Tuesday, April 29, 2014

Cergas dan Ceria ketika Hamil

Rata-rata ibu yang hamil sering mengalami masalah depressi dan sering lesu.Ada yang sering mengantuk ketika awal-awal kehamilan.Saya tak nafikan ia memang perkara menyakitkan dan memerlukan kesabaran yang tinggi.Perubahan hormon dan pembawakan 'budak' bagi istilah mak-mak menyebabkan ibu-ibu seolah-olah 'terpaksa' menerima keadaan tersebut.



3 bulan awal kehamilan memang sangat mencabar dan perlu sokongan yang kuat dari suami tersayang dan keluarga serta kawan-kawan terdekat.Tahap hormon yang berubah,Tekanan darah mungkin rendah di tambah dengan kurang cukup rehat menyebabkan ibu mudah letih dan lesu.

Antara beberapa tips untuk ibu kekal cergas sepanjang kehamilan:

Jika ibu menerima kehadiran bayi secara mengejut @ belum bersedia,anggaplah ia rezeki Allah berikan dan bertenang.Jangan terlalu stress dan menganggap anak berkenaan bebanan.Terima kehadiran si kecil dalam perut ibu dengan penuh kesyukuran dan yakinlah ada hikmah Allah kurniakan zuriat lagi.


  • Banyakkan rehat ketika awal kehamilan
  • Elakkan mengangkat benda-benda berat
  • Elakkan tekanan emosi.Perbanyakkan bacaan al-quran dan mendengar muzik yang perlahan
  • Jaga pemakanan.Sangat penting ibu mengamalkan pemakanan yang sihat dan seimbang.Jika ibu kurang selera makan,banyakkan pengambilan buah-buahan dan air untuk mengelakkan dehidrasi dan lemah.
  • Makan sedikit tetapi dengan kerap
  • Tidur secukupnya sekurang-kurangnya 8 jam sehari
  • Lakukan senaman ringkas jika mampu
  • Minta bantuan dan sokongan dari pasangan sekiranya mengalami kesukaran tidur/alahan.Suami boleh bantu ibu dengan mengurut lembut dan memberi kata-kata semangat 
  • Sokongan emosi dari suami,keluarga dan kawan terdekat


Supplemen juga amat penting ketika hamil.Penting kerana sumber makanan yang ibu ambil belum tentu cukup zatnya dan khasiatnya.Di awal kehamilan,acid folic sangat penting untuk sokongan kepada bayi dan mengelakkan kecacatan bayi.

Acid folic juga dikenali sebagai Vitamin B9 yang diperlukan untuk membina sel-sel baru dalam tubuh.Ia juga amat penting dalam pembinaan DNA baru dan membaiki sel rosak.


Set kehamilan shaklee adalah antara supplemen yang ibu boleh ambil dengan selamat dan juga di cadangkan oleh beberapa doktor di Malaysia.Ketika kehamilan saya yang lepas,doktor juga menyokong saya mengambil suplemen kehamilan shaklee ni dan mereka minta saya meneruskan pengambilan set kehamilan ini sehingga bersalin.

Antara vitamin dalam set kehamilan adalah:

Vitalea
B complex
Vitamin C
Ostematrix
ESP
Omega - untuk kehamilan 4 bulan keatas


set hamil shaklee


Beberapa pengguna yang telah menggunakan set ini semasa kehamilan mereka:


Testimoni set hamil shaklee

Testimoni ESP ketika hamil

Set hamil shaklee


Set Kehamilan SELAMAT di ambil kerana BEBAS dari bahan kimia,semulajadi,TIADA Perisa tambahan dan pewarna.

Jika anda ingin kekal cergas dan merasai kelainannya dengan set kehamilan ini,Jom hubungi saya untuk tempahan.Saya telah merasai sendiri set ini memang sangat SUPERB!!

Nak tahu pengalaman saya dengan set ini?Jom kita share sama-sama.Boleh sms/wasap saya untuk maklumat lanjut ye.

Jom, jangan tunggu lama lagi..

Hubungi:

sms/wassap 016 358 9018 (SUE)
SID 889 806
FB page: Impianz Shoppe
suifyah44@gmail.com
COD : bangi,Uniten,UPM,Mines
Pos laju seluruh Malaysia


Teknik Saidina umar Mendidik Anak

Perkongsian menarik untuk ibu-bapa semua:-)




Friday, April 25, 2014

Cinch Shake untuk kurus yang sihat

Anda risau berat badan berlebihan? perut makin memboroi ke hadapan? BMI tidak dalam garisan yang sepatutnya?

Jom berkenalan dengan Cinch Shake yang boleh membantu diet anda.

Cinch Shake


Kebaikan Cinch Shake
  • Rendah Indeks glisemik = 22; sesuai untuk pengidap kencing manis di mana membantu mengekalkan tahap gula dalam darah yang normal dan memberi tenaga yang konsisten.
  • Powered by Leucine untuk memelihara otot semsas anda menurunkan berat badan
  • Mengandungi 24 gram protein untuk setiap hidangan membuatkan anda merasa kenyang
  • Kandungan serat yang tinggi = 6 gram serat setiap hidangan
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian 21 vitamin dan mineral penting
  • Dihasilkan dari soya bebas GMO (Non GMO Soy)
  • Tiada perasa tiruan, warna atau pemanis.

