Saturday, March 29, 2014

set kurus shaklee dan badan tidak menggeleber

Set kurus shaklee antara produk paling hot kerana ia selamat di ambil dan bebas dari bahan kimia,pengawet dan pewarna.Rata-rata yang saya jumpa ramai yang tanya adakah set ini perlu diet nasi atau perlu buat senaman?

Jika anda ingin kurus,saya ingin tekankan apa jua supplemen yang anda ambil,perlu disertakan dengan senaman dan juga pemakanan seimbang untuk kesan yang optimum.Anda sekurang-kurangnya perlu tahu berapa kalori yang telah di ambil,berapa nilai kalori yang telah masuk dan buang.

set kurus shaklee


CARA MENGIRA KALORI YANG DIPERLUKAN OLEH TUBUH SETIAP HARI:
UNTUK WANITA:
~BMR = 655 + (9.6 x berat badan(kg)) + (1.8 x tinggi(cm)) - (4.7 x umur)
~lepas tu BMR ni kena darabkan dengan DCR (Daily Calorie Requirement)
~DCR adalah seperti berikut:
-untuk individu yang kurang senaman/tak senaman langsung/buat kerja pejabat = 1.2
-untuk yang aktif sikit2/senaman 1-3 kali seminggu = 1.375
-untuk yang aktif /senaman 3-5 kali seminggu = 1.55
-untuk yang sangat aktif/senaman 6-7 kali seminggu = 1.725
-untuk yang terlampau dan teramat aktif/kerja dan senaman berat setiap hari/senaman 2 kali sehari = 1.9
contoh pengiraan kalori yang diperlukan oleh seorang wanita:
berat:70kg,tinggi 150cm,umur 20 tahun,kurang senaman/kerja kat opis ja:
655 + (9.6 x 70) + (1.8 x 150) - (4.7 x 20) x 1.2 = 1484.2
jadi kalori yang diperlukan oleh wanita di atas ni adalah 1484.2 sahaja sehari...kalau dia nak turunkan berat tolak lah 500 kalori,kalau dia nak tambah berat dia kenalah makan lebih dari 1484.2 kalori tu....mudah ja nak kira kan?
UNTUK LELAKI:
~BMR = 66 + (13.7 x berat(kg)) + (5 x tinggi(cm)) - (6.8 x umur) x DCR (DCR samamacam yang dinyatakan di atas)

Protein diperlukan untuk kurus
Jika anda ingin kurus,pastikan sumber protein terdapat dalam diet anda.Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.
Contoh makanan yg kaya dengan protein adalah kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, dan ayam.
Dalam Shaklee,terdapat 2 jenis protein dari sumber Non-gmo yang boleh anda pilih iaitu ESP dan juga Cinch Shake.

Cinch shake adalah serbuk protein yang diperkaya dengan Leucine iaitu asid amino yg memberi signal kepada badan utk memelihara otot semasa pengurangan berat badan.Cinch shake membantu membakar kalori dan memberi rasa kenyang serta dalam masa sama ia memelihara otot tubuh dari menggeleber.


Cinch Shake Shaklee


Jika anda ibu menyusu,anda boleh dapatkan sumber protein dari ESP.ESP juga membantu ibu mengawal berat badan di samping kandungan proteinnya membantu lebih kenyang dan mengawal selera makan.

ESP soya non-gmo

ESP soya non-gmo


Fiber untuk detoks dan cuci usus

Fiber juga amat penting dalam pengurusan berat badan.Fiber membantu memberi kenyang dalam tempoh lama serta ia membantu menyerap lebihan air dan lemak dalam badan.Jika anda rajin mengambil fiber ini,insyaallah proses pelawasan sangatlah mudah dan mengelakkan perut dari buncit.

Dalam shaklee,anda boleh mengambil Herblax atau alfafa untuk detoks dan cuci dahulu toksik-toksik dalam badan supaya serapan supplemen yang kita makan mudah.

herblax untuk kurus

Alfafa complex



Fungsi lain fiber:
  1. Boleh mengelakkan kanser usus
  2. Bertindak mengurangkan tahap kolesterol
  3. Mengeluarkan racun dari badan dengan mempercepatkan proses pembuangan najis
  4. Dapat mengurangkan gula dalam darah
  5. Baik utk mereka yang dalam proses pelansingan badan kerana serat akan berada lama dalam perut dan memberikan rasa kenyang
  6. menggalakkan bakteria yang baik dalam usus besar
  7. mengurangkan sembelit yang akan menyebabkan masalah buasir, angin pasang dan penyakit diverticular

Lecithin atau omega untuk bakar lemak


Lecithin berfungsi untuk melarutkan lemak dan kolestrol yang terdapat dalam makanan,jadi badan kita tidak akan menyerap lemak-lemak ni.Ia juga membantu merendahkan kolestrol dalam darah,meningkatkan kolestrol baik (HDL) dan juga mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluh-pembuluh darah.

