Dec 3, 2015

Apa Istimewanya Shaklee Collagen Powder?

Apabila masuk usia 30an,kolagen dalam badan mula berkurangan dan makin lama makin cepat garis halus muncul,kulit badan pun dah mula berkedut dan tanda-tanda penuaan akan mula jelas kelihatan.

Faktor lain yang mempercepatkan kehilangan kolagen juga adalah disebabkan oleh pancaran cahaya matahari,radikal bebas di udara dan air,merokok dan pemakanan seharian kita yang tidak seimbang dan banyak makanan segera.

Kolagen dapat dipertingkatkan dengan pengambilan suplemen tambahan seperti vitamin C dan Collagen.

Macam-macam jenis collagen berada di pasaran kan..ramai pengilang dan pengeluar mengakui collagen mereka terbaik..Ada minuman collagen yang murah,yang mahal tapi adakah kita benar-benar yakin collagen yang dicampurkan sekali dalam serbuk minuman tersebut benar-benar kolagen asli dan halal? Berapa banyakah kuantiti collagen yang dimasukkan??

Hari ni saya nak share mengenai Shaklee Collagen Powder yang sangat istimewa kerana ia di ekstrak dari sisik ikan merah dari laut dalam.

Mengapa di ambil daripada sisik ikan merah laut dalam?

Ikan merah laut dalam hidup pada paras 5000m di bawah laut. Sisiknya lebih tahan kepada tekanan air yang jauh di dasar laut berbanding ikan biasa. Tambahan pula ia jauh dari pencemaran dan sisa toksik. Jadi kolagen yang dihasilkan dari sisik ikan merah sudah tentulah lebih tahan lasak dan berkualiti tinggi.

Keistimewaan Shaklee Collagen Powder:


Keunikan Collagen Shaklee ialah ia bertindak dalam tiga cara. Tidak seperti kolagen yang lain yang hanya tertumpu untuk keanjalan sahaja. Tiga cara yang dimaksudkan tadi ialah :-
  • Keanjalan
  • Penghidratan
  • Antioksidan

Jika amalkan betul insyaallah akan menampakkan hasil yang sangat baik dan mengujakan.
Collagen Powder Mudah Meresap
Selain daripada kelebihan collagen Shaklee yang tahan lasak, kebaikan lain ialah molekul collagen juga ringan iaitu kira-kira 1000 Dalton sahaja dan mudah diserap oleh badan berbanding kolagen biasa yang beratnya 300,000 Dalton yang sekaligus menyukarkan penyerapan oleh tubuh. Bila mudah diserap, maknanya kesannya juga maksimum. 
Rugilah kan kalau ambik kolagen tapi takde kesan baik pun kat badan..So make sure pilih collagen yang betul-betul kolagen dan mudah diserap oleh badan.
Shaklee Collagen Powder juga membekalkan 4000mg “kolagen proprietary” menjadikan kolagen Shaklee jauh lebih unggul dan terbukti berkesan dalam tempoh yang singkat

Khasiat Kolagen


Collagen powder bukan sahaja untuk menganjalkan kulit malah ia membantu mengurangkan pigmentasi,jeragat dan melembapkan kulit. Selain itu ia menguatkan akar rambut,mengelakkan keguguran rambut dan mengatasi masalah eyebag bawah mata.

7 ramuan utama yang terdapat dalam Collagen Powder juga daripada tumbuh-tumbuhan organik yang bermutu tinggi dan banyak khasiat.

Berapa Lama Nampak Kesan?
Pengambilan SCP ni bergantung pada individu.Ada individu yang ambil beberapa sachet dah nampak kulit makin moist dan lembap. Mengikut kajian Shaklee,seawal usia 3 minggu dah menunjukkan hasil yang baik.

Antaranya seperti berkurangnya kedutan dan tekstur kulit bertambah cantik. Statistik menunjukkan 71% pengguna merasakan perubahan yang sangat ketara pada kulit wajah dan anggota badan setelah menggunakannya selama 8 minggu.


Antara Testimoni pengguna Collagen PowderLagi testimoni Collagen Powder di sini

Sekiranya adik kakak berminat untuk dapatkan Collagen Powder ni boleh hubungi sue ya..Bulan ni ada promosi SCP ni,ada penjimatan dan diskaun hebat menanti..Pastinya anda akan berpuashati dengan kulit mulus cantik nanti:-)

Hubungi:

Sue - SMS/WHATSAPP 016 358 9018
FB page: Impianz Shoppe
FB: Suhaila Johar
COD area: Bandar Baru Bangi,Sg Ramal,Pekan Kajang,UKM,Uniten,IUKL,UPM
Poslaju/GDEX/Citylink ke seluruh Malaysia

No comments:

Post a Comment