Shaklee telah menjalankan ujikaji dan menguji formula proprietari yang dipertingkatkan dengan Leucine.

Leucine merupakan otot yang membina asid amino yang terdapat dalam protein tertentu.Dari kajian klinikal, Cinch membantu menghilangkan lemak yang terdapat pada otot dan dengan bantuan Leucine, akan membina otot dan mengekalkan 100% jisim otot tanpa lemak (lean muscle).

Mereka yang telah menjalani program ini telah berjaya menurunkan berat,kehilangan lemak dan inci dan pada masa sama mengekalkan otot.

 Cinch Shake boleh di jadikan menu sarapan,makan tengahari atau makan malam yang ringkas dan mudah.Setiap kali anda minum shake ,anda akan dapat 24grm protein,24 jenis vitamin dan mineral penting serta 6gram serat larut. ( Di cadangkan di ambil bersama 1 sudu ESP).


Siapa yang perlu minum Cinch Shake?
  1. Lelaki dan perempuan yang berumur 12 tahun ke atas yang mempunyai masalah menurunkan berat badan
  2. Mereka yang inginkan indeks BMI yang ideal
  3. Cinch Shake juga boleh diambil oleh pesakit diabetes kerana indek glisemiknya adalah rendah bagi mengekalkan paras gula dalam darah

Siapa yang tak perlu minum Cinch Shake? 

  1. Ibu mengandung dan menyusukan bayi adalah tidak digalakkan mengambilnya cinch shake mix ini kerana kehamilan dan penyusuan memerlukan nutrien yang lebih terutama kalori.
  2. Kanak-kanak bawah umur 12 tahun tidak boleh mengambil minuman ini.

Cara pengambilan Cinch Shake Mix Shaklee 

Pastikan anda minum Cinch Shake ni sebelum mengambil apa jua jenis makanan berat.Ini kerana apabila perut sudah kenyang dengan Cinch Shake ni,automatik akan menyebabkan anda akan berhenti pengambilan makanan yang lain.Ini membantu dalam mengurangkan dan mengawal berat badan.

Bancuh 2 sudu cinch menggunakan air suam.Juga boleh di campur ke dalam minuman kegemaran anda lain seperti jus,fresh milk atau soya.

Jom cuba hari ini.Terdapat 3 jenis perasa Cinch iaitu vanilaa,chocolate dan caffe latte.

Berminat?

PM @ sms/wasap 016 358 9018 (sue)
FB PAGE: impianz Shoppe
sufiyah44@gmail.com
COD : bangi,kajang,uniten,upm,mines
Pos laju seluruh malaysia





Wednesday, April 23, 2014

Berat turun 10 kg dengan herblax dan lecithin!

Wow..amazing..saya share salah satu testimoni pengguna shaklee yang telah berjaya turunkan berat badan sebanyak 10kg dengan lecithin dan herblax sahaja!

image
Pada mulanya beliau hanya mengambil 2 vitamin ni untuk bantu masalah sembelit dan kolestrol..tapi alhamdulillah beliau dapat manfaat lebih baik iaitu masalah sembelit dah pulih,kolestrol dah tiada dan kembali normal..yang best dapat turun berat dan inchloss tu...haa best tak?

Manfaat lecithin:
  • Menyerap vitamin yang larut lemak
  • Melindungi hati
  • Pemecahan lemak dan kolestrol
  • Pelangsingan-menghalang obesity
  • Mencantikkan otot dan kulit
  • Memperbaiki alergi
  • Menghalang kejadian batu karang
  • Meringankan sembelit
  • Mempertingkan ingatan dan meringankan stress
  • Menghalang tekanan darah tinggi


Manfaat herblax:

  • Pembersihan najis tersekat
  • Merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut
  • Membantu masalah sembelit
  • Mengempiskan perut

Jika anda mengalami masalah sama dan berminat untuk turunkan berat badan,jom cubalah ambil produk ni..

Yang best vitamin shaklee ni produk yang selamat diambil kerana ia semulajadi.bebas dari bahan kimia,pewarna atau perisa tambahan..

Nak cuba?

