahan ratusan ringgit melabur untuk mencantikkan muka.

Perlu di ingatkan pengambilan makanan tidak seimbang,stress,perubahan hormon  juga menyebabkan kulit muka bermasalah.Penting untuk penjagaan dalaman untuk memastikan luaran kekal cantik dan licin.

Set paling laris dalam Shaklee adalah set D-set kecantikan yang sesuai diambil dari usia remaja.

Dalam set kecantikan ni ada beberapa vitamin:




1. B-Complex - Vitamin yang dikenali sebagai 'beauty'.Mampu mencegah pigmentasi,mengubati jerawat,melambatkan penuaan muka serta anti-stress.

2. Vita C - Sebagai antioksidan yang kuat yang dapat melindungi kulit dari pencemaran.Juga meningkatkan kolagen kulit,merangsang kulit supaya lebih kenyal dan mampu menghaluskan dan mencerahkan kulit muka.

3. Vitamin E - Berfungsi untuk menjaga keremajaan kulit,melindungi kulit dari sinaran UV,Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel kulit,menghilangkan parut serta menjaga kelembapan kulit.Vitamin E adalah anti-aging.

4. GLA Complex - Menguatkan rambut dan kuku,menjadikan kulit sihat dan berseri-seri.Pengambilan GLA menghasilkan kulit muka yang lebih 'glowing'.

5. ESP - untuk kesan lebih baik,boleh tambah ESP dalam diet seharian anda.ESP menyokong pembetukan kolagen,menghapuskan parut,kulit menjadi lebih anjal dan gebu.


Testimoni bagi pengguna set D dan ESP ni..Mereka sangat berpuas hati.







Hubungi saya jika anda berminat untuk mencuba set ini.

Harga hebat untuk anda beserta konsultasi cara makan..

Suhaila Johar
012 6328345
FB:impianz shoppe

Membeli Shaklee dengan harga Ahli

Jika anda ingin membeli shaklee dengan harga ahli tanpa membeli dengan pengedar,anda boleh ke stokis Shaklee sendiri.Hanya bagitahu no ID saya (889 806) dan maklumkan vitamin apa yang nak dibeli.

Shaklee bukan terhad kepada multivitamin sahaja malahan ada beberapa produk kecantikan muka,syampoo,cucian baju dll..so senang kata 3 in 1 la kalu berminat nak pakai shaklee ni..sihat+cantik+selamat..

Ni alamat Shaklee utama:

Shaklee HQ

Shaklee Products (M) Sdn Bhd
A-3A-02, Empire Tower
Empire Subang 
Jalan SS16/1
47500 Subang Jaya
Selangor Darul Ehsan.


Tel : 603-5622 3188
Buka Mon- Saturday (10am-7pm)

Lain-lain branch shaklee boleh refer di sini ye: http://www.shaklee.com.my/eng/branch.asp

Jika anda tidak berkesempatan untuk ke branch shaklee,saya boleh orderkan untuk anda.Dengan bayaran tambahan pos RM 10 order anda akan di pos dalam 2-3 hari bekerja.

Hanya maklumkan pada saya di 016 3589018 atau email saya di sufiyah44@gmail.com

Pembayaran boleh di buat melalui akaun bank saya - SUHAILA BINTI JOHAR

CIMB-ISLAMIC - 12470002302207
MAYBANK -  163082077563


Jika anda berminat untuk menambah kos pendapatan atau membuat perniagaan sambilan juga boleh maklumkan pada saya.Dengan yuran keahlian serendah RM 65 + RM 10 (kos pos) anda akan menerima 1 beg kits dan dapat menikmati harga ahli. Yuran seumur hidup hanya RM 65!!

Anda juga akan di masukkan dalam group eksklusif jutawan di FB dan akan di dibimbing untuk meneruskan business ini.

Share lah kepentingan vitamin dan apa sahaja mengenai vitamin shaklee ini kepada sahabat handai,saudara mara,jiran-jiran.Insyaallah pasti ada rezeki jika kita berusaha:-) 

Semua terletak di tangan anda..Anda menentukan impian anda untuk masa depan lebih baik.
Ok,Hubungi saya jika anda berminat ye:-)



Suhaila Johar
016 3589018
FB:impianz shoppe


Thursday, March 28, 2013

Apabila Janin Bersenam



Janin di dalam kandungan juga sensitif terhadap persekitaran ibunya. Sentuhan lembut tangan ibu pada bahagian perut boleh membuatkan janin bertindak balas terhadap rangsangan yang diberikan. Hal ini berlaku kerana, janin di dalam kantung rahim sebenarnya bergerak.