Omega shaklee juga amat bagus dalam pembakaran lemak badan.Omega Shaklee mengandungi satu rangkaian penuh 7 asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA,DHA,ALA,dan lain-lain.

Satu penyelidikan telah di lakukan menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega 3 boleh mengurangkan risiko penyakit jantung dan juga memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.


Anda nak cuba set kurus ni? hubungi saya untuk konsultasi percuma dan cara makan.Set ini amat berbaloi jika anda sertakan sekali dengan senaman dan juga pemakanan yang seimbang.

Hubungi saya segera untuk order set ini!





Thursday, March 27, 2014

Testimoni Set Kurus Shaklee

kurus..cantik dan menawan..wow!!!dah ramai impian yang menjadi kenyataan dengan set kurus shaklee..Jom baca pengalaman-pengalaman mereka yang berjaya slim dengan set kurus semulajadi ni..


Testimoni set kurus shaklee


Testimoni set kurus shaklee




Testimoni set kurus shaklee


Testimoni set kurus shaklee

Testimoni set kurus shaklee

Testimoni set kurus shaklee



waaa...bestkan...dengan vitamin semulajadi ni anda tak perlu risau kerana kandungannya selamat dan terbukti berkesan..Lagi best TIADA langsung bahan kimia,campuran bahan palsu,pengawet dan pewarna..

Nak cuba?jom hubungi saya segera untuk free konsultasi dan pengambilan produk ini..

Atau jika anda berminat untuk membeli sendiri, tekan di sini: PEMBELIAN SET KURUS SHAKLEE


Wednesday, March 26, 2014

Rawat masalah pedih ulu hati dan gastrik dengan ESP

Pedih ulu hati merupakan rasa sakit di bahagian atas perut atau dada dan kadangkala sehingga ke bahagian kerongkong. Ia sejenis ketidakhadaman yang biasa. Walaupun kesakitan di alami adalah di bahagian dada, pedih ulu hati tiada kaitan dengan penyakit jantung. 

A female patient with chest pain.

Sebaliknya, kesakitan tersebut adalah disebabkan oleh asid perut. Didapati sekurang-kurangnya 30% orang dewasa pernah mengalami pedih ulu hati dengan sekurang-kurangnya 10% mengalaminya hampir setiap hari. Manakala sekurang-kurangnya 25% wanita mengandung mengalami pedih ulu hati atau tanda dan simptom lain yang berkaitan pedih ulu hati.
 
Ketidakhadaman pula merupakan rasa tidak selesa di bahagian atas saluran gastrointestinal disebabkan oleh pemakanan. 

Tanda-tanda dan simptom ketidakhadaman termasuklah:

·         Rasa tidak selesa, sakit ataupun kejang di bahagian perut
·         Sendawa
·         Rasa loya dan tiada selera makan
·         Rasa kembung atau penuh di bahagian perut


Masalah pedih ulu hati dan gastrik jika menyerang memang sangat menyakitkan.Pesakit gastrik memang perlu sangat menjaga pemakanan dan juga mengelakkan dari perut masuk angin.


Bagaimana Pedih Ulu Hati terjadi??


Pedih ulu hati terjadi apabila asid perut tertolak naik ke bahagian esofagus (refluks) dan menyebabkan iritasi pada lapisan esofagus.  Refluks ini terjadi disebabkan oleh injap yang memisahkan esofagus dan perut tidak tertutup dengan sempurna.


 
Pedih ulu hati biasanya terjadi dalam masa 30 hingga 60 minit selepas makan. Kesakitannya meningkat apabila berbaring, membongkok ke depan atau apabila mengalami kesukaran membuang air besar. Rasa sakit biasanya berkurang dalam keadaan berdiri tegak, meminum air atau menelan air liur ataupun mengambil antasid (peneutral asid dalam perut).