Hubungi saya untuk order dan konsultasi cara makan @ anda boleh membeli sendiri dengan menggunakan kad kredit/debit di sini: Set lecithin dan herblax

016 3589018(sue)
Fb page:impianz shoppe
sufiyah44@gmail.com
COD bangi,kajang,uniten,upm,mines
Pos laju seluruh malaysia

Monday, April 21, 2014

Kulit muka makin halus dan lembut dengan masker ESP


Bagi anda yang pernah minum ESP ni,apa kata anda cuba masker yang sangat best ni..
Sangat mudah.hanya campurkan setengah sudu esp bersama sedikit yogurt asli dan kacau rata.kemudian sapu pada seluruh muka dan tunggu sehingga kering baru bilas semula.
Hasilnya terasa kulit muka sangat licin dan lembut..baunya pun harum..
Best betul ESP ni..bukan saja boleh minum tapi boleh jugak juga untuk kegunaan luar..antara hot produk
yang sangat laris setiap bulan.

image
Bagi anda yang nak merasa bestnya pakai masker ni,jom cuba segera ye..haa yang belum pernah lagi merasa esp dan nak cuba masker dari esp ni boleh hubungi saya untuk dapatkannya
image

Masker esp ni bukan sahaja untuk wanita tau..kaum lelaki pun boleh pakai..
Jadi boleh share pakai sama-sama dan sapulah pada pasangan anda sebelum tidur..dia pasti sukakannya:-)

Haa tengok tersenyum en abang saya bila saya sapu kat mukanya..harum sangat katanya..hehe

Jom cuba sekarang..ESP 1 canister boleh tahan 2-3 bulan dan berharga rm150..

Jika anda ingin harga lebih jimat,jom daftar keahlian dulu bersama saya.saya akan uruskan pendaftaran anda.selepas itu anda boleh nikmati harga ahli yang lebih murah dan sangat jimat.

Jangan berlengah lagi,hubungi saya seperti berikut:

SID 889806
016 3589018
Fb page:impianz shoppe
Sufiyah44@gmail.com
COD bangi-kajang-uniten-upm-mines
Pos laju seluruh malaysia

Tips atasi masalah ruam panas

Apa itu ruam panas?

ruam panas

Ruam panas, juga dikenali sebagai ruam mencucuk atau ruam gatal (miliria), adalah erupsi kulit yang boleh timbul apabila bayi anda terlalu panas dalam cuaca panas dan lembap. Jika badan si kecil dengan tiba-tiba diserang oleh ruam merah terang dan berbintik di leher, bawah lengan atau di tepi lampin atau seluar dalam, jangan panik; ianya mungkin hanya ruam panas.

Ruam timbul di kelipat-kelipat kulit atau di tempat-tempat pakaian bayi rapi, termasuk di sebelah atas dada, leher, kelangkang dan ketiak. Jika anak anda memakai topi, ruam itu akan merebak ke kulit kepala atau dahi.


Adakah ruam panas serius?


Tidak, tapi ia adalah petanda yang anak anda terlalu panas. Jika anda tidak mengambil langkah untuk menyejukkan dia, dia mungkin mendapat kondisi yang lebih serius, seperti kelesuan haba atau strok haba.

Jika ini berlaku, anak anda tidak akan dapat mengawal suhu badannya; suhu badan mungkin naik lebih tinggi dari normal dan dia boleh mengalami nyahhidrat.


Apakah yang menyebabkan ruam panas?


Apabila panas dan lembap di luar, anak anda akan berpeluh untuk menyejukkan badannya. Jika dia berpeluh terlalu banyak sehinggakan pori kulit menjadi tersumbat dan peluh tidak dapat keluar, ruam panas akan timbul. Bayi dan kanak-kanak kecil lebih cenderung mendapat ruam panas sebab kelenjar peluh mereka belum lagi matang sepenuhnya.

Pakaian ketat atau tebal akan menakung peluh juga, menyebabkan iritasi menjadi lebih teruk.

Kanak-kanak boleh mendapat ruam panas dari apa saja yang menyebabkan dia banyak berpeluh, seperti suhu tinggi atau dia berlari-lari main di persekitaran yang panas.


Adakah ruam panas itu menyakitkan anak saya?


Tidak, ianya tidak sakit, tetapi kadangkala terasa tersangat gatal dan menjengkelkan, dan sensasi yang mencucuk hebat atau perit itu mungkin akan mengganggu anak anda. Setengah daripada bintik itu juga mungkin terasa pedih jika disentuh.
Bagaimana saya harus merawat ruam panas?
Kebanyakan ruam panas akan hilang dalam beberapa hari kelak, tetapi, sambil menunggu, ada beberapa perkara yang anda boleh lakukan untuk melegakan gatal dan ketidakselesaan anak anda.

Elakkan persekitaran panas dan lembap


Beralihlah ke bilik yang berangin atau ruang yang teduh jika anak anda main berlari-lari, dan galakkan masa-masa dia berdiam untuk mengurangkan jumlah dia berpeluh. Cuba gunakan kipas mini apabila anda keluar berjalan-jalan atau semasa cuaca panas. Jika cuaca kekal panas walaupun di malam hari, letakkan kipas berdekatan katil anak anda.

Tanggalkan pakaiannya atau pakaikan baju kain benang


Elakkan fabrik sintetik, seperti poliester atau nilon yang memerangkap panas; pilihlah fabrik natural. Seberapa boleh, longgarkan atau tanggal bajunya dan biarkan dia tidak memakai lampin seberapa kerap yang boleh.

