Feb 21, 2017

7 Testimoni Herbal Blend : Krim Serbaguna Wajib Ada di Rumah

Saya suka sangat nak share pengalaman sendiri dan pengalaman kawan-kawan yang guna krim herbal blend ni.




Sebelum tu nak cerita dulu apa sebenarnya Herbal Blend ni? Apa best sangat pasal krim ni sampai habis stok kat semua branch dan hampir setiap hari ramai yang mencari krim ni.


Krim Herbal Blend ni adalah krim serbaguna di ekstrak daripada tumbuhan herba semulajadi. 


Yang best nya adalah di sebabkan oleh:

  • Dingin pada kulit
  • Ekstrak herba semulajadi
  • Tidak berminyak
  • Mudah meresap
  • Aroma menyenangkan
  • Mudah digunakan
  • Mudah dibawa
  • Sesuai untuk semua golongan
  • Dijamin berkesan
  • Halal
  • Tanpa paraben dan steroid

Antara tumbuhan herba yang terkandung dalam 1 tiub herbal blend ni adalah sage,horse chestnut,yarrow dan Rosemary

1) Daun Sage
Daun Sage atau nama saintifiknya Salvia officinalis adalah sejenis herba yang sering digunakan di dalam masakan. Daun ini juga sering digunakan sebagai pembasmi kuman dan juga jangkitan. Daun sage turut mengandungi astringen yang membantu dalam mengecutkan liang luka yang terbuka. Ia juga memberi kesan kelegaan dan digunakan untuk menyembuhkan ulser.

2) Horse Chestnut
Tumbuhan ini merupakan agen antiradang dan memberi kesan kelegaan apabila digunakan. Ianya digunakan bagi menyelesaikan masalah sendi atau urat.

3) Yarrow
Tumbuhan ini bukan sahaja boleh dimakan sebagai salad tetapi banyak digunakan secara tradisional bagi mengubati demam, selsema dan ketidakselesaan perut. Ia juga sangat  bagus untuk masalah ruam dan penyembuhan luka. Malah di sesetengah tempat tumbuhan ini dikunyah untuk melegakan sakit pada gigi.

4) Rosemary
Tumbuhan ini juga sering digunakan sebagai herba di dalam masakan. Ianya amat dikenali sebagai agen antiradang, anti alergi, anti kulat dan antiseptik. Ianya juga banyak digunakan dalam merawat masalah kulit seperti gigitan serangga, ekzema dan sering digunakan untuk penyembuhan luka.


Kebaikan Krim Herbal Blend: 

  • Melembutkan kulit / tumit kasar @ pecah
  • Merawat ruam susu / ruam panas / ruam lampin / muka / kepala 
  • Menghilangkan luka dan merawat eczema
  • Melegakan gigitan serangga / nyamuk
  • Merawat kulit gatal
  • Menghilangkan parut jerawat / parut chicken pox
  • Merawat kesan luka melecur 
  • Melegakan badan / kepala ketika tidak sihat
  • Merawat eczema dan gatal-gatal akibat gigitan serangga
  • Ubat luka atau melecur
  • Bertindak sebagai krim harian
  • Menghilangkan parut
  • Sebagai Losyen harian

Pengalaman Menggunakan krim Herbal Blend

Pengalaman sendiri sapu kat anak yang ada masalah ruam lampin dan ruam susu. Alhamdulillah tak lama pun ruamnya, 2 hari dah hilang.

Saya juga sapu kat jerawat nakal yang suka muncul kat muka ni..Pheww cepat kecut la..memang suka betul.

Memang tak ragu-ragu guna krim ni sebab bebas steroid, bebas bahan kimia dan Free Paraben. Jadi dari baby sampailah orang tua boleh guna krim ni.

Apa kata pengguna lain mengenai Herbal Blend?

1. Testimoni Herbal Blend 1: Ruam di muka bayi cepat hilang





2. Testimoni Herbal Blend 2 : Gegata cepat hilang




3.Testimoni Herbal Blend 3: Jangkitan kurap kering selepas sapu HB



4. Testimoni Herbal Blend 4 -  Kulit tangan sensitif / tangan menggelupas hilang selepas sapu HB





5. Testimoni Herbal Blend 5 - Terkena Air panas tak menggelembung selepas sapu Herbal Blend



6. Testimoni Herbal Blend 6- ketuat semakin hilang selepas sapu HB




7. Testimoni Herbal Blend 7 - Bibir kering hilang selepas sapu HB



Harga 1 tiub Herbal Blend ni hanya RM27.50 ( exclude postage). Pelbagai kegunaan untuk kulit lembut bayi sehingga dewasa. Tak rugi miliki krim mampu milik ni untuk kegunaan seisi keluarga


Nak dapatkan Herbal Blend? Boleh hubungi saya seperti berikut





No comments:

Post a Comment