Atasi segera masalah pedih ulu hati

Perubahan diet dan cara hidup boleh membantu mengurangkan dan menghalang simptom-simptom pedih ulu hati dan ketidakhadaman termasuklah:
 
·         Makan makanan yang kurang lemak dan kurang pedas, coklat, rasa pudina dan makanan-makanan lain yang diketahui boleh menyebabkan simptom pedih ulu hati dan ketidakhadaman.
·         Makan dalam kuantiti yang sedikit.
·         Makan dengan perlahan dan kunyah dengan sempurna.
·         Kurangkan pengambilan alkohol dan kafein (contohnya kopi, teh atau cola). 
·         Jangan makan 2-3 jam sebelum tidur.
·         Jangan berbaring selepas makan.
·         Elakkan memakai pakaian yang ketat di bahagian pinggang.
·         Tinggikan sedikit bahagian kepala semasa berbaring sekiranya mengalami simptom.
·         Tidak melebihi berat badan ideal.
·         Jangan merokok.
·         Amalkan teknik-teknik untuk mengurangkan tekanan.
·         Pengambilan minuman beralkali tinggi seperti ESP.


Bagi anda yang mempunyai masa sangat sibuk dan tidak sempat untuk mengambil sarapan,saya ingin cadangkan supaya anda mengambil soya protin bermutu tinggi iaitu ESP setiap pagi.


Hanya bancuh 1 sudu ESP dalam minuman kegemaran anda.Mudah sahaja.Insyaallah anda akan merasa lebih kenyang dan bertenaga dan mengelakkan dari serangan pedih ulu hati ini.


ESP non-gmo




Bagaimana ESP membantu atasi masalah gastrik/pedih ulu hati?



ESP adalah soya non-gmo yang memnpunyai sifat alkali sangat tinggi dan dapat meneutralkan keasidan dalam perut.Selain itu,ESP yang kaya dengan sumber protein ini juga dapat membantu membina sel-sel baru yang rosak akibat hakisan ketika pencernaan makanan.





rawat masalah gastrik/pedih ulu hati dengan ESP shaklee


rawat masalah gastrik/pedih ulu hati dengan ESP shaklee


rawat masalah gastrik/pedih ulu hati dengan ESP shaklee


rawat masalah gastrik/pedih ulu hati dengan ESP shaklee

cara atasi masalah gastrik




Jom tengok video ni..Puan ni 'terminum' ESP ketika berpantang dan walau sering lewat makan,kini beliau bebas dari masalah gastrik



ESP ni bukan soya biasa tau..Ia di hasilkan daripada 30KG soya berkualiti untuk mendapat 1 tong ESP..ESP juga di proses menggunakan air dan proses penghasilannya sangat teliti. Rendah lemak dan bebas kolestrol sangat sesuai untuk golongan diabetes juga.


Nak cuba ESP ni? 

Jom dapatkan segera dari saya.Setiap pembelian akan di sertakan dengan  resepi menarik ESP yg boleh anda cuba!!

Anda ingin membeli ESP menggunakan kad kredit/debit? Sila klik pada image di bawah


ATAU



Hubungi:

Suhaila Johar
sms/wasap 016 358 9018
FB page : Impianz Shoppe
COD : Kajang,Bangi,Mines,Uniten
Pos laju seluruh Malaysia

Tuesday, March 25, 2014

peringkat perkembangan bayi dari 1 -24 bulan


1 BULAN
• mengangkat kepala sambil perut menyentuh lantai
• menggerakkan kepala ke kiri dan kanan
• bertindakbalas terhadap bunyi yang kuat

2 BULAN
• menggerakkan mata mengikut pergerakan objek
• mengulangi bunyi vokal seperti "oh" dan "ah"

3 BULAN
• mengangkat kepala sehingga 45°
• mengangkat kepala sambil perut dan dada menyentuh lantai
• mengukir senyuman sosial

4 BULAN
• mengangkat kepala sehingga 90°
• duduk dengan sokongan
• berguling (dari kedudukan meniarap ke kedudukan menelentang)
•mengimbang badan menggunakan kedua-dua kaki

5 BULAN
• mula tumbuh gigi

6 BULAN
• menghasilkan bunyi dengan 2 suku kata
• menggapai dan menggenggem objek
• duduk sendiri dengan sokongan yang minima
• berguling (dari kedudukan menelentang ke meniarap ke kedudukan menelentang semula)

