Tuesday, February 28, 2017

Sakit Lutut Hilang, Tiada Masalah Solat Lagi

Sakit lutut,sakit sendi sering terjadi kepada mak ayah atau golongan warga emas. Semakin meningkat usia, kolagen di bahagian otot semakin berkurangan. Sendi akan mula haus dan sakit-sakit lutut dan sakit sendi mula terasa.




Ada pelbagai sebab mengapa radang ini terjadi. Seawal usia 45 tahun golongan lelaki dan 55 tahun untuk golongan wanita akan mula merasai sakit ini.

Saya ada kongsikan beberapa entry lepas mengenai radang sendi dan suplemen yang membantu untuk kurangkan sakit sendi di link berikut:

jenis-jenis radang sendi

Suplemen terbaik membantu hilangkan sakit lutut dan sakit sendi


Hari ni saya nak berkongsi 1 lagi testimoni customer mengenai sakit lutut yang sering di alami oleh ibunya. Sakit lutut yang di hadapi menyebabkan payah nak rukuk dan sujud ketika solat sehinggakan terpaksa solat duduk. Malah nak naik turun tangga pun sakit.





Memang terseksa kan kalau sakit sendi dan sakit lutut ni..Memang kerja-kerja harian dan ibadah akan terjejas. 

Alhamdulillah beliau ikhtiar belikan sebotol vivix ni untuk ibu tersayang dan alhamdulillah kesihatan ibunya bertambah baik. Badan terasa lebih ringan, bertenaga dan sakit lutut pun dah berkurangan.

Kisah customer ni lebih kurang sama dengan masalah yang di hadapi oleh customer sebelum ni dan beliau pun ikhtiar dengan vivix  dan mendapat kesan positif dan lebih baik.




Alhamdulillah..semua dengan izinNya..Tiada yang membahagiakan hati kita sebagai anak selain melihat ibu ayah sentiasa sihat dan cergas bertenaga.

Testimoni Customer sakit lutut dan sendi yang mengambil vivix:





Vivix ni bukan ubat merbahaya. Ia adalah suplemen antioksidan yang kaya Resveratrol yang dapat membantu meningkatkan kesihatan dan membantu melindungi dan membaiki sel badan daripada kerosakan akibat radikal bebas.


Vivix bertindak dalam 4 cara ke atas tubuh kita


Jika ibu ayah atau insan tersayang mempunyai masalah sama seperti di atas, bolehlah ikhtiar dengan tonik vivix ni..Insyaallah sangat membantu untuk kurangkan masalah di hadapi di samping membantu memberikan tenaga untuk sepanjang hari.


Pengambilan vivix ketika masih sihat juga sangat penting bagi membantu melindungi sel badan kita daripada serangan radikal bebas yang boleh menyebabkan pelbagai risiko penyakit merbahaya.

Sekiranya berminat untuk mendapatkan vivix boleh dapat di SINI atau boleh hubungi saya untuk pembelian:









Monday, February 27, 2017

10 Tahun Penantian Untuk Miliki Cahaya Mata, Kini Isteri Hamil Semula..

10 tahun berumahtangga bukan tempoh singkat. Sudah tentu macam-macam ujian,dugaan, pahit dan manis dalam melayari bahtera kehidupan bersama.

10 tahun perkahwinan bagi sesetengah pasangan pasti seronok melayan kerenah anak-anak membesar. Namun ada di uji dengan kehadiran cahaya mata pertama,kedua dan seterusnya.



Namun Allah takkan uji seseorang sesuai dengan kemampuan diri seseorang. Teruskan berusaha tanpa jemu, ikhtiar cari penawar terbaik dan semestinya doa dan keyakinan total kepadaNya.

Ikuti perkongsian Encik Daud yang telah berkahwin 11 tahun yang mencuba pelbagai cara untuk menambah bilangan ahli keluarga. 

Akhirnya doa beliau suami isteri makbul dengan kehadiran bakal cahayamata kedua. Alhamdulillah...