Pastikan badannya sentiasa sejuk


Sejukkan kawasan kulit yang sudah terjejas dengan menggunakan tuala sejuk basah, atau mandikan bayi anda dalam air suam tab atau hujan. Biar kulitnya kering dalam udara biasa dan seberapa yang boleh jangan gunakan tuala; memberi masa lebih untuk dia bertelanjang boleh membantu memulihkan ruam.

Gunakan losyen kalamin


Sapukan secara banyak (kecuali dekat kawasan mata) terutama sekali jika bayi anda kelihatan resah dan menangis apabila anda menyentuh kulitnya.

Gunakan krim hidrokortison (1/2 peratus)


... atas nasihat doktor atau ahli farmasi jika ruam itu tersangat teruk.

Elakkan salap dan losyen lain sebab ianya akan membuat ruam menjadi lebih teruk sebab memerangkap kelembapan dalam kulit.

Rujuk kepada doktor jika anak anda mendapat suhu tinggi. Dia mungkin akan mengesyorkan supaya bayi diberi larutan parasetamol untuk meringankan ketidakselesaannya dan menurunkan suhu badan. (Jangan sekali-kali memberi anak kecil aspirin sebab, ada kalanya, walaupun amat jarang, ianya boleh menyebabkan kondisi yang mengancam nyawa dikenali sebagai sindrom Reye.)

Awasi anak anda pada masa ini: sebab apabila suhunya turun, badannya boleh menjadi sejuk dan perlu dipanaskan semula.


Bagaimanakah saya dapat mengelakkan ruam panas?


Pastikan anak anda sejuk selesa dengan memakaikannya pakaian benang yang ringan, terutama sekali semasa cuaca panas.

Jika anda kurang pasti samada dia terlalu panas, sentuh kulitnya. Jika kulit dia panas dan lembap itu adalah petanda yang dia terlalu panas. Semasa cuaca panas, jangan biarkan anak anda keluar rumah atau carikan dia tempat yang sejuk, teduh atau berangin untuk dia duduk dan bermain ketika di luar. Pastikan anak anda minum banyak cecair supaya dia tidak menjadi nyahhidrat.


Patutkah saya bawa anak saya berjumpa doktor bagi ruam panas?


Pergi jumpa doktor jika:

anak anda mempunyai suhu tinggi (lebih dari 39 darjah C) yang tidak reda apabila diberi ubat;
ruam tidak hilang selepas tiga atau empat hari;
ruam menjadi lebih teruk.

Sunday, April 20, 2014

cara mendaftar keahlian shaklee

Fenomena shaklee telah melanda di Malaysia..Mana tidaknya wall FB penuh dengan cerita-cerita shaklee..Apa yang best sangat tentang shaklee ni?

Haa..jom baca seterusnya ye..


Shaklee ni adalah supplemen semulajadi.Vitamin semulajadi ini adalah vitamin yang diekstrak daripada bahan/sumber semulajadi.Jadi apabila kita mengambil supplemen berasaskan sumber semulajadi,kesannya lebih baik untuk kesihatan kita dan juga bebas dari unsur-unsur bahan kimia @ kandungan dadah.



Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli/pengedar Shaklee?


Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran sebanyak RM75 atau membuat pembelian barangan shaklee dalam lingkungan RM670 untuk mendapat 200 points dan mendapat keahlian secara PERCUMA


DAN 


Anda cuma perlu menghubungi saya(saya akan uruskan pendaftaran) atau anda boleh pergi sendiri ke branch shaklee dan mendaftar menggunakan ID saya sebagai sponsor.ID saya 889806.


Yuran Keahlian Shaklee


Pendaftaran hanyalah RM65 sekiranya anda pergi sendiri ke branch atau tambahan RM10 untuk kos pos member kit sekiranya anda ingin dipos.Jika anda berada di Sabah/Sarawak hanya tambah RM20 untuk kos pos ini.


Adakah perlu buat pembelian setiap bulan untuk mantaian keahlian?


Tidak perlu


Adakah perlu mantain point setiap bulan?


Jika sekiranya anda mengambil shaklee hanya untuk makan sendiri atau share dengan adik beradik dan saudara-mara,anda tidak perlu mantain point.TETAPI jika anda ingin memulakan business dengan shaklee ni,ada beberapa points tertentu yang perlu anda kumpul untuk dapat bonus bulanan.


Apa yang perlu saya lakukan untuk mendaftar keahlian?


Anda boleh hubungi saya untuk saya bantu daftar keahlian anda melalui email atau sms atau wassap.Hanya perlu masukkan duit dalam akaun saya dan bagi maklumat details seperti nama penuh,alamat,no tel,email.


Apa kelebihan menjadi ahli shaklee?


Banyak yang Shaklee tawarkan kepada sesiapa yang berminat untuk serius dalam business shaklee.Menjadi ahli shaklee melayakkan anda mendapat harga lebih jimat 25% dari harga pasaran.Selain itu,anda juga berpeluang mendapat 'cashback' semula dalam bentuk tunai apabila cukup points.


keahlian shaklee


Anda boleh baca di sini untuk maklumat lanjut mengenai kelebihan menjadi ahli shaklee.



kebaikan ahli shaklee




Jom..jangan tunggu lama-lama.Daftar segera untuk nikmati pelbagai keistimewaan yang Shaklee berikan.Juga anda berpeluang mengenali jutawan-jutawan yang hebat dalam group kami yang pastinya penuh bermotivasi,positif dan sentiasa ingin bantu anda..