7 BULAN
• mengajuk bunyi-bunyian
• menyuap sendiri makanan
• duduk tanpa sokongan




8 BULAN
• menghisap objek
• memanggil 'ibu" atau "ayah"
• mula merangkak
• bertindakbalas terhadap nama sendiri

9 BULAN
• mengangkat perut untuk duduk
• berdiri sambil berpegang kepada sesuatu
• memahami keadaan kekal objek

10 BULAN
• mengambil objek menggunakan 2 jari
• merangkak dengan sempurna (perut tidak menyentuh lantai
• menolak badan untuk berdiri dari kedudukan duduk

11 BULAN
• menepuk tangan
• melambai
• berdiri dengan sendiri selama beberapa saat
• memanggil dan mengenali ibu bapa sendiri
• memahami maksud "tidak"

12 BULAN
• menggeleng
• memahami arahan mudah
• berjalan dengan bantuan

13 BULAN
• mengucapkan 2 perkataan (conton: hai dan bye)
• berdiri dengan sempurna

14 BULAN
• makan menggunakan jari
• melangkah beberapa langkah tanpa bantuan luar


15 BULAN 
• gemar melihat dan menyelak buku
• berjalan dengan sempurna
• memanjat tangga

16 BULAN 
• bersedih apabila tidak mendapat sesuatu yang diingini

17 BULAN 
• bertindakbalas terhadap arahan mudah

18 BULAN 
• mengucapkan sehingga 15-20 perkataan
• minum menggunakan cawan
• makan menggunakan sudu

19 BULAN 
• boleh menggunakan sudu dan garfu
• berlari dengan sempurna

20 BULAN 
• membuka pakaian sendiri tanpa bantuan sesiapa

21 BULAN 
• berjalan menaiki tangga dengan bantuan
• mula mempelajari sehingga 5 perkataan sehari

22 BULAN 
• mula mempelajari sehingga 10 perkataan sehari
• memahami 2 arahan yang berturut (contoh: ambil anak patung kamu dan bawa ke sini)
• boleh mengawal pundi kencing

23 BULAN 
• menggunakan 50-70 patah perkataan
• menamakan gambar-gambar mudah di dalam buku
• menuruni tangga dengan bantuan

24 BULAN 
• memakai dan menanggalkan pakaian dengan sendiri
• sesetengah ucapannya boleh difahami
• membuat ayat menggunakan 3-4 patah perkataan


Sumber:FB

Friday, March 21, 2014

Kelebihan soya protein ESP Shaklee

ESP..ESP..ESP..fuh promosi bulan ni memang hangat betul..Penuh wall FB saya dengan promosi ESP setiap hari.

Ramai yang tanya ape sebenarnya ESP ni?

ESP adalah singkatan kepada Energizing Soy Protein..Salah satu produk paling hot dalam Shaklee dimana ia juga adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. 

Paling best ia TIDAK mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

PROTEIN SOYA SHAKLEE IALAH NON-GMO SOY! & BUKAN SEBARANG SOYA!!

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.

KELEBIHAN SOYA SHAKLEE


RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):

1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

Kelebihan ESP 
  • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
  • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah

Keistimewaan ESP



Harga 1 can ESP adalah RM 150.Sempena promosi ini anda boleh beli ESP sebanyak 6 can dan dapat percuma 1 tau..Boleh share dengan kawan-kawan opis @ ahli keluarga/sedara mara.

APA BAKAL ANDA DAPAT BELI ESP PROMOSI BULAN NI?

PERCUMA 1 TIN BERHARGA RM150
PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE BERHARGA RM 65
CASHBACK BONUS AKAN TERUS MASUK AKAUN ANDA PADA BULAN BERIKUTNYA!!


Wow!! Sangat best..Cepat grab 1 sebelum kehabisan stok dan HARGA sangatla JIMAT.
Anda boleh sediakan untuk persediaan puasa nanti tau..Insyaallah boleh tahan lama dan expired date pun lambat lagi..


Nak cuba?Jom hubungi saya segera untuk konsultasi percuma,resepi dan cara minum..

pengedar shaklee

COD AREA : KAJANG,BANGI,MINES,UNITEN
POS LAJU SELURUH MALAYSIA



















Sunday, March 16, 2014

Kebaikan Zinc Complex

Zinc Complex saya kenali dan ambil ketika berpantang anak ke 4.Alhamdulillah makan dalam tempoh seminggu saya dapat rasa perubahan.Saya ada ceritakan sebelum ni yang saya mengalami jahitan yang banyak jugak masa bersalin haritu dan alhamdulillah dengan izinNya selepas makan makan zink dalam tempoh 10 hari,luka saya cepat kering dan dalam tempoh 2 minggu dah baik sepenuhnya,.