____________________________________________________________________



10 Tahun Penantian, Kini Isteri Hamil Semula..




Assalamualaikum

Saya Daud Mohamad. Berumur 33 tahun, telah berkahwin 11 tahun yang lalu dan dikurniakan seorang anak kini berumur 10 tahun.

Setiap kali berjumpa dengan adik beradik dan saudara mara. Soalan yang pertama ditanya mesti soal anak. Bila lagi nak tambah anak? Takkan sorang je? Merancang ke?

Fuh sabar jela yang tanya tu tak fikir langsung perasaan orang. Kesian kat isteri saya jadi stress bila orang tanya macam tu. Kadang-kadang yang tanya tu tak tengok batang hidung sendiri. Sebab ada yang tanya tu anak dia sendiri dah lama kahwin tapi masih belum dikurniakan anak. Emm tak tau nak cakap apa kan.

Jawapan yang biasa saya berikan “belum ada rezeki lagi dan Allah sebaik-baik perancang” Saya dan isteri dah buat pemeriksaan doktor masing-masing tiada masalah.

Sebelum ni isteri makan produk Shaklee tak konsisten. Alhamdulillah sejak saya suruh wife minum Vivix konsisten selama sebulan lebih dan saya juga turut minum sekali. Akhirnya wife saya berjaya hamil setelah 10 tahun menunggu. Masa wife kata period tak datang lagi terus dia suruh saya beli pregnancy test. Alhamdulillah positif asbab minum Vivix dan semuanya dengan Izin Allah juga.

Berkat kesabaran dan doa yang tak pernah putus. InsyaAllah kami bakal menimang cahaya mata yang kedua pada bulan Julai 2017 nanti. Kini kandungan isteri saya dah 4 bulan lebih. Moga segalanya dipermudahkan.

Bagi mereka yang belum dikurniakan anak. Cubalah Vivix sebagai ikhtiar. Vivix ni berfungsi untuk memperbaiki sel-sel tubuh kita yang rosak akibat dari pemakanan yang tak seimbang, radikal bebas dan gaya hidup yang tidak sihat. InsyaAllah apabila sel-sel tubuh kita elok, kesihatan kita bertambah baik. Dan pengambilan Vivix dapat membantu meningkatkan kesihatan kita secara menyeluruh. InsyaAllah.

Alhamdulillah. Inilah Shaklee Effect saya.





Vivix bukan suplemen biasa. Ia mampu menembus dan melindungi sel badan daripada kerosakan sehingga ke peringkat Sel DNA. Ia juga meningkatkan tenaga dan melindungi diri daripada kerosakan protein AGE.

Ada kajian ekslusif mengenainya melalui Kajian Vivix dan Telomeres dan ia mempunyai kajian saintifik dan telah di paten penghasilannya.

Vivix kaya dengan Resveratrol dan tinggi Antioksidan sangat baik untuk kesihatan menyeluruh. Boleh di ambil oleh pesakit kritikal, warga emas malah lelaki dan wanita dewasa yang tiada masalah kesihatan pun baik amalkannya.

Pengambilan vivix hanya 1 sudu sehari sahaja. Insyaallah pulangan yang sangat berbaloi untuk tingkatkan kesihatan sel seterusnya badan menjadi lebih sihat dan bertenaga.

Berminat untuk dapatkan khasiat dan manfaat vivix? Boleh hubungi saya seperti berikut:





Segmen BLOGLIST Mac 2017 ciklapunyabelog dot blogspot dot my

Punyela lama tak join segmen bloglist ni..jom kita terjah blog kawan-kawan lain..


Segmen BLOGLIST Mac 2017 ciklapunyabelog dot blogspot dot my.

Click kat banner atas untuk join

Sunday, February 26, 2017

Pengalaman Cabut IUD : Genap 3 Tahun Memakainya

Pejam celik pejam celik rupanya dah 3 tahun saya memakai dan membawa bersama 'IUD' di dalam rahim..Teringat lagi pengalaman pertama memasangnya..Allahu berdebar, takut semua ada..Memang tawakal sungguh sebab masa tu memang nekad nak jarakkan kehamilan nak bagi fokus kepada anak-anak membesar. Punyalah takut sampai terus pergi ke Hospital Pakar An Nur. Masa tu usia bayi ( adik hannah dalam 54 hari). Masih dalam tempoh berpantang. 