Hubungi saya segera untuk bantu anda kaya dan berjaya bersama



call/sms/wassap : 016 358 9018 (sue)
ID NO : 889 806
FB page: impianz Shoppe
sufiyah44@gmail.com
COD: Bangi,Kajang,Uniten,UPM,Mines
Pos laju seluruh Malaysia

Friday, April 18, 2014

Pengedar Shaklee kawasan Bangi,Uniten,Mines,UPM


Kepada warga Bangi dan sekitarnya,saya adalah pengedar shaklee yang sah berhampiran anda.TAk tahu di mana nak dapatkan produk shaklee ni? Saya berada di sekitar anda.Anda boleh dapatkan pelbagai vitamin shaklee daripada saya yang sentiasa ready stock.Mudah sahaja anda perlu sms/wassap ke nombor saya @ membuat pesanan melalui FB page saya iaitu Impianz Shoppe dan juga melalui email.

Bagi kawasan sekitar saya akan hantar ke rumah anda atau kita set berjumpa di tempat-tempat tertentu.

Pengedar Shaklee

bagi anda yang berminat untuk menjana pendapatan sampingan dengan shaklee juga amat saya alu-alukan.Modal hanya serendah RM 75 sahaja seumur hidup.Tidak perlu membuat pinjaman bank pun kan..

hanya yang perlu keberanian,semangat dan kesungguhan.Tiada yang mustahil untuk anda berjaya.Saya akan bantu anda bersama berjaya dalam business ini.Anda tentukan untuk kejayaan ini..2-5 angka sebulan insyaallah..



Amat di alukan kepada surirumah,pelajar,yang dah bekerja pun boleh..

Hubungi saya segera:

sms/wassap 016 358 9018 (sue)
FB Page: Impianz Shoppe
sufiyah44@gmail.com


Thursday, April 17, 2014

KEPUTIHAN SEWAKTU HAMIL & CARA MENGATASINYA

Keputihan sewaktu hamil, gatal-gatal dan tidak selesa. Ramai ibu-ibu hamil yang menghadapinya dan malu untuk jumpa doktor.

Awas ibu-ibu, kesan daripada keputihan yang melampau semasa hamil boleh membahayakan anak dalam kandungan. 3 kesan utama adalah: -



1. Kelahiran bayi pra matang
2. Berat bayi yang lahir kurang dari 2.5kg
3. Air ketuban pecah sebelum waktunya (boleh menyebabkan bayi lemas)





Bagaimana mengenalpasti bahawa keputihan yang dialami adalah tidak normal?



Berikut adalah ciri-ciri lelehan faraj yang tidak normal
Lelehan menjadi pekat, berwarna putih seperti krim atau seperti keju

1. Terasa gatal, sakit atau warna kemerah-merahan di dalam atau sekeliling faraj atau punggung
2. Terasa sakit ketika bersama suami
3. Terasa sakit apabila membuang air kecil.



Kenapa keputihan terjadi ketika hamil?

Semasa hamil, faraj kita mengandungi gula yang tinggi yang dipanggil glikogen, dan ini menggalakkan pertumbuhan kulat.


Selain itu, perubahan hormon semasa hamil juga boleh menyumbang kepada keputihan. Perubahan hormon ini akan merubah persekitaran pada kawasan faraj yang lebih mesra bakteria. Antara perubahan yang berlaku adalah perubahan keasidan (pH) pada kawasan faraj bagi mengalakkan lagi pertumbuhan bakteria ataupun kulat.



Ikuti tips di bawah apabila berlaku keputihan semasa hamil:-

1.Pakai pakaian yang longgar dan serap peluh bagi mengelakkan bakteria dari peluh berkumpul terutamanya panty.
2.Pemakaian panty liner setiap hari adalah tidak digalakkan
3.Pastikan kawasan vagina benar-benar kering setelah mandi atau membuang air kecil dan besar
4.Kurangkan makan makanan yang manis dan berkafein
5.Jangan gunakan Douche (ini dapat mengganggu keseimbangan)


Pengalaman Keputihan Semasa Hamil


Saya juga pernah mengalami masalah ini ketika kehamilan yang lepas.Just untuk berkongsi dengan ibu-ibu hamil yang mengalami masalah sama.

Saya elakkan pengambilan sayur kobis kerana di katakan kobis boleh menyebabkan keputihan makin banyak.Saya juga kerap mengambil yogurt (perisa apa-apa pun tak kisah) dan juga kerap mengambil minuman seperti vitagen dan yakult.Ini adalah meransang bakteria baik dalam badan.