Pelbagai Manfaat Zinc Complex

Kebaikan zink Complex

  • Penjagaan Kulit: Kajian telah menunjukkan zinc berkesan untuk menyembuhkan jerawat atau acne. Ia adalah lebih berkuasa daripada placebo dan penggunaan ubat-ubatan antibiotik masih dianggap lebih berkesan. 
  • Ekzema: Juga dipanggil sebagai dermatitis atopik, adalah gangguan keradangan dan kulit yang kronik. Ia adalah sebahagian besarnya disebabkan oleh kekurangan zinc di dalam badan. Zincmemainkan peranan yang penting dalam penyembuhan jangkitan kronik dan membantu badan memulihkan keupayaan untuk sembuh dengan sempurna. 
  • Jerawat: mineral ini adalah penting untuk memadam jerawat dari kulit. Ia bertindak mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan yang memainkan peranan yang dominan dalam menyebabkan jerawat. Di samping itu kepadanya, zinc juga berkaitan dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.
  • Penyembuhan luka: Kekurangan zinc menyebabkan lambat penyembuhan luka. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zinc, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka.
  • Gangguan Prostat: Zinc sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan zincmenyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser . Ia adalah dinasihatkan untuk mengambil 15mg zinc setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat.
  • Hilang berat badan: Zinc memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mengawal selera makan.
  • Mengandung: Ia adalah penting untuk pembaikan dan fungsi DNA. Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehamilan.
  • Pembiakan: Bagi lelaki, zinc membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks. Sementara di kalangan wanita, ia membantu dalam semua fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran dan penyusuan.
  • Fungsi Biologi: Zinc memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stres, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman.
  • Jangkitan: Zinc membantu seseorang untuk mengesan rasa dan bau, memberikan bantuan kepada penyembuhan luka, meningkatkan imuniti dan membantu dalam menggalakkan pertumbuhan janin. Zinc membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis.
  • Antioksidan: Zinc bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas, yang termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat .
  • Aturan Enzim: Zinc merupakan komponen beberapa enzim yang membantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protein, tahap hormon, DNA, mengawal selia transkripsi gen, metabolisme tenaga dan lain-lain faedah kesihatan yang berkaitan dengan zinc.
  • Kanser: Bagi lelaki, zinc memainkan peranan yang penting dalam kelenjar prostat dan mencegah kerosakan awal, yang boleh membawa kepada masalah seperti kanser.
  • Kelesuan Kronik: Orang yang mengalami keletihan yang kronik dicadangkan untuk mengambil minyak ikan, kerana ia kaya dengan zinc. Para doktor tidak mencadangkan ubat-ubatan lain yang diperlukan untuk menyembuhkan keletihan yang kronik kecuali pengambilan minyak ikan yang kaya dengan kandungan zinc.
  • Botak: Botak menyebabkan kehilangan rambut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. Pemulihan yang disyorkan oleh doktor kepada orang yang mengidapinya ialah dengan pengambilan diet yang kaya dengan kandungan zinc. Terdapat pelbagai kapsul yang kaya dengan zinc, jadi ubat-ubatan yang kaya dengan zinc akan membantu mencegah keguguran rambut
  • Kehilangan tulang: Ia adalah penyakit apabila tulang menjadi lemah dan rapuh. Zinc adalah komponen hydroxyapatite iaitu garam dan membuat matriks tulang yang kuat dan keras. Oleh sebab ini, kandungan zinc perlu ditambah dalam pelan diet anda untuk mengelakkan kehilangan tulang.
  • Buta Malam: Pengambilan kira-kira 150-450 mg Zinc akan memperbaiki penglihatan. Jadi, adalah sentiasa dicadangkan untuk mengambil makanan seperti daging lembu, kambing, tiram, ketam kerana ia kaya dengan kandungan zinc dan akan memperbaiki penglihatan mata.

Untuk melihat testimoni pengguna yang telah mengambil Zinc ni,anda boleh rujuk di sini--Testimoni Zinc Complex


Jom dapatkan Zinc ni dengan harga sangat jimat.Hanya RM 33 sahaja untuk sebotol (120 biji) dan bertahan selama 4 bulan

Nak cuba?

sms/wasap 016 358 9018
Like FB page: Impianz Shoppe
sufiyah44@gmail.com

Saturday, March 15, 2014

Testimoni Zinc Complex

Zinc Complex seperti diketahui amat bagus untuk kesihatan dan kuatkan akar rambut,rawat masalah luka,kurangkan masalah jerawat dan banyak lagi..