Boleh baca pengalaman saya memasang IUD  di sini

Ramai juga yang bertanya takde kesan merbahaya ke pakai IUD ni? 

Semua alat pencegah kehamilan ni ada risiko masing-masing..Saya pernah mengambil ubat perancang tapi lastly kesan buruk saya dapat sampai sekarang tetiba ada masalah asthma. 1 dalam 1000 kata doc sebab saya takde sejarah keluarga penghidap asthma dan asthma saya muncul selepas kelahiran anak kedua selepas pengambilan pil perancang..Apapun semua dengan izin Allah.

Kita berusaha Allah izinkan..Doakan yang terbaik mudah-mudahan semuanya berjalan dengan baikkan..

Alhamdulillah sepanjang pakai 3 tahun tiada masalah yang berlaku kecuali period on off selama hampir setahun. Ia berlaku kerana perubahan hormon akibat saya menyusu anakanda Hannah..Yang ni memang kena particular la sikit bab solat,puasa.. Beberapa ustazah, kawan-kawan yang arif memamng saya refer bab ni.

Dah sampai cukup tarikh di tetapkan, takut pulak nak pergi cabut:-O ..haha..dah takkan tak nak cabutkan...Kali ni perlu nekad jugakla! 

Call beberapa klinik tanyakan harga dan prosedur untuk cabut. Ada 3 klinik saya call di BBB ni..Semua harga berbeza. Paling penting syarat utama pastikan tidak bersama dalam tempoh 3 hari bersama suami sebelum pergi cabut..Ha maksudnya kalau nak g cabut hari rabu..make sure last bersama hari Ahad..hehe ada paham...

Ada setengah doktor suruh datang masa period dah slow..hujung-hujung..ada setengah doktor tak kisah bebila janji bukan masa period la dan ikut syarat atas.

Last, saya pergi Klinik di Serdang..Jumpa doktor yang pernah saya checkup sepanjang kehamilan abang umair dan adik Hannah dulu.. Doktor ni memang famous..Klinik memang full house selalu..Sangat lembut, suka senyum dan sangat prihatin..

Alhamdulillah hari pergi tu bawak adik Hannah..Kebetulan pulak pergi kosong dan terus dapat masuk. Prosedure cabut tu sekejap sangat. Alang-alang dah cabut terus lah buat Pap Smear..

Haa penting ye buat Pap Smear ni..Lagi-lagi dah ada 'benda' ni dalam rahim kita sebelum ni jadi buatlah..sekarang ni pun macam-macam penyakit boleh muncul, cyst ,fibroid..kalau tak buat checkup memang tak dapat nak kesan dari awal..So Mencegah lebih baik daripada merawat..Sepatutnya memang kene buat Pap Smear ni setiap tahun. Itu yang sebaik-baiknya.

Doktor buat tak sampai 10 minit..sebelum tu doc scan dulu untuk pastikan kedudukan IUD berada kat mana.

Ok,dah siap sambil tunjuk IUD yang dah selamat di keluarkan.

Eh, tak sakit pun!
Eh, kenapa takde cramp pun..haha teringat dulu masa buat pap smear punyalah sampai kejang perut..

Alhamdulillah..syukur dengan izinNya..Langsung tak sakit..hilang terus 'rama-rama' dalam perut:-)

Kos cabut IUD dan Pap Smear dalam RM 110 lebih kurang..Ok la sangat..Ada klinik caj RM 100, ada caj RM300 untuk cabut IUD sahaja..So saya assume klinik ni antara paling murah berbanding tempat lain dan pilihan pun sebab dah biasa dengan doktornya.

Saya pasti ramai ibu kat luar sana berminat nak cuba pasang IUD ni..Yang penting lepas guna buat checkup dengan doktor sekiranya ada masalah atau pendarahan.

Terima kasih sudi membaca sehingga akhir:-)

Semoga bermanfaat.