Kawasan vagina memang perlu di lap kering-kering dan pastikan memakai pakaian dalam dari sumber kapas.Jika masalah ibu berlarutan,segera berjumpa dengan doktor.Jangan segan-segan ya nak bagitahu doktor..Kalau tak lagilah seksa jiwa raga..Penting atasi cepat-cepat sebelum keadaan melarat dan sebelum bersalin.

Doktor akan memberi sejenis ubat yang perlu ibu masukkan dalam kemaluan untuk mengurangkannya. Cara pakai ubat tu boleh masukkan sendiri atau minta tolong daripada suami ya.


Supplemen untuk Atasi Keputihan


Sekiranya ibu ingin mengambil supplemen,boleh cuba mengambil antibiotik semulajadi ini iaitu GARLIC COMPLEX.Garlic atau pil bawang putih Ia selamat di ambil semasa hamil,berpantang dan menyusu. 100% daripada bahan semulajadi,BEBAS pengawet,BEBAS pewarna dan BEBAS pemanis.


Ia juga mengelakkan serangan kulat,yis candida dan meningkatkan sistem imun badan ibu.

Alhamdulillah selepas mengambil garlic complex ni dah jarang sangat dah ada masalah keputihan ni..Masalah gatal-gatal pun dah hilang..alhamdulillah,





Harga sebotol GARLIC COMPLEX adalah RM47.50 sahaja..Tak mahal pun sebenarnya..sebab kalau pergi klinik dapat pil ubat tu pun dah hampir RM50 jugak..Campur consultation terbangla jugak note RM100..


Sebenarnya keadaan kesihatan ibu lebih penting dan utama. Jaga kebersihan diri,jaga pemakanan juga,elakkan pengambilan makanan-makanan manis dan pengambilan suplemen untuk ibu sentiasa dalam kesihatan baik.


Sekiranya ibu mengalami masalah ini dan ingin mencuba supplemen Garlic ini boleh hubungi saya seperti berikut:

 SMS/WHATSAPP 016 358 9018
PM @ FB : SUHAILA JOHAR 
COD BANDAR BARU BANGI,SEKITAR SG CHUA,SG RAMAL KAJANG,CYBERJAYA
POSLAJU/GDEX/CITYLINK SELURUH MALAYSIA







Monday, April 14, 2014

7 perkara elak anak degil

Perkongsian menarik dari FB Prof. Dr. Rozieta Shaary. saya share balik untuk manfaat bersama..

Pertama kita perlu tahu apakah yang dinamakan degil. Degil ialah bila sesaorang itu tidak mahu melakukan apa yang kita minta dia melakukan. Atau membuat apa yang kita tidak mahu dia melakukan.


Kenapakah ini berlaku? Ini adalah kerana kedua-dua pihak mempunyai gambaran yang berlainan mengenai perkara yang menjadi isu itu. Sehinggalah gambaran di minda itu boleh menjadi sama atau hampir sama, maka degil boleh berlaku lagi.

Persoalannya, bagaimana hendak menyamakan gambar itu. Jawapannya ialah mempengaruhi. Bagaimana pula hendak mempengaruhi? Jawapannya, membina PERHUBUNGAN rapat atau 'rapport'. Bila ada perhubungan rapat, apa pun mudah diterima.
Di dalam NLP kata-kata ini sering dinyatakan; "Resistance is an indication of a lack of rapport" (Tak mendengar kata, degil, adalah petunjuk bahawa kurangnya hubungan rapat, rapport."

Bila anda sudah faham ini, maka anda boleh memikirkan apakah yang menjadikan hubungan rapat 'rapport' dengan anak anda terjejas?

Namun, Ibu beri 9 perkara besar;

1- Hati anak selalu dilukai sehingga dia tidak merasakan kasih anda. Bila anak dapat adik, perasaannya dibiarkan. Bila marah, tiada penjelasan yang memuaskan. Anak akan degil bila hatinya menjadi 'Closed Heart'. ini banyak berlaku kepada remaja.

2- Bergaduh suami isteri di hadapan anak, sehinggakan anak tidak nampak contoh teladan yang baik dari anda.

3- Mungkir janji dan tidak benar-benar meminta maaf kerana tidak dapat menunaikan janji.

4-Menyuruh dan mengarah tetapi sendiri tidak melakukan. Marah anak bercakap kasar, tetapi sendiri bercakap kasar dengan anak.

5-Tidak mendengar apakah pendapat anak itu. (Ibu ada satu video yang Ibu nak tunjuk mengenai perkara ini.) Walaupun anda tidak setuju, dengarlah dahulu.

6- TERLAMPAU mengikut kehendak anak, sehinggakan anak menjadi tuan.

7 - Tidak mempunyai ILMU dan SKIL berkomunikasi berkesan yang menyebabkan payah untuk menjual idea kepada anak lalu anak tidak mengikut kata.

8 - Selalu mengatakan kepada anak dia degil dan selalu sangat bersangka bahawa dia degil. Ini menjadi doa!