Gerakan pada janin ini selalunya dapat dikesan antara minggu ke-18 hingga minggu ke-22. Sudah tentu ibu begitu terharu malah gembira setiap kali merasai gerakan janin.

Secara umumnya, janin akan bergerak pada kiraan normal sebanyak 10 kali dalam satu hari atau sekali dalam satu jam. Gerakannya akan menjadi lebih aktif pada sebelah malam. Keadaan itu sebenarnya dipengaruhi oleh hormon di dalam tubuh ibu yang bertindak lebih aktif pada malam hari. Begitu juga dengan keaktifan gerakan janin juga berbeza antara satu sama lain. Sebab itulah, ibu tidak perlu membandingkan gerakan janin dengan ibu-ibu yang lainnya. Sememangnya gerakan janin itu cukup unik sifatnya.

1. Menggeliat
Setiap kali anda bangun daripada tidur, anda akan meng geliat terlebih dahulu. Janin juga begitu. Dia akan mengalami keadaan lenguh selepas beberapa jam tidur bersama ibunya. Gerakan meregangkan otot tubuh itu dilakukan beberapa kali dalam sehari. Perlu diketahui juga, janin yang menge liat di pagi hari mampu untuk membangunkan anda dari tempat tidur. Aksi janin anda akan lebih dirasai jika ibu berbaring dalam keadaan terlentang.

2. Janin Juga Melakukan Senaman

Bagaimana bentuk senaman janin? Janin akan membuat gerakan meluruskan kaki kanan ke hadapan, diikuti kaki kirinya. Ia juga akan meluruskan tangan ke depan, diikuti tangan kirinya. Ibu pula merasai seolah-olah janin membuat gerakan menendang dan menyiku, walhal janin sedang melatih otot tubuhnya untuk meregang.

3. Menghisap Ibu Jari
Gerakan ini bukan sahaja dilaku kan oleh bayi atau kanak-kanak, janin di dalam kandungan juga boleh melaku kan aksi sebegini. Selalunya janin akan memasukkan ibu jarinya ke dalam mulut apa bila ibunya menikmati makanan yang enak. Janin akan menunggu turunnya zat-zat pemakanan yang diambil ibunya untuk sampai ke aliran darahnya melalui plasenta. Indah bukan fakta ini.

4. Berpusing
Ketika anda sedang sibuk bekerja, janin juga mahu menikmatinya. Ketika itulah ia sibuk menggerakkan kedua-dua tangan. Apatah lagi, apabila ia menganggap tali pusat yang menghubungkan janin dengan ibunya adalah sesuatu benda yang menarik. Ia akan memusing-musingkan tali pusat dan menggunakannya untuk berpindah dari satu posisi ke posisi yang lain.

5. Mengetuk Janin
Keadaan ini boleh dikesan atau menerima tindak balas daripada janin apabila ia telah memasuki usia 24 minggu. Lagi pula, dalam usia ini janin sudah boleh memberi tindak balas kepada usapan tangan kerana sistem saraf pusat di seluruh tubuhnya sudah membesar sehingga ia mampu bertindak balas terhadap rangsangan sentuhan yang sedikit menekan. Tindak balas itu menandakan janin kembali menyapa salam dari ibunya.

6. Gerakan Di Tulang Rusuk

Apabila anda cuba berehat ataupun tidur, janin tidak mahu mengikut. Seolah-olah ia masih mahu bergerak dan bermain dengan cecair hangat ketuban. Gerakan itu adakalanya anda dapat rasai sampai ke bahagian tulang rusuk. Itu bermakna, janin sedang meminta ibunya memberi tindak balas agar membelai dan mengusap tubuhnya dari luar sehingga ia tertidur.

7. Aksi ‘Hormat’
Cuaca hangat di luar juga turut dirasai janin. Misalnya ketika berada di pantai yang terdedah dengan bahang mentari dengan mengenakan pakaian yang nipis dan jarang, janin akan melakukan aksi ‘hormat’ iaitu menutup mata atau kepalanya kerana silau tatkala melihat cahaya yang tembus ke dalam perut.