Saturday, February 25, 2017

7 Testimoni Pengguna Pil Kalsium Ostematrix ( Best ambil setiap malam)

"Kak,suami saya suka makan ostematrix ni..hilang lenguh2 seharian kerja..sakit pinggang naik moto pun dah kurang..sebelum tidur memang wajibla dia cari dan telan..tak payah dah suruh makan..lega betul"
Haa..isteri mana tak happy kalau en suami dah pandai cari sendiri suplemen kan:-)
Yg pasti ambil sebelum tidur bantu relakskan saraf dan tidur lebih berkualiti..esok cergas bangun dan Lawas dalam bilik air..


Alhamdulillah..ni pengalaman customer saya yang belikan pil kalsium Ostematrix untuk suaminya..Seronokkan bila kita beli vitamin untuk suami, suami makan dengan teratur..tak perlu nak suap setiap malam..Hehe..tapi kalau suami culas atau lupa, peranan isteri la untuk ingatkan dan berikan..Barulah suami sihat walafiat selalu..Insyaallah..

Isteri mana tak sayangkan suamikan..Tak gitu?? hehe...

Ostematrix ni bukan sekadar pil kalsium biasa..Ia lengkap dengan magnesium, vitamin D dan zat mineral lain. 



Kelebihan Ostematrix ni bukan setakat membantu hilangkan lenguh-lenguh dan sakit pinggang untuk kaum wanita malah ia juga dapat membantu sang suami, kaum lelaki yang seharian penat berkerja. Lagi bagus juga ia membantu menenangkan saraf sekiranya di ambil sebelum tidur dan juga membantu tidur lebih berkualiti.


Alhamdulillah, Ostematrix ini juga dapat membantu melawaskan pembuangan.. tiada lagi masalah sembelit berlaku..Bestkan??

Tak rugi miliki dan ambil secara konsisten vitamin ini. Baru-baru ini saya ke klinik swasta, doktor di sana juga memuji kebaikan vitamin kalsium ini..Katanya memang bagus lengkap dengan magnesium dan vitamin D..Jarang-jarang pil kalsium lain di pasaran mempunyai kandungan ini..


Haa doktor pun amalkan ostematrix tau! 

Setiap malam, ostematrix ni memang menjadi teman setia kami suami isteri.. Memang tak missed telan..Lagi-lagi jika seharian penat berurusan di luar, uruskan rumah tangga, suami pun penat berkerja seharian..Jadi memang bagus sangat ambil sebelum tidur.

Jom kita tengok pula apa kata pengguna / customer lain yang mengambil Ostematrix


Testimoni Ostematrix:

1) Ostematrix bantu hilangkan kebas kaki, hilangkan lenguh-lenguh dan sengal-sengal badan, Bantu atasi sembelit ketika mengandung dan berpantang


2) Ostematrix membantu menghilangkan kejang kaki ( cramp kaki) , atasi lenguh sakit pinggang dan belakang , senang bangun pagi dan senang membuang



3) Ostematrix membantu menghilangkan kebas-kebas kaki, melawaskan pembuangan, Dah takde masalah sembelit dan sakit-sakit badan bila bangun pagi dah takde

cara atasi sembelit


4) Ostematrix bantu hilangkan rasa sakit di bahagian kaki




5) Ostematrix bantu sang suami - Badan rasa lebih ringan dan bangun tidur pun dah cergas tak mengantuk


6) Ostematrix membantu menghilangkan sakit tulang belakang, pelawas yang hebat, bantu tidur yang lena, Cramp sebab period juga tiada lagi dan bebas sembelit sepanjang hamil dan berpantang



7) Ostematrix membantu menghilangkan sakit tulang belakang





Alhamdulillah..Bestkan kalau bangun pagi dengan cergas..dah takde kejang kaki dan betis..lagi-lagi ibu-ibu hamil yang selalu kena kejang ni..memang mau menangis kalau kena kejang ni malam-malam.




