Mar 29, 2014

set kurus shaklee dan badan tidak menggeleber

Set kurus shaklee antara produk paling hot kerana ia selamat di ambil dan bebas dari bahan kimia,pengawet dan pewarna.Rata-rata yang saya jumpa ramai yang tanya adakah set ini perlu diet nasi atau perlu buat senaman?

Jika anda ingin kurus,saya ingin tekankan apa jua supplemen yang anda ambil,perlu disertakan dengan senaman dan juga pemakanan seimbang untuk kesan yang optimum.Anda sekurang-kurangnya perlu tahu berapa kalori yang telah di ambil,berapa nilai kalori yang telah masuk dan buang.

set kurus shaklee


CARA MENGIRA KALORI YANG DIPERLUKAN OLEH TUBUH SETIAP HARI:
UNTUK WANITA:
~BMR = 655 + (9.6 x berat badan(kg)) + (1.8 x tinggi(cm)) - (4.7 x umur)
~lepas tu BMR ni kena darabkan dengan DCR (Daily Calorie Requirement)
~DCR adalah seperti berikut:
-untuk individu yang kurang senaman/tak senaman langsung/buat kerja pejabat = 1.2
-untuk yang aktif sikit2/senaman 1-3 kali seminggu = 1.375
-untuk yang aktif /senaman 3-5 kali seminggu = 1.55
-untuk yang sangat aktif/senaman 6-7 kali seminggu = 1.725
-untuk yang terlampau dan teramat aktif/kerja dan senaman berat setiap hari/senaman 2 kali sehari = 1.9
contoh pengiraan kalori yang diperlukan oleh seorang wanita:
berat:70kg,tinggi 150cm,umur 20 tahun,kurang senaman/kerja kat opis ja:
655 + (9.6 x 70) + (1.8 x 150) - (4.7 x 20) x 1.2 = 1484.2
jadi kalori yang diperlukan oleh wanita di atas ni adalah 1484.2 sahaja sehari...kalau dia nak turunkan berat tolak lah 500 kalori,kalau dia nak tambah berat dia kenalah makan lebih dari 1484.2 kalori tu....mudah ja nak kira kan?
UNTUK LELAKI:
~BMR = 66 + (13.7 x berat(kg)) + (5 x tinggi(cm)) - (6.8 x umur) x DCR (DCR samamacam yang dinyatakan di atas)

Protein diperlukan untuk kurus
Jika anda ingin kurus,pastikan sumber protein terdapat dalam diet anda.Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.
Contoh makanan yg kaya dengan protein adalah kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, dan ayam.
Dalam Shaklee,terdapat 2 jenis protein dari sumber Non-gmo yang boleh anda pilih iaitu ESP dan juga Cinch Shake.

Cinch shake adalah serbuk protein yang diperkaya dengan Leucine iaitu asid amino yg memberi signal kepada badan utk memelihara otot semasa pengurangan berat badan.Cinch shake membantu membakar kalori dan memberi rasa kenyang serta dalam masa sama ia memelihara otot tubuh dari menggeleber.


Cinch Shake Shaklee


Jika anda ibu menyusu,anda boleh dapatkan sumber protein dari ESP.ESP juga membantu ibu mengawal berat badan di samping kandungan proteinnya membantu lebih kenyang dan mengawal selera makan.

ESP soya non-gmo

ESP soya non-gmo


Fiber untuk detoks dan cuci usus

Fiber juga amat penting dalam pengurusan berat badan.Fiber membantu memberi kenyang dalam tempoh lama serta ia membantu menyerap lebihan air dan lemak dalam badan.Jika anda rajin mengambil fiber ini,insyaallah proses pelawasan sangatlah mudah dan mengelakkan perut dari buncit.

Dalam shaklee,anda boleh mengambil Herblax atau alfafa untuk detoks dan cuci dahulu toksik-toksik dalam badan supaya serapan supplemen yang kita makan mudah.

herblax untuk kurus

Alfafa complexFungsi lain fiber:
  1. Boleh mengelakkan kanser usus
  2. Bertindak mengurangkan tahap kolesterol
  3. Mengeluarkan racun dari badan dengan mempercepatkan proses pembuangan najis
  4. Dapat mengurangkan gula dalam darah
  5. Baik utk mereka yang dalam proses pelansingan badan kerana serat akan berada lama dalam perut dan memberikan rasa kenyang
  6. menggalakkan bakteria yang baik dalam usus besar
  7. mengurangkan sembelit yang akan menyebabkan masalah buasir, angin pasang dan penyakit diverticular

Lecithin atau omega untuk bakar lemak


Lecithin berfungsi untuk melarutkan lemak dan kolestrol yang terdapat dalam makanan,jadi badan kita tidak akan menyerap lemak-lemak ni.Ia juga membantu merendahkan kolestrol dalam darah,meningkatkan kolestrol baik (HDL) dan juga mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluh-pembuluh darah.

Omega shaklee juga amat bagus dalam pembakaran lemak badan.Omega Shaklee mengandungi satu rangkaian penuh 7 asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA,DHA,ALA,dan lain-lain.

Satu penyelidikan telah di lakukan menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega 3 boleh mengurangkan risiko penyakit jantung dan juga memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.


Anda nak cuba set kurus ni? hubungi saya untuk konsultasi percuma dan cara makan.Set ini amat berbaloi jika anda sertakan sekali dengan senaman dan juga pemakanan yang seimbang.

Hubungi saya segera untuk order set ini!

No comments:

Post a Comment