Fahami Kaedah Membaca Gerakan Janin

Waktu terbaik untuk anda mengamati gerakan janin adalah pada sebelah malam iaitu ketika anda sedang berehat di rumah. Apabila kandungan telah memasuki trimester tiga, bacaan yang sesuai adalah bermula daripada sebelah pagi.

Sekiranya anda merasa gerakan janin, sama ada kuat atau perlahan, bermakna janin anda dalam keadaan baik. Apabila janin anda tidak aktif seperti biasa, kemungkinan ia dalam keadaan malas. Seharusnya ibu menggerakkannya dengan mengusap perut untuk beberapa ketika. Jika janin tidak memberi tindak balas terhadap rangsangan anda dan ia berlanjutan sehingga sehari, segerakan ke hospital untuk memantau keadaannya. Kenali gerakan janin sesuai dengan usia mereka.

(sumber Pama.com)

Tuesday, March 26, 2013

Susu MELIMPAH,Badan SIHAT dengan SET 3M

Salam all..hari ni nak bercerita tentang SET 3M..

Ramai yang bercerita susu merudum selepas masuk kerja,badan cepat penat,anak makin besar makin kuat menyusu,pam hari ni cukup2 untuk esok?Ada tak ibu-ibu hadapi masalah ni?

Kadang-kadang terfikir dah nasib ko nak susu ibu banyak ni je..cukup utk umur ko 6 bulan je..

JOM..CHANGE TO POSITIVE..

Setiap ibu mesti cukup bekalan susu untuk anak kesayangan..Fikirkan wajah kesayangan anda tersenyum gembira..membesar dengan sihat kerana anda membekalkan nutrien terbaik di dunia..

KEEP REMINDS:

1. Saya mahu menyusu bayi selama 2 tahun..Insyaallah..PASTI BOLEH
2. Pam/menyusu dengan konsisten 2/3 jam sekali
3.Pengambilan air kosong 3 liter sehari
4. Pengambilan makanan seimbang dan cukup nutrien
5. Always think positive
6. Jauhkan dari Stress dan wujudkan suasana happy..SMILE Always
7. YAKIN anda pasti BOLEH:-)

Saya just nak tekankan point no 4,jika sebagai ibu kita tak sempat nak ambil makanan seimbang dan bekalan nutrien yang cukup..Carilah supplemen yang terbaik yang dapat menampung kekurangan tu..

SET 3M-- Susu meriah,badan cergas

Set 3M mengandungi:

  • Alfafa 
  • B Complex
  • Vitamin C
  • Ostematrix
  • ESP

Setiap vitamin mempunyai fungsi tersendiri

Alfafa - membantu masalah 'kekeringan' dan mampu mengatasi masalah keputihan dan juga sembleit
B Complex - Anti -stress,meredakan ketegangan,kemurungan dan mampu menghasilkan kulit cantik
Vitamin C - Membentuk kolagen,kulit makin cantik,jerawat makin pudar dan meyekat pembentukan jeragat
Ostematrix - Menghilangkan cramp,sakit sendi,sengal-sengal dan mengatasi masalah senggugut
ESP - Kulit cantik,agen anti-penuaan,merawat cik B yang kendur dan membantu tingkatkan tenaga

Testimonial yang menggunakan set 3M





Hubungi saya untuk konsultasi dan harga lebih JIMAT

Suhaila Johar
ID 889806
012 6328345
FB : Impianz Shoppe

Tuesday, March 19, 2013

Set kesihatan optimum

Assalamualaikum..

Kerja harian yang tak pernah habis,balik rumah kerja-kerja rumah dan anak-anak pulak menanti..Memang sebagai ibu or isteri memang kita perlu tenaga extraovaganza.

Stress,kerja menimbun,due date kerja-kerja semua dah dekat..Kadang2 menyebabkan pemakanan pun dah tak seimbang.Ada yang 'skip' breakfast,ada yang terlebih makan..Semuanya menyebabkan tahap kesihatan boleh merosot.

Untuk kekal cergas dan bertenaga,saya cadangkan anda mengambil set Optimum Shaklee..

Set optimum shaklee terdiri daripada vitalia,Vitamin C dan B Complex

Siapa yang memerlukan set Optimum ni?