Jom baca testimoni pengguna yang telah mengambil Zinc ini..

Testimoni Zinc Complex



Testimoni Zinc Complex

Testimoni Zinc Complex


Harga Zinc Complex sangatla murah..Hanya serendah RM 33 sahaja sebotol yang mengandungi 120 biji dan bertahan 4 bulan.

Nak dapatkan vitamin ini?

sms/wassap 016 358 9018 (sue)
FB page:Impianz Shoppe

Thursday, March 13, 2014

Pray for #MH370

Assalamualaikum..selamat pagi semua..hari ni dah masuk hari ke 6 kehilangan pesawat MAS boeing MH370 ni..memang sangat menyedihkan dan saya mendoakan agar Allah bagi petunjuk di mana sebenarnya pesawat ini berada..

Sama-samalah kita banyakkan istigfar mohon keampunan dari Allah dan sama-samalah kita banyakkan sedekahkan alfatihah dan selawat

Pray for #MH370

"Dan pada sisi Allah jualah anak kunci perbendaharaan segala yg ghaib, tiada siapa yang mengetahuinya melainkan Dia sahaja." (Surah Al-An'am: 59)

Wednesday, March 12, 2014

Kurangkan masalah jeragat dengan set shaklee

Setiap lelaki dan wanita mesti nak wajah cantik kan..Body nak slim,wajah cantik tanpa sebarang jerawat dan juga jeragat.

Ada pelbagai tips untuk wajah yang sihat.Jaga pemakanan,elakkan makanan berminyak,banyakkan minuman air kosong,kurangkan stress,amalkan senaman dan gaya hidup sihat.Itu antara tips basic yang sering kita dengari.

Hari ni saya nak share antara supplemen yang boleh bantu atasi masalah jeragat ni.

Vitamin atasi jeragat



vitamin kecantikan

Untuk protein anda boleh memilih ESP (soya non-gmo) yang bermutu tinggi dan tidak mengubah genetik.

Manfaat utama ESP:

1. Awet Muda -Asid amino yg dibekalkan oleh ESP sgt penting utk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit serta seluruh badan kita. Pengambilan yg kerap dan konsisten setiap hari, memberikan kesan awet muka kepada diri anda. 

2. Kulit lebih remaja- ESP merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan pada kulit, sebagai agen anti penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, mempercepatkan penyembuhan luka dan memudarkan kesan parut.

3. Pembekal Tenaga Berpanjangan- Membekalkan tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun badan. Memberikan tenaga yang kekal berjam-jam lamanya. Dan memang sangat sesuai diambil oleh ibu menyusu, ibu hamil serta wanita yang cuba kawal selera makan.

4. Membaiki Pigmentasi- Membantu membaiki masalah rambut seperti beruban, rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi kulit, parut-parut jerawat, kedut-kedutan pada wajah serta penuaan



Jom rawat dengan kecantikan dalaman.Harga mampu milik untuk anda malah dapat kesihatan lebih baik.Insyaallah


Hubungi saya untuk maklumat lanjut dan dapatkan produk dengan harga lebih jimat.






Tuesday, March 11, 2014

Vitamin E untuk kulit sihat dan berseri

Ramai yang tahu bahawa vitamin C membantu untuk kulit lebih cantik.Namun jangan lupa ,Vitamin E juga amat bagus untuk kecantikan kulit dan muka.

Vitamin E untuk kulit cantik

Dalam majalah sihat keluaran November ini di paparkan vitamin E yang membantu kulit lebih sihat dan cantik.

Vitamin E shaklee

Fungsi Vitamin E

Vitamin E adalah vitamin utama untuk menyegarkan kulit dan menjadikannya lembut. Ia bertindak sebagai antioksidan dan membantu menghapuskan radikal bebas dalam badan. Dos yang disarankan untuk vitamin E ialah 400IU.

Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:
  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
  • Menjaga kelembapan kulit
  • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel


Antara pengguna yang telah mengambil vitamin E dan menggabungkan dengan vitamin C dan ESP untuk kesan kulit yang lebih cantik dan berseri
vitamin E

vitamin E

vitamin E

1 botol vitamin e berharga rm 149 dan boleh bertahan sehingga 4 bulan (120 biji )
Jom dapatkan vitamin E ni dengan harga lebih jimat dari kami