Ostematrix sangat berbaloi untuk memilikinya..1 botol ada 120 biji berharga RM61 ( tidak termasuk postage). Sempena promosi hebat bulan ini, anda semua boleh dapat penjimatan lebih hebat

Beli 6 botol Ostematrix percuma 1 @ beli 2 botol diskaun 5%




Boleh share pembelian dengan suami, kawan-kawan,saudara-mara atau ahli keluarga..


Haa jom grab cepat-cepat..Jangan tunggu lama-lama lagi..

Promosi sah sehingga 28 hb Febuari ini sahaja.

Untuk pembelian secara online boleh dapatkan di SINI

atau hubungi saya seperti berikut:





Wednesday, February 22, 2017

Sedekah atau Memberi Pinjaman, Manakah Lebih Utama?

Assalamualaikum..perkongsian best saya dapat dalam group whatsapp pagi ni..

semoga ada manfaat bersama..

BERI PINJAM / HUTANG !*

Mana yang lebih baik dan lebih besar pahalanya ? Jika ada dua orang datang ke rumah anda dan berhajatkan kepada sedikit daripada harta anda. Siapakah yang anda akan dahulukan untuk mendapatnya ?

*1) Pengemis yang memohon sedekah*
*2) Sahabat yang ingin berhutang*

Orang yang meminta sedekah biasanya akan meminta daripada semua orang yang ditemuinya, samada kenal atau tidak. Kalau dapat, dapatlah. Jika tak dapat, dia pergi kepada orang lain. Tetapi bila seseorang mahu meminjam atau berhutang dengan seseorang biasanya dia akan fikir dulu masak-masak dengan siapa dia boleh berhutang.

Biasanya orang ini akan hanya pergi berjumpa dengan orang yang dia rasa boleh memberi hutang itu. Orang yang berhutang ini biasanya sangat berhajat untuk menggunakan duit itu bagi membeli sesuatu keperluan atau melunaskan sesuatu bayaran. Dalam kata lain, orang tidak akan berhutang kalau tak desperate (terdesak)

"Pada malam Isra’ Mikraj, aku melihat tulisan di atas pintu syurga: “Pahala sedekah ialah 10 kali ganda dan pahala memberi hutang ialah 18 kali ganda”. Aku bertanya Jibril, “Kenapa memberi hutang lebih banyak pahalanya daripada sedekah?” Jawabnya, “Kerana orang yang meminta sedekah dalam keadaan meminta sedangkan dia mempunyai harta. Sedangkan orang yang meminta pinjaman tidak akan meminta pinjaman kecuali kerana sesuatu keperluan.” (HR : Ibn Majah & Baihaqi).

"Tidak akan pernah berkurang harta yang disedekahkan kecuali ia bertambah, bertambah... bertambah." (HR : At-Tirmizi) 

KREATIF BERSEDEKAH :
*1. Beli minyak wangi, tasbih, sejadah atau al-quran dan letakkan di masjid, surau atau musolla di pasaraya atau di R & R. Pasti akan ada orang yang akan menggunakannya.*

*2. Belilah beberapa buah kerusi lipat yang berkualiti, dan letakkan d dalam masjid. Supaya dapat digunakan orang yg memerlukannya.*

*3. Beli makanan khas untuk burung-burung ada dijual di kedat pets. Letakkan pada bekas yang khas dan gantung di pokok bunga. Anda akan seronok melihat burung warna-warni berkicau riang tanda bersyukur.*

*4. Setiap kali gaji keluar sediakan peruntukan khas untuk d sumbangkan sedikit kpd anak yatim atau fakir miskin. Atau simpan untuk dimasukkan ke dalam tabung masjid pada hari Jumaat nanti.*

*5. Maaf... sambil anda duduk mencangkung di tandas awam seperti di stesyen minyak, apa salahnya anda ambil hos getah pancutkan air bersihkan lantai tandas tersebut.*

*6. Lepas makan, basuh pinggan sendiri. Kalau ada pinggan mangkuk yang kotor dan tidak di basuh oleh room mate basuhkan sajalah tanpa banyak merungut.*