- Individu yang sering lesu dan kurang bermaya
- Individu yang kerap demam dan selalu dijangkiti penyakit
- Individu yang sering mengantuk dan stress
- Untuk pelajar boleh meningkatkan fokus,mengelak mengantuk
- Individu yang sibuk dan tidak sempat mengambil pemakanan seimbang

Dapatkan pelbagai vitamin ini dengan harga Spesial.



Semoga anda sihat dan bertenaga selalu..

Suhaila Johar
ID 889806
012 6328345
FB : Impianz Shoppe


Thursday, March 14, 2013

Nutriferon: Immune terhebat



Apa itu Nutriferon?
Nutriferon adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster. Ianya merupakan supplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Siapa yang menciptanya?
Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, beliau telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan.

Apakah kandungan Nutriferon?
NutriferonTM mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower.

Siapa yang perlukan Nutriferon?
Individu yang ingin mengukuhkan sistem imun.
Individu yang menghadapi masalah sistem imun.
Individu yang mendapati pengambilan vitamin C (dos lebih) tidak memberi kesan ke atas penyakit yang dihidapi.
Individu yang apabila sakit (demam), sakitnya (demamnya) akan berpanjangan melebihi seminggu.
Ibu menyusu, namun mendapati anaknya masih kerap demam, dan demam berpanjangan.

So mulai hari ni tinggalkan panadol,pain killer yang selalu kita ambil time demam,sakit kepala tu..Ambillah nutriferon yang semulajadi dan lagi selamat untuk jangkamasa yang panjang.

Pasti pilihan anda yang terbaik.


Suhaila Johar
012 6328345
Fb : impianz shoppe

Wednesday, March 13, 2013

Konsep asas penyusuan susu Ibu



Kebanyakan ibu menyusu mencari vitamin untuk membanyakkan susu..Sebenarnya tiada vitamin yang boleh membanyakkan susu.Apa yang sebenarnya pengambilan vitamin atau suplemen memberi ibu tenaga,memberi mood yang baik kepada ibu,menenangkan perasaan seterusnya memelihara kesihatan yang baik ke atas ibu. Dengan mood yang baik dan zat yang mencukupi,proses penghasilan susu akan cepat terhasil seterusnya menambahkan hasil susu ibu..

Ada beberapa kawan bercerita,saya dah ambil ESP dan alfafa tapi susu still merudum jugak..Tak cukup jugak untuk bekalan si comel..Saya sentiasa tanya kat mereka,Pengambilan air masak cukup tak 3 liter sehari?

Bagi golongan biasa,pengambilan air memadai 2 liter tetapi bagi ibu menyusu 3 liter air masak diperlukan setiap hari bagi ibu yang mengambil supplemen untuk melancarkan penyerapan nutrien dan menyahtoksik sisa dari badan.

Memang ada yang cakap..3 liter x mampula nak telan sehari..dan yang pasti tak larat nak ulang-alik tandas..Hehe..itulah pengorbanan anda yang perlu diterima ye..

Pengalaman saya mula2 mengambil supplemen..saya bekerja sebilik dengan bos perempuan dalam 1 bilik..dan luar bilik tu penuh dengan pekerja2/kawan2 lelaki..Hampir setengah jam kami bergilir ke tandas..memang segan betui la..sampai dorang senyum sengih tak habis2 masuk tandas:-)Tapi alhamdulillah pam susu memang senyum sampai ke telingalah bawak balik hasil untuk si comel:-)

Penting juga ibu-ibu fahami konsep supply & demand ye..Pastikan menyusu/pam setiap 3 jam sekali..Saya mampu mengumpul 300oz stok semasa dalam pantang (hari 44 saya mula start kumpul) di sebabkan saya konsisten amalkan konsep ni..Setiap 3 jam memang saya susu anak or  pam kalau anak tengah tidur..Walau yang saya dapat hanya 1 oz..saya tetap simpan..sikit2 lama-lama jadi bukitkan?:-)

Penting juga pengambilan makanan yang kita suka..hehe..saya suka yang ni..ramai yang cakap saya makan durian,susu melimpah2..saya minum air longan,susu badan makin banyak..saya makan sup susu saya luar biasa..

Wah,semua orang ada makanan kegemaran masing2kan..kenapa ada sesetengah orang cuba contoh makan durian tu tak banyak pun susu dia?

