Mar 7, 2018

Masker Alfafa Complex : Kulit Lebih Tegang, Lembut dan Kurang Berminyak

Korang tahu tak? Selain makan vitamin ni, ia juga boleh di jadikan sebagai masker atau scrub.

Selalu time rajin, saya masker guna apa ada je dirumah. Jarang beli masker di luar.

Since, saya ni pengguna setia suplemen shaklee, maka saya buatlah masker daripada vitamin yang ada. Suplemen yang korang boleh guna untuk buat masker adalah ESP, vitamin C, vitamin E, Collagen Powder dan Alfafa Complex..Haa 4 suplemen ni saya dah pernah cubalah.Memang best, lembut je kulit dan nampakla perubahan tang kulit saya yang selalu berminyak sebelum ni.

Hari ni saya nak kongsi cara nak buat masker menggunakan Alfafa Complex.







Saya suka sangat dengan bau herba alfafa ni. 'the father of food' ni banyak sangat kegunaan. Bukan setakat untuk detox darah malah boleh jadi perapat untuk wanita (kacip fatimah moden), hilangkan bau badan, keputihan dll. Banyak kegunaan dan manfaat Alfafa ni untuk kaum wanita dan lelaki. Haa meh baca kat sini k -- Manfaat Alfafa Complex untuk wanita , Manfaat Alfafa Complex untuk Lelaki



pelbagai khasiat alfafa complex


Alfafa ni banyak sangat kegunaan. Dahla murah. 1 botol ada banyak 330 biji atau 700 biji. Boleh makan suami isteri kalau beli ni..Memang jimat dan berbaloi.



Ok, sekarang kita tengok cara membuat masker 


Cara-cara membuat masker alfafa:

Step 1 => Ambil 3 biji Alfalfa (hancurkan atau tumbuk Alfalfa hingga hancur) dan dibancuh dengan air biasa (beberapa titik sahaja, sekadar mencukupi untuk disapu pada seluruh muka)

Step 2 => Sebelum disapu ke muka, pastikan
cuci muka terlebih dahulu bagai membersihkan segala kotoran pada muka

Step 3 => Kemudian, bilas muka dengan air suam bagi membuka liang-liang pori di wajah

Step 4 => Sapukan masker Alfalfa yang siap dibancuh ke muka hingga leher, kecuali keliling mata

Step 5 => Biarkan kering selama 30 minit

Step 6 => Bilas wajah dengan air suam atau air biasa. Korang akan rasa kulit semakin tegang, lembut dan segar

Kalau kulit korang rasa muka berminyak, selalu naik jerawat bagus buat masker alfafa ni. Ia bantu lembapkan,tegangkan dan lembutkan kulit. Boleh buat 2,3 kali seminggu.

Selain masker, boleh juga scrub pakai ni. Dia bantu tanggalkan kekotoran dan kulit mati juga.

Haa, suplemen bukan setakat makan malah boleh juga bantu kulit sihat dari luar.. rajin tak rajin je nak buat kan..hihi

Masker- masker lain seperti esp, vitamin c , vitamin E pun best jugak..semua best2 belaka la..


Cara buat masker ESP

Jom try malam nanti.. syok sgt bermasker ni. Memang puas hati.


Nak dapatkan Suplemen Shaklee boleh Whatsapp saya di sini / secara berikut:






3 comments:



  1. توفر الشركة لعملاؤها الكرام الكثير من خيارات و برامج عمليات تنظيف المنازل
    شركة تنظيف منازل بالجبيل
    وخبرتنا العملية و استطلاعنا الدائم لسوق خدمات تنظيف الشقق يؤكد لكم عملاؤنا الكرام انكم حتما ستجدون ما يناسب
    احتياجاتكم ضمن شرائحنا المختلفة والمتعددة المصممة خصيصا لتلبى مختلف احتياجاتكم فى اعمال تنظيف المنازل بالجبيل
    تنظيف المنازل بالقطيف انتشر بكثرة بين الناس لضمان الحصول على افضل اسعار تنظيف الشقق ذلك لأن شركات التنظيف لديها من
    العمالة ما يكفي لأنجاز المهام فى اقل مدة زمنية، ايضاَ كل شركة تنظيف من المفروض ان يتوفر بها ماكينات تنظيف مخصصة فى
    تنظيف الفلل و تنظيف القصور ونظافة المنازل وكل ماكينة تنظيف تقوم بمهام معينة يصعب على ربة المنزل القيام بها بمفردها
    مثل تنظيف القماش و لهذا يفضل إسناد المهمة إلي افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف شركة تاج الافضل دائما 0551844053
    شركة تنظيف بالجبيل
    شركة تنظيف سجاد بالجبيل
    شركة تنظيف شقق بالجبيل
    شركة تنظيف فلل بالجبيل


    شركة تنظيف مجالس بالجبيل
    شركة تنظيف منازل بالقطيف
    شركة تنظيف مجالس بالقطيف
    شركة تنظيف سجاد بالقطيف
    شركة تنظيف شقق بالقطيف


    ReplyDelete