*7. Berhenti di simpang yang tiada lampu isyarat, berilah orang lain jalan dahulu. Jika kita memandu di sebelah lorong kanan dan ada kenderaan dari arah belakang memberi isyarat untuk memotong kita, beri sajalah sebab mungkin dia dalam keadaan kecemasan atau tergesa-gesa sakit perut nak terbuang air besar @ nak terkucil ke...*

*8. Sambil duduk-duduk di atas karpet masjid atau surau ketika mendengar kuliah atau tazkirah, carilah sampah-sampah kecil seperti benang stokin orang, batu-batu kecil dan seumpamanya masukkan dalam poket anda sementara. Kemudian buang dalam tong sampah bila kita keluar masjid atau surau tersebut.*

*9. Susun selipar atau kasut orang yang pergi ke masjid atau surau siap sedia menghala ke arah jalan. Supaya memudahkan orang untuk memakainya tanpa perlu memusingkan badannya seperti selalu.*

*10. Sebarkan tazkirah ini seberapa banyak kedalam group dari pelbagai media sosial yang kita ada link padanya. Kerana usaha anda tersebut akan diteruskan pula oleh orang lain begitulah seterusnya sehingga setiap kali orang membacanya anda akan juga dapat saham akhiratnya.*

Oleh itu, perbanyakkanlah sedekah dan berilah pinjaman kepada yang berhajat kerana di dalamnya pasti terdapat pelbagai hikmahnya.  

Wallahu A'lam. 

Panjang-panjangkan pada sahabat lain walau sepotong ayat walaupun hanya sekilas pandang….

Jazzakumullahu khairanjaza’..
Doakan istiqamah serta Sehat wal Afiat. 
Wassalam...

Tuesday, February 21, 2017

7 Testimoni Herbal Blend : Krim Serbaguna Wajib Ada di Rumah

Saya suka sangat nak share pengalaman sendiri dan pengalaman kawan-kawan yang guna krim herbal blend ni.




Sebelum tu nak cerita dulu apa sebenarnya Herbal Blend ni? Apa best sangat pasal krim ni sampai habis stok kat semua branch dan hampir setiap hari ramai yang mencari krim ni.


Krim Herbal Blend ni adalah krim serbaguna di ekstrak daripada tumbuhan herba semulajadi. 


Yang best nya adalah di sebabkan oleh:

  • Dingin pada kulit
  • Ekstrak herba semulajadi
  • Tidak berminyak
  • Mudah meresap
  • Aroma menyenangkan
  • Mudah digunakan
  • Mudah dibawa
  • Sesuai untuk semua golongan
  • Dijamin berkesan
  • Halal
  • Tanpa paraben dan steroid

Antara tumbuhan herba yang terkandung dalam 1 tiub herbal blend ni adalah sage,horse chestnut,yarrow dan Rosemary

1) Daun Sage
Daun Sage atau nama saintifiknya Salvia officinalis adalah sejenis herba yang sering digunakan di dalam masakan. Daun ini juga sering digunakan sebagai pembasmi kuman dan juga jangkitan. Daun sage turut mengandungi astringen yang membantu dalam mengecutkan liang luka yang terbuka. Ia juga memberi kesan kelegaan dan digunakan untuk menyembuhkan ulser.

2) Horse Chestnut
Tumbuhan ini merupakan agen antiradang dan memberi kesan kelegaan apabila digunakan. Ianya digunakan bagi menyelesaikan masalah sendi atau urat.

3) Yarrow
Tumbuhan ini bukan sahaja boleh dimakan sebagai salad tetapi banyak digunakan secara tradisional bagi mengubati demam, selsema dan ketidakselesaan perut. Ia juga sangat  bagus untuk masalah ruam dan penyembuhan luka. Malah di sesetengah tempat tumbuhan ini dikunyah untuk melegakan sakit pada gigi.

4) Rosemary
Tumbuhan ini juga sering digunakan sebagai herba di dalam masakan. Ianya amat dikenali sebagai agen antiradang, anti alergi, anti kulat dan antiseptik. Ianya juga banyak digunakan dalam merawat masalah kulit seperti gigitan serangga, ekzema dan sering digunakan untuk penyembuhan luka.