Sebab ibu yang makan durian tu makan kerana dia memang SUKA dan seronok..Maka terhasil hormon-hormon happy tuh menyebabkan mood gembira muncul seterusnya menghasilkan susu lebih banyak..

Okla,untuk ibu-ibu di luar sana,keep pumping dan niatkan saya mahu menyusu anak saya selama 2 tahun..Teruskan usaha dan berdoa..Jangan cepat putus asa dan terus bagi FM..USAHA lebih untuk anak kesayangan anda..Anda dah berhempas pulas penat lelah mengandung 9 bulan dan lahir si comel anda,bagilah anak kesayangan anda dengan susu terbaik di dunia..tiada galang ganti..Itulah tanggungjawab dan amanah untuk anda sebagai ibu.

Untuk mencuba set penyusuan boleh hubungi saya untuk konsultasi dan cara makan yang betul.

Suhaila Johar
012 6328345
fb: impianz shoppe





Tuesday, March 12, 2013

Teknik Urut Bayi

Pernah dengar Bayi sangat selesa apabila diurut oleh ibu atau bapanya?? Berikut Teknik urutan yang sesuai untuk si Manja anda =)

1. Kaki

Urut menghala menjauhi jantung dengan usapan bentuk C.
Urutan bermula di buku lali, bergerak ke paha dan balik ke buku lali. Bengkok dan luruskan kaki bayi serta buat pergerakan seperti mengayuh dan lakukannya secara pelahan-lahan. Buat latihan jari dengan membengkok dan meluruskan setiap jari supaya semua sendi digerakkan. Tolak sedikit jari ke belakang perlahan-lahan.

2. Perut

Pijatan I LOVE U. Gunakan dua tau tiga jari, yang membentuk I-L-U daripada arah bayi. Bila dari posisi kita membentuk I-L-U terbalik.
Urut kiri bayi dari bawah ke atas (huruf I). Urut melintang dari kanan bayi ke kiri bayi,kemudian turun ke bawah (huruf L).Urut dari kanan bawah bayi, naik ke kanan atas bayi, melengkung membentuk U dan turun lagi ke kiri bayi.
Semua gerakan berakhir di perut kiri bayi.

3. Tangan
Ulang proses sama seperti mengurut kaki.

4. Dada

Urut dengan menggunakan tapak tangan. Urut ke arah keluar (melintang) dari tengah dada menghala ke atas sehingga ke bahu dan turun ke tulang rusuk.

5. Muka

Membuat urutan secara bulatan kecil pada kulit kepala. Urutan ini juga boleh dilakukan ketika mandi dan memakai syampu. Usap dahi, keliling mata dan kening. Urut pipi dan usap secara melintang dari tulang pipi ke telinga. Urut secara bulatan di bawah dagu, keliling telinga dan tengkuk. Urut perlahan-lahan dengan memberi sedikit tekanan. Cara ini akan membuatkan bayi berasa lebih selesa.

6. Belakang badan

Anda perlu tiarapkan bayi anda. Gunakan minyak dan urut belakang badan dari atas tulang belakang hingga ke pangkal punggung menggunakan kedua-dua tangan. Buat urutan secara bulatan dari bahu, turun ke badan-punggung, paha dan kaki.

7. Bahu

Urut bahu menggunakan tapak tangan dan akhiri dengan satu usapan panjang dari bahu ke kaki.

Urutan ini mengambil masa antara 20 hingga 30 minit dan bayi akan lebih tenang serta segar apabila diurut.



Selamat Mencuba!


Credit: FB persatuan ibu-ibu comel mengandung

Kuatkan tulang,gigi,kurangkan Stress dan Kekejangan


Lenguhnya berjalan turun naik lrt..naik plak tangga..berjalan pulak hampir 2km..fuh..tuh x berdiri lagi dalam komuter /lrt..Kejang kaki dan lutut..Itulah luahan seorang kawan yang selalu dihadapi olehnya hampir setiap hari..

jika anda juga mengalami masalah sama,Insyaallah Ostematrix dapat bantu mengatasi masalah yang di hadapi..


Kenapa Kalsium/Ostematrix amat penting dalam kehidupan seharian?

Kekurangan kalsium dalam zat pengambilan makanan kita mampu menyebabkan masalah tulang rapuh /osteoporosis..Apatah lagi jika anda sedang mengandung atau menyusu..zat-zat berkenaan di serap dan amat diperlukan oleh bayi anda..

