Thursday, February 28, 2013

Migrain/Sakit Kepala

Photo: Petua Rawatan Islam Untuk Sakit Kepala

1. Baca Surah Al-Fatihah (1kali) 

2. Baca Ayatul Kursi (3 kali) 

3. Baca Surah Al-Ikhlas (3 kali) 

4. Baca Surah Al-Falaq (1kali) 

5. Baca Surah An-Nas (1kali) 

6. Baca Surah Yaasin ayat ke-58 (3 kali) 

7. Baca Selawat atas Nabi SAW (3 kali)

NOTA: Sepanjang membacanya letakkan kedua-dua tapak tangan di kepala, terutamanya pada bahagian yang sakit.

Jom SHARE ^_^

Sakit kepala/Migrain kalau tak di rawat memang terasa macam nak ketuk je kepala..Ia boleh berlaku kepada sesiapa sahaja..Ada yang terpaksa menelan ponstan,panadol berbiji2 dan sudah pasti ia memberi kesan buruk untuk jangkamasa yang panjang kepada kesihatan

Sakit Kepala di bahagikan kepada 3 jenis :

- Sakit kepala kerana tekanan
- Sakit kepala kerana sinus
- Sakit kepala kerana migraine





Dalam Islam, terdapat beberapa cara yang boleh di amalkan untuk merawat sakit kepala / Migraine ni


Petua Rawatan Islam Untuk Sakit Kepala

1. Baca Surah Al-Fatihah (1kali)

2. Baca Ayatul Kursi (3 kali)

3. Baca Surah Al-Ikhlas (3 kali)

4. Baca Surah Al-Falaq (1kali)

5. Baca Surah An-Nas (1kali)

6. Baca Surah Yaasin ayat ke-58 (3 kali)

7. Baca Selawat atas Nabi SAW (3 kali)

NOTA: Sepanjang membacanya letakkan kedua-dua tapak tangan di kepala, terutamanya pada bahagian yang sakit.

Cara kedua adalah dengan membaca surah al waqiah 


Caranya;

- Letakkan tangan kanan pada bahagian kepala yang sakit

- Bacalah ayat 19 pada Surah Al-Waqiah


Dalam dunia perubatan,pengambilan alternatif selain ubat-ubatan dengan mengambil supplemen semulajadi adalah lebih selamat dan langkah terbaik bagi merawat sakit kepala/migrain

Dalam Shaklee, terdapat beberapa Supplement yang sesuai untuk mengatasi sakit kepala / migrain iaitu :

Vitamin B Complex



Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain. Vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang migrain, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, strok dan sebagainya.





Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D)


Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium.  Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.



Berminat?? Hubungi:

Suhaila Johar
sufiyah44@gmail.com
016 358 9018






Monday, February 25, 2013

Rawatan RESDUNG/Allergy dengan Shaklee



Assalamualaikum..Semoga anda semua sihat walafiat dan sentiasa ceria:-)


Anda kerap bersin waktu pagi?alah kepada makanan seafood?Gatal-gatal pada kawasan hidung dan sekitar muka?

Tanda-tanda ini menunjukkan anda sensitif kepada habuk,hama,perubahan cuaca,tekanan emosi dan juga alahan kepada sesetengah makanan..

Dalam Shaklee,Vitamin sesuai untuk masalah-masalah di atas adalah

SET G (ALFAFA,Vitamin C,Vitamin B) 

  
Cara pengambilan :

B-Complex – 1 biji sehari (selepas makan).

Vitamin C – 2 biji sehari. 1 biji pagi, 1 biji malam (selepas makan).

Alfalfa – 4 biji sehari. 2 biji pagi, 2 biji malam (selepas makan).


Masalah saya sendiri sebelum ini setiap pagi saya kerap bersin..Saya alah pada sejuk..Kebiasaan lepas sahaja saya keluar dari bilik air,bersin saya yang tak henti tu mesti mengejutkan anak2 terutama baby Umair yang telinga lintah..Hish…Sudahnya nak solat pun dah tak khusyuk sebab anak dah terjagakan..


Alhamdulillah lepas saya consume produk shaklee,masalah saya terus hilang..SUKA3:-)


TESTIMONIAL SET RESDUNG

Testimonial Resdung 1:

"Sy mmpunyai masalah resdung yg agak kronik..tetapi...slepas sy mngambil set resdung drpda shaklee..alhamdulillah..ia brkesan dgn izin Allah..so,sy xprlu menggaru hdung sy dgn mggunakan garfu lgi ;p...tq Nik Nurul Husna" - Asyraf Alias (setelah seminggu consume)

Testimonial Resdung 2:

"Nak share jugak sikit testimoni saya sebagai seorang pengidap resdung tegar. 
Dulu, tisu mmg sahabat baik saya. saya mmg tak boleh berpisah dengan tisu. kat rumah, dalam kete, dalam handbag. mesti ada tisu. kat rumah plak kotak tisu sentiasa ada kat ruang tamu, bilik, dapur....tujuan untuk memudahkan saya apabila selsema. sebab selsema mmg sahabat baik saya sekali dengan cik tisu. 