9- Anak tidak dididik untuk menghormati ibu bapa. Atau cara menyuruh anak menghormati ibu bapa adalah dengan kasar dan bukan dengan penuh kesabaran dan kasih-sayang. Maka anak tidak menghormati ibu bapa. Sebab HORMAT adalah sesuatu yang diberi bukan boleh dipaksa!

Ingatlah kuncinya, ialah HUBUNGAN RAPAT. Bila anda membina hubungan anda dengan anak, tiada lagi perkataan degil dalam kamus anda mengenai anak anda.

Doa elak anak nakal


Tuesday, April 8, 2014

Tulang dan gigi lebih kuat dengan Ostematrix Shaklee

Dianggarkan satu daripada tiga wanita dan satu daripada 12 lelaki berumur melebihi 50 tahun kini menderita akibat osteoporosis di seluruh dunia. Kos bagi rawatan osteoporosis seluruh dunia untuk semua peringkat umur pula dijangka meningkat kepada AS$131.5 bilion (RM432.4 bilion) menjelang 2050. Selain itu, insiden keretakan pinggul di seluruh dunia dijangka meningkat sebanyak 240 peratus bagi wanita dan 310 peratus bagi lelaki menjelang 2050.

Kenali Osteoporosis 
Osteoporosis adalah keadaan kemerosotan kepadatan normal tulang, menyebabkan tulang menjadi rapuh.
Ia menyumbang kepada keadaan poros tulang dan menjadikan tulang seperti span dan rapuh dari dalam. Masalah yang berlaku pada tulang rangka ini melemahkannya dan menyebabkan risiko tulang retak atau patah semakin meningkat.
Tulang normal mengandungi protein, kolagen dan kalsium yang menjadikannya kuat.
Tulang yang mempunyai masalah osteoporosis pula boleh retak hanya disebabkan kecederaan ringan yang biasanya tidak boleh menyebabkan tulang patah.
Keretakan boleh terjadi sama ada dalam bentuk retak (seperti pinggul retak) atau rekahan mampat pada tulang vertebra tulang belakang.
Tulang belakang, pinggul dan pinggang adalah kawasan yang biasa mengalami retak tulang yang turut berkemungkinan berlaku pada tulang rangka lain.

Ostematrix-bukan kalsium Biasa
Jika anda sudah melewati usia 30 an,warga emas,pengambilan kalsium sangatla penting untuk mengelak dari kerapuhan tulang ni..Badan kita nak pakai lama..Tapi susu dan sumber kalsium lain malas nak makan/minum..camna badan kita nak kuat?
Nak harap pada pengambilan kalsium dalam pemakanan kita setiap hari,rasanya memang tak cukupkan..

Untuk anda yang tak suka minum susu,cubalah rutin mengambil sumber kalsium lain.Jika malas sangat,telan je Pil kalsium.Saya syorkan anda mencuba Ostematrix shaklee.
Ostematrix Shaklee lengkap dengan magenisum,vitamin D dan mineral zink,tembaga untuk membantu serapan lebih baik dalam badan dan juga untuk kesihatan lebih baik.
Pil ni tiada campuran bahan kimia,pewarna dan juga perisa tambahan. Hanya telan 4 biji setiap hari,Insyaallah anda dapat sumber kalsium yang cukup untuk keperluan badan.

Ostematrix Shaklee

Ostematrix Shaklee
Jom dapatkan segera Ostematrix hari ni.Mahu lagi jimat,anda boleh dapat terus promosi bulan ini..Beli 6 ostematrix percuma 1.
1 keluarga boleh makan..Sangat bagus untuk mak ayah kita untuk bekalan kesihatan mereka.
Juga sangat di sarankan kepada wanita hamil,wanita berpantang,ibu menyusu,warga emas dan juga kepada sesiapa tak suka minum susu.

Jom hubungi saya segera untuk tawaran bulan ini!!

Suhaila Johar
016 358 9018
sufiyah44@gmail.com
COD area :bangi,kajang,mines,uniten dan UPM
pos laju seluruh Malaysia

Monday, April 7, 2014

TESTIMONI COLLAGEN POWDER

Kulit jeragat?
Kulit kusam?
Mata Panda/Eyebag?
Parut Jerawat?
Jerawat ?
Pori-pori besar?
Payudara kendur?


Jangan risau lagi jika anda alami masalah di atas, Collagen Powder Shaklee yang sangat bermutu tinggi (daripada ekstrak sisik ikan merah),sangat ringan dan mudah menyerap dalam badan dapat membantu dengan kesan sepantas 12 minggu.

Daripada ramuan semulajadi bebas pengawet,pewarna dan pemanis.


Jom tengok apa kata pengguna Collagen Powder Shaklee:


Testimoni pengguna Collagen Powder Shaklee..