Ostematrix Shaklee sungguh istimewa dan Bukan Kalsium Biasa!

·        Istimewanya produk ini kerana ia didatangkan lengkap bersama Vitamin D, Zinc, Copper, Manganese, Boron. Mineral-mineral ini membantu untuk penyerapan yang maksimum ke dalam badan. 
·        jenis calsium yang digunakan untuk formulasi Ostematrix adalah munggunakan calsium carbonate, calsium citrate dan calsium citrate malate.. Semua jenis calsium ini mudah dihadam dan diserap ke dalam badan.
·         Formulasi ini juga adalah untuk memastikan matriks tulang kita lebih kuat dan sihat.
·         bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.
·        Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 


Kelebihan ostematrix yang lain:

* menguatkan tulang.* memperbaiki kekejangan dan kebas* meringankan stress* memperbaiki masalah stress* pengalkalian badan.* memperbaiki hyperaktif perut dan gastrik* magnesium

* Mengatasi masalah sembelit


vithebat@blogspot.com





Dapatkan segera dengan harga yang sangat Berbaloi-baloi!!

Suhaila Johar
012 6328345
Fb:impianz shoppe

Sunday, March 10, 2013

Saya Mahu Kulit Cantik

Wah..tajuk tak boleh tahan..Semua orang nak kulit cantik dan berseri-serikan? 

Nak tahu camna nak kulit cantik + badan bertenaga?

[ESP%2520Special%2520Offer%2520copy%255B4%255D.jpg]

Jom kenal dengan ESP ( Soy Protein Isolated Powder) dan kelebihannya:


  • protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
  • tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.
  • Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.
  • Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.
  • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan
  • Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.
  • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung
  • Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
  • Membina sel otot,kulit dan hormon seimbang,menyokong sistem imunisasi badan dan member

Bagi ibu-ibu menyusu,pengambilan ESP mampu memberi tenaga berpanjangan dan membantu proses penghasilan susu lebih banyak dan berkhasiat.


Harga 1 canister = RM 150..Boleh bertahan sehingga 3 bulan bergantung pada cara pengambilan.Boleh di gunakan seisi keluarga..

Ada member-member dah repeat order 2,3x selepas dah mencuba sekali..Memang puas hati..Insyaallah..

Untuk harga LEBIH JIMAT, hubungi saya segera

suhaila Johar

012 6328345
FB : impianz shoppe




Saturday, March 9, 2013

Merawat Keputihan Secara Semulajadi

Masalah keputihan selalu membelenggu kaum wanita..Ada yang menghabiskan puluhan ringgit menukar pelbagai jenama tuala wanita,memakai panty liner dan akhirnya memburukkan lagi keadaan makin menyebabkan kegatalan dan kurang selesa di kawasan sensitif berkenaan.

keputihan adalah lelehan lendir yang keluar dari kemaluan wanita. masalah keputihan yang normal adalah berwarna jernih atau putih kelabu dan selagi warnanya kekal ini bermakna tiada jangkitan yang berlaku kepada 'miss V'

Jika keputihan bertukar menjadi kental, berbau, mengalami radang dan gatal di bahagian 'miss V', ini menunjukkan bahawa terdapat jangkitan yang telah berlaku.Jangan biarkan ia melarat sehingga anda asyik menggaru dan kurang selesa sepanjang hari.

Golongan wanita’,remaja,ibu mengandung dan sesiapa sahaja akan mengalami keputihan ini.

Sebagai alternative, bagi yang mengalami masalah keputihan ini boleh mencuba mengambil Alfafa..


Alfafa adalah sejenis tumbuhan yang kaya dengan zat dan mineral antaranya kalsium, zat besi, magnesium, phosphorus, pottasium, chlorine dan juga vitamin K. Alfalfa yang segar akan membekalkan kandungan mineral yang tinggi.

Alfafa complex Shaklee juga dapat membantu masalah keputihan ini.