Tapi Alhamdulillah....resdung yang saya hidapi selama lebih 20 tahun kini telah sembuh sejak saya mengamalkan set 3M yg mana ada set G di dalamnya...ada jugakla saya selsema kdg2 tapi yang penting ia TIDAK MELARAT SEPERTIMANA DULU. bersin 2-3 kali, hembus2 hingus sikit terus baik. 

kalo dulu...sorilah, kalo tisu tak habis sekotak tak sah, sampaikan suami saya yang bukan pengidap resdung pun saya tgk dah start berkawan dgn tisu...hahahaa (cam lawak) plak. tapi tulah, ALHAMDULILLAH...dah takde dah selsema kronik mcm dulu. tak larat la...sampai saya pernah kena diagnose ada ketumbuhan dalam hidung tau...astaghfirullah..."
 - 

Testimonial Resdung 3:

"Alhamdulillah..sy pun pengidap resdung jugak tp xde la kronik sgt.. hehe pun baik slps amek set D+alfalfa+ ESP.. skrg pun ramai member bg tau mslh resdung or alergik seafood dh hilang." - Su AnNajah

Testimonial Resdung 4:

"Alhamdulillah.. Sy pun merasai kesannya.. Wpun blum baik sepenuhnya.. Tp amat jauh beza sblm consume shaklee.. Dulu sampai sakit2 kpala dan bengkak2 kelenjar.. Mesti ada clarityne@zyrtec kat rmh ni.. Skrg bukan keperluan dah.. Sy teruskan dgn tmbh nutriferon utk kuatkan sistem imun selain teruskn dgn alfalfa, vit c dll.. Mmg berbeza la.. Alhamdulillah..."
 - Mushafizah A Samad 


Bagaimana Alfalfa Membantu Masalah Resdung?

Congestion of the sinuses, nasal passages and lungs is usually caused by infections, seasonal allergies or allergic reactions to food, or it's the result of tissue damage from toxin exposure, according to “Harrison's Principles of Internal Medicine.” The main symptoms of congestion -- fluid buildup and mucus secretion -- are caused by the overproduction and release of histamine, which dilates blood and lymph vessels and leads to secretion of mucus from goblet cells within mucus membranes. The seeds and sprouts of alfalfa contain plant compounds that display antihistamine properties and have a soothing effect on irritated mucus membranes. Furthermore, the antimicrobial properties of alfalfa leaves may be helpful in combating sinus congestion caused by bacteria or by a viral or fungal infection.


Cuba Sekarang anda pasti merasa perubahannya..Hidup Sihat Dengan Vitamin Semulajadi


FB: Suhaila Johar /Impianz Shoppe

SMS/whatsapp :016 3589018
email: sufiyah44@gmail.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Saturday, February 16, 2013

Khasiat ALFAFA Shaklee





Antara khasiat alfafa ialah:
1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
2. Melegakan sakit sendi dan belakang
3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan
4. Membuang angin dalam badan
5. Memberi kelegaan semasa haid
6. Merawat atritis
7. Bagus untuk elergi dan ekzema
8. Merawat athma
9. Mencuci usus bagi membuang toksik
10. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan buah pinggang
11. Meneutralkan asid dalam badan
12. Merawat masalah keputihan pada wanita
13. Membesar dan menegangkan payudara
14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
15. Memulihkan urat selepas bersalin
16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
17. Meningkatkan stamina seorang suami
18. Melegakan sembelit
19. Milk booster



Hubungi saya seperti berikut jika berminat..

1 botol mengandungi 330 biji yang bertahan sehingga 6 bulan




Kebaikan Omega Guard Shaklee

Omega shakleePromo untuk bulan Febuari datang lagi..Jika beli 6 botol akan dapat PERCUMA 1 botol..jom pakat2 share dengan kawan2..

APA KELEBIHAN OMEGA GUARD SHAKLEE?


1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik. 

3. Omega 3  dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari 
    ketumpatan minyak hati ikan.

4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-
    satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 
    semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.

6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal 
    berteknologi terkini

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask 
    omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, 
    merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.



26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee

1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS Wanita
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil- membantu tumbesaran dan perkembangan 
      otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti exzema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 
      (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti:-

- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak


Jom grab sekarang..harga menarik untuk anda semua..


Hubungi saya segera untuk anda dapatkannya.setiap pembelian dari saya akan mendapat konsultasi cara makan percuma .

Hubungi:



* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.







Friday, February 1, 2013

Vitamin sihat untuk Ibu mengandung

Time mengandung macam2 penyakit boleh kena..ada yang kena alahan sampai berbulan2..ada yang kena cramp hampir setiap malam..Ada yang HB asyik rendah dan asyik kene lecture je dengan nurse kat klinik...Memang banyak kesabarankan perlu masa mengandung ni..

Tak di nafikan pemakanan amat penting ketika mengandung untuk memastikan anak yang di kandung sihat dan bebas dari sebarang penyakit.



Dengan Shaklee,ada 4 suplemen asas sesuai untuk ibu mengandung, iaitu:

  • Energizing Soy Protein (ESP) : protein berasaskan soya non-GMO yang sangat baik utk perkembangan janin (sel terbentuk drp protein) selain untuk tenaga berterusan
  •  B complex : dilengkapi dengan asid folik dan lapan vit B beserta Folic Acidyang penting untuk saraf dan baik buat ibu hamil.
  • Vitamin C : untuk menguatkan sistem imun badan.
  • Vitalea : multivitamin yang dilengkapi dengan zat besi yang bagus untuk elakkan anemia.
  • Ostematrix : gabungan kalsium, magnesium dan vitamin D yang bagus utk sistem saraf, pembentukan tulang bayi serta menghindari simpul biawak (cramp). Kalsium yang mencukupi juga membantu proses meneran semasa kelahiran.

Hubungi Saya untuk harga menarik:

FB: Suhaila Johar
SMS:012 6328345
email: sufiyah44@gmail.com


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.