1) Jeragat semakin berkurangan

Testimoni Collagen Shaklee

2) Kaki merekah,kulit menggelupas hilang

Testimoni Collagen Shaklee


3) Kedut-kedut bawah mata dan eye bag hilang

Testimoni Collagen Shaklee



4) Kulit semakin cerah dan mulus

Testimoni Collagen Shaklee


5)Masalah ekzema kat jari (gatal-gatal) hilang

Testimoni Collagen Shaklee


6) Parut jerawat semakin pudar , jerawat sudah tiada


Testimoni Collagen Shaklee


7) Kulit tak sekata, kulit kering dan kusam semakin berkurang




Anda nak cuba? Memang sangat berpuas hati ambik Shaklee Collagen Powder ni..

Alang-alang nak bercollagen,pastikan ambik yang terbaik dan asli untuk kulit anda lebih mulus dan cantik :-)

Jom hubungi saya untuk order:





Sunday, April 6, 2014

TESTIMONI OSTEMATRIX

Sempena bulan kesihatan tulang ni,saya nak share testimoni beberapa orang customer yang telah mengambil ostematrix shaklee ni..Ostematrix sangat awesome!!


Testimoni Ostematrix


Testimoni Ostematrix


Testimoni Ostematrix


Testimoni Ostematrix


Testimoni Ostematrix








Alhamdulillah,rata-rata ramai puas hati dengan pengambilan ostematrix ni,masalah sembelit,lenguh,kebas-kebas dan sakit pinggang pun berkurangan..Malah sekiranya anda mengalami masalah sembelit dan sukar membuang air besar,saya sarankan anda mencuba pil ostematrix ini..

Saya amat galakkan bagi ibu hamil untuk mengambil ostematrix ni kerana pil ni lengkap dengan magnesium dan vitamin D yang bantu penyerapan lebih baik dalam badan..

Jom cubalah ostematrix ni,Insyaallah bantu anda dapat kesihatan sendi dan tulang lebih baik..

Harga 1 botol OSTEMATRIX ini hanyalah RM61 (120 BIJI)..memang sangat-sangat berbaloi!!!


Hubungi saya seperti berikut untuk dapatkannya:

SID 889 806
SMS/WHATSAPP: 016 358 9018
FB page: Impianz Shoppe
sufiyah44@gmail.com

Friday, April 4, 2014

Ostematrix-pil kalsium terbaik untuk anda

"Alhamdulillah,sejak mengambil ostematrix ni lenguh-lenguh pinggang dah hilang"
"saya senang bangun pagi dan bertenaga je walau anak kerap bangun malam menyusu"
"owh senangnya membuang pagi-pagi..takde masalah sembelit lagi"
"sejak makan oste ni,dah jarang saya kena simpul biawak..kalau tak sebelum ni asyik je sakit sorang-sorang..mau nanges ade"

Ini antara testimoni customer yang pernah mengambil ostematrix shaklee ni..Pengalaman saya sendiri,saya mula mengambil semasa kehamilan anak ke4..sebelum ni,kalau mengandung mesti saya kene kejang kaki tengah-tengah malam..mau nanges tau..nak pijak lantai pun betapa sakit dan seksanya..Alhamdulillah sejak rutin mengambil 2 biji sebelum tidur,jarang sangat dah kena kejang ni..

1 lagi saya ni kalau hamil mesti mudah sakit gigi.Berdenyut-denyut je..Doktor bagitahu saya kurang kalsium kerana kalsium saya dah diserap oleh bayi dalam kandungan..Nak cabut tak boleh last-last makan jela ostematrix ni..Alhamdulillah memang hilang sakit gigi saya ni..sempatla tunggu bersalin dan lepas tu p jumpa doc gigi!!

Dan semasa dalam pantang,saya juga teruskan mengambil ostematrix ni..Paling best hari kedua lepas bersalin saya dah membuang selepas mengambil pil kalsium ni..Dan walau anak kerap bangun malam menyusu,saya boleh bertenaga dan  segar waktu siang.Tiada masalah pening kepala walau kurang tidur..

Ostematrix Lebih dari Kalsium




ostematrix shaklee


Siapa yang boleh mengambil Ostematrix?

-Ibu hamil
-Ibu berpantang
-Ibu menyusu
-Pesakit diabetes
- Pesakit darah tinggi
-Sesiapa yang kerap kejang,sakit lutut dan kaki
-Sesiapa tak suka minum susu
-Sesiapa yang hadapi masalah sukar tidur
-Sering lesu
-Pesakit migrain

Pelbagai khasiat Ostematrix Shaklee


faedah Ostematrix

Harga sebotol ostematrix ni hanyalah RM61 sahaja.1 botol mengandungi 120 biji.Untuk bulan April ni, shaklee menawarkan beli 6 percuma 1.



Sangat jimat tau.Anda boleh hadiahkan kepada yang tersayang-mak ayah,atuk nenek atau kongsi dengan kawan-kawan @ sedara-mara

Jom dapatkan segera..Insyaallah sangat membantu untuk kesihatan tulang dan gigi anda..Jangan tunggu lagi,,Hubungi saya segera seperti di bawah:


sms/wassap/call 016 358 9018(Sue)
SID 889 806
FB page: Impianz Shoppe
sufiyah44@gmail.com
COD kawasan bangi,kajang,mines dan uniten
Pos laju seluruh Malaysia