1 Botol ini mengandungi 330 biji..

Faedah pengambilan alfafa:

  • Alfafa juga boleh di gunakan oleh ibu-ibu menyusu sebagai 'Milk booster'. 
  •  perapat untuk kaum wanita.
  • Merendahkan kandungan gula bagi penghidap diabetes dan mengawal paras kolestrol
  • Merawat jangkitan kulat
Antara testimonial Alfafa:



Dan pengalaman saya sendiri mengambil alfafa..Alhamdulillah masalah yang sering saya hadapi ketika mengandung iaitu keputihan hilang sama sekali..Di samping menyusu badan,susu saya nampak lebih pekat dan anak pun masih menyusu sampai sekarang setahun umurnya..alhamdulillah..harap-harap saya dapat menyusukannya hingga 2 tahun..Insyaallah

OPSS..jangan lupa pengambilan 3 liter air masak sehari ye kawan2:-)

Berminat untuk dapatkan vitamin ni,boleh hubungi saya untuk konsultasi dan TAWARAN DISKAUN..

SUHAILA JOHAR
012 6328345
fb: impianz shoppe
email : sufiyah44@gmail.com

Herbal Blend Multipurpose Shaklee



Antara produk yang mendapat sambutan hangat di kalangan ibu-ibu iaitu Herbal Blend Multipurpose Cream.Kenapa glamor sangat cream ni?


Sesuai dengan nama 'Multipurpose', cream ni banyak di gunakan untuk mengatasi masalah ruam dan masalah kulit yang di hadapi oleh bayi seperti exzema,nappy rash,ruam susu dan pelbagai lagi..


Juga bagus untuk mengatasi masalah tumit merekah,kulit yang kasar dan sesuai di jadikan cream harian..Juga sebagai inchloss!!!


Antara testimonial yang telah menggunakan cream ini




Jika anak-anak ada masalah kulit boleh guna cream ni..



Why not,sediakan 1 krim ni untuk kegunaan seisi keluarga..Harga amat berbaloi..Anda pasti berpuas hati dengannya:-)

hubungi saya segera untuk dapatkannya..

Sementara masih ada stok!!


SMS/WHATSAPP 016 358 9018



Friday, March 8, 2013

Bertenaga dengan Set Ibu Hamil Shaklee


Masih mencari set vitamin sesuai semasa mengandung?

Semasa mengandung,badan kita mudah lesu dan penat..Apatah lagi jika pemakanan kita tidak mengandungi cukup zat dan nutrien tidak seimbang.Di tambah jika mengalami alahan teruk..fuhh..terasa nak terbaring je..

Makanan tambahan atau vitamin mampu membantu ibu-ibu mengandung kekal aktif dan sihat dan seterusnya membekalkan khasiat terbaik kepada anak dalam kandungan..

Alahan / Morning sickness banyak di hadapi oleh ibu-ibu mengandung..Ada yang muntah waktu pagi,ada yang malam sahaja,,ada yang langsung tidak berselera menjamah ..Oh begitu unik sekali ibu-ibu ye:-) Namun pastikan ibu-ibu gagahkan diri demi memastikan anak di kandung sihat dan mendapat zat mencukupi

Terdapat set lengkap untuk ibu menyusu dari Shaklee iaitu:


Ostematrix

Mengekalkan tekanan darah yang normal di samping membekalkan ibu-ibu keperluan kalsium mencukupi sepanjang mengandung.Mengelak ibu-ibu dari kebas-kebas,lenguh,cramp dan melindungi kerosakan gigi dan tulang.

B- Complex

B Compleks Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’. Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari. Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung. Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.

Vitamin C

Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Ianya juga membantu dalam penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh. 1 biji vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari? Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

Vitalea 

Vita-Lea adalah multivitamin jadi ibu tidak perlu mengambil obimin lagi. Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.

Omega Guard (omega 3)

Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby. Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan


ESP

Memberi tenaga berpanjangan dan mengelakkan stretch mark.


Saya juga menyediakan set trial kepada kawan-kawan iaitu:

SET 1- utk 1st trimester 
  • 30′s Multivitamin (LENGKAP DGN IRON)
  • 30′s B complex (LENGKAP DENGAN ACID FOLIC)
  • 30′s vitamin C
  • 1 bottle of calcium (120 caplets)
SET 2 – utk 2nd & 3rd trimester 
  • 30′s Multivitamin (LENGKAP DGN IRON) ,
  • 30′s B complex (LENGKAP DENGAN ACID FOLIC),
  • 30′s vitamin C
  • 1 bottle of calcium (120 caplets) 
  • 30′s capsule OMEGA GUARD (MINYAK IKAN, DHA)

Hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi percuma dan menikmati TAWARAN HARGA menarik bagi set ini.