Kebaikan Krim Herbal Blend: 

  • Melembutkan kulit / tumit kasar @ pecah
  • Merawat ruam susu / ruam panas / ruam lampin / muka / kepala 
  • Menghilangkan luka dan merawat eczema
  • Melegakan gigitan serangga / nyamuk
  • Merawat kulit gatal
  • Menghilangkan parut jerawat / parut chicken pox
  • Merawat kesan luka melecur 
  • Melegakan badan / kepala ketika tidak sihat
  • Merawat eczema dan gatal-gatal akibat gigitan serangga
  • Ubat luka atau melecur
  • Bertindak sebagai krim harian
  • Menghilangkan parut
  • Sebagai Losyen harian

Pengalaman Menggunakan krim Herbal Blend

Pengalaman sendiri sapu kat anak yang ada masalah ruam lampin dan ruam susu. Alhamdulillah tak lama pun ruamnya, 2 hari dah hilang.

Saya juga sapu kat jerawat nakal yang suka muncul kat muka ni..Pheww cepat kecut la..memang suka betul.

Memang tak ragu-ragu guna krim ni sebab bebas steroid, bebas bahan kimia dan Free Paraben. Jadi dari baby sampailah orang tua boleh guna krim ni.

Apa kata pengguna lain mengenai Herbal Blend?

1. Testimoni Herbal Blend 1: Ruam di muka bayi cepat hilang





2. Testimoni Herbal Blend 2 : Gegata cepat hilang




3.Testimoni Herbal Blend 3: Jangkitan kurap kering selepas sapu HB



4. Testimoni Herbal Blend 4 -  Kulit tangan sensitif / tangan menggelupas hilang selepas sapu HB





5. Testimoni Herbal Blend 5 - Terkena Air panas tak menggelembung selepas sapu Herbal Blend



6. Testimoni Herbal Blend 6- ketuat semakin hilang selepas sapu HB




7. Testimoni Herbal Blend 7 - Bibir kering hilang selepas sapu HB



Harga 1 tiub Herbal Blend ni hanya RM27.50 ( exclude postage). Pelbagai kegunaan untuk kulit lembut bayi sehingga dewasa. Tak rugi miliki krim mampu milik ni untuk kegunaan seisi keluarga


Nak dapatkan Herbal Blend? Boleh hubungi saya seperti berikut





Sweet Memory in Shaklee Business Leader Conference 2017

Alhamdulillah..tahun ni layak ke Business Leader Conference (BLC) yang berlangsung di Sunway Convention Center. Sungguh meriah , sunggh teruja, dan makanan pun semua sedap-sedap belaka


memang sangat meriah


First time dapat berjumpa Live dengan CEO Shaklee , Mr Roger Barnett yang datang khas ke Malaysia untuk berjumpa para leader. Beliau seorang yang sangat humble. Apa yang saya perhatikan walau tahun meningkat tapi mukanya masih sama ( awet muda sungguh)






Acara BLC ni di mulakan Speech oleh Mr Roger Barnett, pastu ada sharing session mengenai strategy dan marketing oleh pihak Shaklee kepada para leader. Memang happy sangatla bila dengar macam-macam announcement best.


Antaranya Starter Kit yang baru yang lebih mesra,colorful dan handy. Starter Kit ni telah mendapat kelulusan KKM dan KPDNKK



colorful,info lebih tersusun dan menarik


Announcement mengenai Office HQ baru dan bestnya konsepnya macam open shopping.Boleh pilih produk apa kita suka, boleh telek renung sepuas hati sebelum membeli dan baru buat pembayaran,,haa baru best nak g shopping kan..dan paling bestnya akan ada Nutrionist khas yang akan membantu  untuk sebarang pertanyaan mengenai suplemen atau produk.



Ada juga penerangan dan video best mengenai Trip 2018 yang pastinya sangatlah mengujakan.. buat julung kalinya mereka yg layak akan menyertai Western Mediterranean Cruise ke 3 buah negara -  Spain, France dan Italy!