Thursday, March 7, 2013

Set Bersalin Shaklee Murah


Pengambilan vitamin ketika berpantang amatla penting untuk ibu-ibu memulihkan semula kesihatan dalaman selepas sahaja melahirkan bayi.

Badan yang lemah,luka yang banyak bagi yang berjahit/caeser,emosi yang tidak stabil di tambah dengan tangisan anak yang asyik berjaga malam untuk menyusu memerlukan ibu-ibu perlu lebih tenaga dan emosi yang baik untuk mengelak dari terkena meroyan..

Produk Shaklee untuk ibu lepas bersalin adalah :

- Vitalea
- B Complex dengan Asid Folic
Vitamin C
- Zinc Complex
- Ostematrix (tambahan)
- ESP (tambahan)
- Alfafa Complex (tambahan)


Vitalea / Multivitamin dengan zat besi

Ketika kita bersalin kita kehilangan jumlah darah yang agak banyak. Maka iron sangat penting. Selain daripada itu, ia mengandungi 28 jenis multivitamin yang terdiri daripada pelbagai kumpulan mineral dan vitamin yang sangat diperlukan oleh badan lebih-lebih lagi pemakanan di dalam pantang adalah agak terhad. Maka Vita-Lea boleh membantu badan kita mendapatkan sumber vitamin dan mineral yang tidak dapat diperolehi melalui pemakanan yang seimbang sewaktu berpantang.

B Complex dengan Asid Folic

Bertindak sebagai anti-stress, menstabilkan emosi, dan membantu mengelakkan kemurungan kepada ibu-ibu semua.

Vita C Plus

Membantu dalam menyembuhkan luka-luka selepas bersalin, membantu dalam pembentukan kolagen dan membantu penyembuhan tisu-tisu sel akibat bersalin. 

Zinc Complex 

Zinc sangat-sangat membantu dalam mempercepatkan penyembuhan luka-luka selepas bersalin. Bagi yang bersalin melalui pembedahan, Zink adalah antara vitamin yang sangat penting. Ia juga membantu ibu-ibu dari masalah keguguran rambut dan mengatasi masalah 'kedinginan' selepas bersalin.

Ostematrix

Susu amat penting untuk kesihatan ibu.Ostematrix ketika dalam pantang membantu ibu dalam proses pelawasan iaitu mengelakkan sembelit.Ramai ibu dalam pantang mengalami masalah ini.Selain itu,vitamin ini juga memberi kelegaan kepada masalah lenguh-lenguh,yang pasti ibu berpantang pasti kurang tidur dan perlukan rehat yang cukup.Dengan pengambilan ostematrix,ibu lebih bertenaga di siang hari dan dapat memberi tumpuan pada diri dan bayi dengan lebih baik.


Untuk penghasilan susu lebih pekat dan banyak,ibu-ibu boleh menambah ESP + Alfafa..

ESP adalah protein soya yang sangat bagus untuk tenaga dan mampu mengenyangkan. Ia juga bantu susu ibu lebih pekat dan berkualiti dan ini sekaligus membantu bayi cepat kenyang dan mendapat khasiat mengcukupi.

Alfafa - sebagai milk booster dan boleh merawat keputihan,bau badan,masalah dalaman wanita,mengetatkan kembali faraj selepas bersalin dan pelbagai lagi.








Jom tengok video ni bagaimana Puan Khadeejah atasi masalah sembelit yang menyeksakan dan tak rasa serik berpantang semasa anak kedua






Jika anda berminat untuk mendapatkan set-set asas semasa berpantang atau mana-mana set tambahan bolehlah hubungi saya seperti berikut

Sekiranya berminat untuk buat pembelian secara online dengan menggunakan kad kredit/debit anda boleh klik pada link di bawah ( Shaklee akan pos direct pada alamat rumah anda) :






Selepas pembelian,anda boleh hubungi saya untuk konsultasi cara makan supplemen ini



HUBUNGI:

SMS/Whatsup : 016 358 9018 (sue)
FB PAGE : Impianz Shoppe
Email : sufiyah44@gmail.com
COD: seri kembangan,bandar baru bangi,Uniten/UPM,Kajang
POS LAJU ke seluruh MALAYSIA