Juga ada trip ke Bangkok untuk mereka yang layak..Mu tunggu aku datang ye Bangkok:=) (doa-doakan saya ye)




Sesi belah petang pula ada forum kesihatan ' Do Supplement Works?'  bersama beberapa panel jemputan istimewa :  Dr Selebriti -Dr Rajbans Singhs. Saintis Shaklee Dr Bruce Daggy dan dietition 





Banyak kupasan best mengenai pentingnya pengambilan suplemen zaman sekarang ni..Nanti saya akan share dalam entry lain.




with my mentor dan kawan-kawan sideline

Serius best sangat business ni..Bukan setakat business semata-mata..Malah dapat bantu insan lain dapat kesihatan baik melalui suplemen yang mempunyai kajian saintifik. Beribu2 journal di hasilkan untuk memastikan produk benar-benar selamat dan bekesan.

antara souvenir yang dapat sepanjang program berlangsung..ada lagi beberapa yang tak snap


Sekiranya anda berminat untuk mulakan business dengan Shaklee, jangan tunggu lagi..Banyak peluang best menanti. Peluang sama rata dan semua orang boleh berjaya dalam business ni dengan komited dan bersungguh-sungguh.

Berminat untuk dapatkan suplemen shaklee atau ingin mulakan business? jom hubungi saya seperti berikut











Thursday, February 16, 2017

Tips Cergas Bertenaga dan Tidak Mengantuk Lagi di Tempat Kerja

Badan penat, lesu, cepat pulak mengantuk
Badan kalau tak cukup zat nutrisi, tak cukup tidur dan rehat memang sangat meletihkan.

Terutama ibu-ibu hamil, ibu menyusu , yang selalu travel dan juga yang stay up malam2 siapkan kerja.

Setiap hari nak cergas bertenaga adalah kurangkan sarapan dengan pengambilan makanan karbohidrat tinggi seperti nasi lemak, nasi minyak dan lain-lain..

Teringat kalau kat Terengganu, nasi lemak ikan aye, nasi dagang, nasi minyak terengganu..Fuhh memang tergugat iman pepagi tengok nasinya..hehe..

Nak bertenaga dan kekal cergas sehingga petang perlu ambil sarapan Protein, berserat dan Teh Hijau..

Haa boleh ke boleh?:-)

Breakfast pagi boleh ambil overnight oat, telur rebus, telur mata, susu,buah-buahan dan sebagainya.

Nak senang boleh shake protein terbaik ESP ni..pengambilan protein waktu pagi juga membantu lebih kenyang jadi kuranglah sikit nak makan makanan merapu seperti kerepek dll

Pelbagai resepi enak ESP boleh di cuba..ada yang suka minum plain, ada yg suka campur dalam Milo/vico,ada yang suka campur dlm jus..kalau campur dengan performance drink dah jadi air vitagen Oren..yummy

Nak kekal cergas dan hilang mengantuk pula elokla bancuh Cinch Energy Tea.

Gabungan beberapa teh special


Cinch Tea ni pula bantu tingkatkan metabolisma badan, tingkatkan tenaga dan elak mengantuk..Memang power sangat tau..Saya kalau mengantuk waktu petang, memang bancuh segelas teh ni suam-suam dengan perahan lemon dan sedikit madu..Fuhh segar balik badan. dan semestinya rasa macam refresh..Segar dan cergas balik badan yang lemau.


Adik kakak yang plan untuk ganti puasa pun bagus ambik set ni ..ESP shake semasa bersahur, insyaallah boleh bertahan dan takdela lesu badan. Cinch tea pula minum semasa berbuka puasa. Memang refresh badan dan bestnya takdelah mengantuk nak solat lepas tu:-)

Recommended untuk semua ambil dua minuman best ni -

ibu hamil, ibu menyusu, yang berkerja kat pejabat atau site, yang selalu travel,pemandu bas, pelajar universiti,lelaki dan wanita dewasa.



Dah cuba sekali mesti nak minum berkali-kali. Tak percaya kena cuba tau:-)

Nak dapatkan set minuman power cergas bertenaga ni?

Boleh hubungi saya seperti berikut: