Tuesday, January 31, 2017

Ikhtiar dengan Vivix, Paras Gula dalam Darah semakin Menurun dan badan bertenaga

Kencing manis kronik boleh menyebabkan risiko pelbagai penyakit merbahaya lain seperti masalah buah pinggang, kaki terpaksa di potong dan pelbagai lagi.



Ramai pesakit diabetes tidak perasan bacaan gula dalam darah meningkat dan tinggi. Penyakit 'silent killer' pembunuh no 1 di Malaysia ni menyebabkan ramai menghadapi masalah kronik akibat penyakit ini.

Hari ni nak share pengalaman beberapa customer yang mengambil tonik vivix untuk turunkan bacaan gula dalam darah yang di hadapi.


1)  Bacaan gula terlampau tinggi sehingga tiada bacaan dan tidak dapat berjalan.

Alhamdulillah selepas mengambil vivix dan konsisten setiap bulan, ayah dah dapat berjalan seperti biasa malah lebih cergas melakukan kerja hariannya.




2)  Dulu kena cucuk insulin 20 sekarang tinggal 6 je

Alhamdulillah selepas amal vivix daripada kene cucuk 20 insulin jadi 6 je sekarang



3) Paras gula naik sampai kene warded. Alhamdulillah selepas konsisten vivix dah stop insulin,hanya makan ubat pil sahaja.





4) Turun Bacaan Diabetes sehingga 6.++




5) Bacaan Gula dari 29 turun sampai 11. Badan semakin Energetic





6) Bacaan Gula Menurun dan tak Bangun Malam Buang Air lagi



 7) Report kesihatan abah semakin baik selepas mengambil Vivix

Vivix abah belum habis lagi sebotol tapi report kesihatan abah memang memeranjatkan. Dalam 4 kali ujian di buat, hanya sekali je lebih 10 itupun sebab lunch makan nasi berpinggan-pinggan

8) Paras gula turun dari 8.6 kepada 6 tak sampai 2 minggu



9) Bacaan gula turun dan dah tak batuk lagi



10) Luka diabetes cepat kering dan bacaan gula dah ok







Bagaimana Tonik Vivix membantu menurunkan bacaan gula dalam darah??


Ramuan Vivix yang terdiri daripada campuran botani yang kaya dengan resveratrol dan polifenol dapat memberi manfaat kepada pesakit diabetes dengan :







1) Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin (“metabolic syndrome”) .


  • Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak. Jadi, pengambilannya secara berterusan dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.

2) Mengawal kepekatan gula dalam darah .


  •  Karbohidrat yang dicerna akan menghasilkan gula yang memberikan kita tenaga. Walau bagaimanapun, pengambilan karbohidrat yang tinggi seperti nasi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah kita meningkat. Dengan Vivix, polifenol yang terkandung dalam anggur muscadine akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan kencing manis.

3) Mengelakkan kerosakan mata, menggalakkan penyembuhan luka dengan segera.



  •  Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.

4) Mencegah pembentukan protein AGE.


  • Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan pembentukan protein AGE ini


Ramai pesakit diabetes semakin bertambah baik tahap kesihatan selepas mengambil vivix.

Alhamdulillah semua dengan izin dan pertolonganNya.

Bagi yang berminat untuk dapatkan vivix, jangan lepaskan peluang penjimatan hebat tinggal hari ini sahaja!!


Promosi beli 6 botol vivix percuma 1 @ beli 2 botol diskaun 5%




Jom cepat grab offer yang tinggal hari ini sahaja..Boleh hubungi saya untuk pembelian seperti berikut:


Wednesday, January 25, 2017

Cara Elak Serangan Asthma Semakin Teruk

Musim hujan dan cuaca tak menentu kembali melanda beberapa buah negeri di seluruh negara.. dalam group whatsapp ada beberapa mak turut risau kesihatan anak-anak yang mula alah dengan perubahan cuaca..

ada yang anak-anak mula terkena serangan asthma atau semput..Ada yang batuk dan selsema berpanjangan..Cuaca sejuk ketika ni memang kene alert dan jaga kesihatan.




Baru- baru ni juga masalah asthma saya menyerang kembali..2,3 kali pergi ke klinik mengambil Nebulizer.. Inhaler yang dulu di tinggal lama pun kembali jadi kawan baik pergi kemana sahaja..Pernah batuk tak henti terus tercungap-cungap nafas dan sedut inhaler 2 kali pam baru lega..Fuhh memang letih dan memeritkan. Teruk juga serangan kali ni..Memang saya cepat penat, bunyi whizzing juga sangat kuat dan ketat bila baring..


Doktor berikan ubat anti radang yang perlu di makan 6 biji selama 5 hari.. Kecik je ubatnya tapi mak aii punyala pahit...Saya juga tanya pendapat doktor tentang suplemen yang saya ambil. Doktor minta teruskan sahaja untuk bantu kuatkan sistem pertahanan badan saya.


jadi saya juga tambah dosage Omegaguard dan Nutriferon untuk kuatkan sistem imun badan dan mengawal serangan asthma.

Omegaguard ni memang suplemen terbaik untuk yang alami masalah semput.. Kandungan Omega3 yang kaya DHA dan EPA bantu kuatkan paru-paru dan kurangkan masalah radang. 




Saya juga mengambil 2 sachet Nutriferon setiap hari untuk kuatkan sistem imuniti badan dan bantu melawan serangan virus dan bakteria. 




Nutriferon ni memang immune booster terbaik dan selamat di ambil oleh kanak-kanak sehingga usia warga emas. 

Daripada ramuan semulajadi, bebas bahan kimia merbahaya dan tiada pengawet,pemanis atau pewarna.






Alhamdulillah hari kelima keadaan saya semakin bertambah baik..Takde lagi kedengaran bunyi wheezing...dan tidak semput lagi bila naik tangga.. Syukur atas limpahan kesihatan yang DIA bagi.


Saya duk membayangkan anak-anak yang alami masalah semput ni mesti terasa sukar kan? Lagi -lagi tak boleh nak tidur lena..Dada pun sempit..


Tips penting untuk penghidap asthma :
  • Jumpa doktor segera ketika mula kedengaran bunyi wheezing semasa tidur atau berbaring
  • Ambil inhaler setiap 2 atau 3 jam untuk legakan pernafasan
  • Pastikan inhaler sentiasa di bawa kemana-mana sahaja
  • Pakai stokin sebelum tidur
  • Tutup penghawa dingin sebelum tidur ( pasang kipas sahaja )
  • Hindari minuman berais atau minuman sejuk
  • Hindari makanan penggalak kahak seperti coklat, milo, susu, marjerin,gula putih, roti putih dll
  • Ambil suplemen seperti omega3 dan Nutriferon untuk bantu kuatkan sistem imuniti badan dan kuatkan paru-paru

Saya doakan anda atau anak-anak tersayang yang alami masalah ini atau apa jua masalah kesihatan di berikan sebaik-baik kesembuhan dan dipermudahkan.

Bagi ibu hamil,ibu menyusu dan kanak-kanak selamat untuk mengambil omegaguard dan Nutriferon ni dan recommended untuk semua untuk bantu kuatkan sistem pertahanan badan

Yang nak cuba suplemen di atas boleh hubungi saya seperti berikut:



Tuesday, January 24, 2017

LAPAN JENIS REZEKI DARI ALLAH



1.Rezeki Yang Telah Dijamin.

وَمَا مِن دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلَّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَيَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَمُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُّبِينٍ
"Tidak ada satu makhluk melatapun yang bergerak di atas bumi ini yang tidak dijamin ALLAH rezekinya."
(Surah Hud : 6).

2. Rezeki Kerana Usaha.

وَأَن لَّيْسَ لِلْإِنسَانِ إِلَّا مَا سَعَى
"Tidaklah manusia mendapatkan apa-apa kecuali apa yang dikerjakannya."
(Surah An-Najm : 39).

3. Rezeki Kerana Bersyukur.


لَئِن شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ
"Sesungguhnya jika kamu bersyukur pasti Kami akan menambah (nikmat) kepadamu."
(Surah Ibrahim : 7).

4. Rezeki Tak Terduga.

وَمَن يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا( ) وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ
"Barangsiapa yang bertakwa kepada ALLAH nescaya Dia akan menjadikan baginya jalan keluar dan memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya."
(Surah At-Thalaq : 2-3).

5. Rezeki Kerana Istighfar.

فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ إِنَّهُ كَانَ غَفَّارًا ( ) يُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَيْكُم مِّدْرَارًا
"Beristighfarlah kepada Tuhanmu, sesungguhnya Dia adalah Maha Pengampun, pasti Dia akan mengirimkan hujan kepadamu dengan lebat, dan memperbanyak harta.”
(Surah Nuh : 10-11).

6. Rezeki Kerana Menikah.

وَأَنكِحُوا الْأَيَامَىٰ مِنكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَإِمَائِكُمْ إِن يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ
"Dan nikahkanlah orang-orang yang masih membujang di antara kamu, dan juga orang-orang yang layak dari hamba sahayamu baik laki-laki dan perempuan. Jika mereka miskin, maka ALLAH akan memberikan kecukupan kepada mereka dengan kurnia-Nya."
(Surah An-Nur : 32).

7. Rezeki Kerana Anak.

وَلَا تَقْتُلُوا أَوْلَادَكُمْ خَشْيَةَ إِمْلَاقٍ نَّحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَإِيَّاكُمْ
"Dan janganlah kamu membunuh anak-anakmu kerana takut miskin. Kamilah yang akan menanggung rezeki mereka dan juga (rezeki) bagimu.”
(Surah Al-Israa' : 31).

8. Rezeki Kerana Sedekah.

مَّن ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا فَيُضَاعِفَهُ لَهُ أَضْعَافًا كَثِيرَةً
"Siapakah yang mahu memberi pinjaman kepada ALLAH, pinjaman yang baik (infak & sedekah), maka ALLAH akan melipat gandakan pembayaran kepadanya dengan lipatan yang banyak."
(Surah Al-Baqarah : 245).

Semoga Allah sentiasa limpahkan kita dengan rezeki zahir dan batin yang dapat membantu perjalanan kita menuju Allah. Amiin..

Friday, January 20, 2017

Bengkak Kaki Akibat Gout Semakin Surut dengan Vivix

"Kak, kaki saya sakit sangat..Merah bengkak..Memang sakit kalau berjalan"

Alkisah customer saya ni pada mulanya mak beliau carikan alternatif suplemen untuk masalah gout di hadapi anaknya. Mak jauh di utara, anak belajar di ibu kota ni..Ibu mana tak risaukan? Lagi-lagi bila sakit lama menyerang kembali.



Saya terus hubungi sendiri anaknya..Kata Encik F ni dulu pernah kene masa usia remaja..Sakit sama..Bengkak merah kaki sampai tak boleh berjalan dan makan ubat hospital tapi ada kesan sampingan..So dia nak cuba alternatif amalkan suplemen.

Saya cadangkan kepada beliau untuk mengambil tonik Vivix pada mulanya.

Vivix ni tonik antioksidan kaya resveratrol dapat bantu baikpulih sel-sel darah yang rosak dengan menstabilkan kandungan asid uric ke tahap yang normal.

Vivix juga bantu perbaiki sel-sel yang membengkak dan mengelakkan pengumpulan protein yang berlebihan dalam badan 

Alhamdulillah tak sampai seminggu beliau ambik vivix bengkak semakin surut dan dah boleh berjalan tak sakit lagi. Syukur sangat-sangat.

Happy betul dirinya. Kebetulan beliau juga kerja partime kat sebuah restoren jadi memang banyak berdiri.




Kemudian saya cadangkan beliau untuk mengambil Alfafa Complex . Alfafa Complex ni dapat bantu neutralkan dan mengurangkan tahap-tahap asid uric yang tinggi dalam darah serta mempunyai ciri-ciri anti radang.


Ketahui punca-punca gout dan makanan yang baik dan perlu dielakkan oleh pesakit gout


Sekiranya anda menghidap gout boleh mencuba alternatif tonik vivix dan alfafa  complex insyaallah tidak mengecewakan.

Promosi vivix sepanjang januari ini sahaja.

Beli 6 botol percuma 1 @ beli 2 botol diskaun 5%

Nak dapatkan vivix boleh hubungi saya seperti berikut






Thursday, January 19, 2017

Kandungan Utama Vivix Tingkatkan Kesihatan Menyeluruh

Sejak semalam penjualan tonik VIVIX mendapat sambutan luar biasa. Manakan tidak stok vivix beribu botol di branch Johor dan Penang katanya sold out!!

Hebat penangan promosi vivix bulan ni..Ramai yang grab terus sekurangnya 2 botol untuk dapat penjimatan daripada harga biasa.





Kenapa ramai sangat jatuh cinta dengan VIVIX?


Penjualan vivix telah melebihi 1 Juta botol penjualan di seluruh dunia. Setiap bulan memang mendapat sambutan hangat..lagi2 time promosi macam bulan ni ramai grab terus promosi Beli 6 percuma 1 atau beli 2 diskaun 5% sebab dapat berjimat dan dapat pula cash rebate bulan berikutnya.

Vivix memang HEBAT kerana kandungan antioksidan yang sangat tinggi. Kebaikan Resveratrol ni tidak dinafikan lagi untuk kesihatan terbaik badan kita. Boleh search di mana-mana website popular 






Sesiapa yang nak kulit cantik,nak awet muda mesti akan cari antioksidan ni. Ia adalah anti-penuaan dan dapat membantu kulit awet muda.


kulit awet muda dan badan cergas di usia 50 an


Tetapi khasiat vivix ni bukan setakat untuk kecantikan kulit malah dapat bantu melindungi sel- sel badan kita sehingga ke paras sel DNA.


Bila sel sihat insyaallah badan pun akan sihat.


Antioksidan dalam vivix ni daripada RESVERATROL TUMBUHAN.Semua bahan-bahan dan kandungannya daripada ramuan semulajadi

Kekuatan Vivix terletak pada 4 bahan utama yang terkandung dalam tonik ini iaitu:




  • ANGGUR MUSCADINE
Anggur muscadine adalah anggur liar yang sangat istimewa. Ia mempunyai sumber terbaik antioksida dan anti radang dan mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terbukti baik untuk kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah, melambatkan proses penuaan, mencegah kanser serta sebagai anti-virus dan anti bakteria.

  • PURPLE CARROT
Purple carrot atau lobak ungu ini mempunyai sumber terbaik Vitamin A dan mengandungi phytochemical. Ia juga mengandungi anthocyanins (antioksidan mustajab) yang bertindak sebagai anti-radang, anti-mikrob dan anti-carcinogen yang membantu mengurangkan risiko penyakit jantung. Asid klorogenik yang terkandung di dalamnya bertanggungjawab mengurangkan risiko diabetes.

Dalam kajian yang dibuat oleh Universiti Queensland, jus purple carrot didapati berkesan untuk merendahkan tekanan darah, menstabilkan bacaan gula dalam darah pesakit kencing manis dan juga boleh membantu penyakit hati dan jantung. Jarangkan tengok lobak ungu ni.





  • EUROPEAN ELDERBERRY
Kajian di Austria University of Graz mendapati bahawa elderberry ekstrak mengurangkan pengoksidaan lipoprotein berketumpatan rendah (LDL) kolesterol. Pengoksidaan kolesterol LDL yang terbabit dalam atherogenesis , sekali gus menyumbang kepada penyakit kardiovaskular.

Selain menurunkan kadar kolesterol, European Elderberry juga mengandungi kandungan Vitamin C yang tinggi dan sangat bermanfaat untuk melawan jangkitan virus dan bakteria. Ia boleh membantu mencegah kanser, meningkatkan sistem imun, mengawal diabetes serta meningkatkan kesihatan jantung dan ginjal.


  • JAPANESE KNOTWEED
Keaslian resveretrol dalam vivix shaklee adalah sebanyak 98% yang diekstrak dari Japanese Knot Weed (Polyganum Cuspidatum). 6 kali ganda dari resveretrol tau. Ia digunakan untuk melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meningkatkan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.


Jaga kesihatan dari muda,ketika masih sihat..bukan dah sakit kritikal baru nak makan suplemen.Badan kita amanah dan jagalah sebaiknya..insyaallah semoga Allah lindungi kita daripada penyakit merbahaya



Dapatkan promosi vivix bulan ini sahaja


Beli 6 botol percuma 1 @ beli 2 botol diskaun 5%


Promosi VIVIX sepanjang Januari 2017


Setiap pembelian 2 botol dan ke atas layak mendapat Keahlian Shaklee secara PERCUMA, Penghantaran pos PERCUMA dan CASH REBATE bulan berikutnya.



Jom grab cepat-cepat sebelum kehabisan stok. Untuk pembelian vivix boleh hubungi saya seperti berikut:





Wednesday, January 18, 2017

Tips Menabung untuk Keuntungan Masa Depan

Korang ada tabung simpanan kat rumah? Anak- anak sudah tentulah adakan..tapi mak ayah ade tak? haa penting untuk buat tabungan ni untuk keperluan kecemasan dan simpanan masa depan.

Saya nak share sedikit konsep tabung yang mungkin pernah korang dengar iaitu konsep tabungan 7 jars.



Apa itu 7 Jars system?

7 jars adalah adaptasi dari konsep 6 JARS yang diasaskan oleh T Harv Eker. Ia adalah salah satu cara untuk menabung.

Dlm 6 jars, ada 6 tabung yang perlu dan wajib ada iaitu:

NEC (necessity) - tabung untuk keperluan dan belanja harian,barang dapur, bayaran bil-bil, belanja anak-anak

EDU (education) - tabung untuk tambah ilmu.haa dah besar dah grad pun perlu selalu menuntut ilmu dan rajin baca buku tau..yg ni boleh guna utk pembelian buku, hadiri kelas, training dll

LTSS (long term saving for spending) - tabung untuk pembelian sesuatu yang besar dan jumlah besar contohnya utk pembelian rumah

FFA (financial freedom) - tabungan utk hari tua bila dah tak berdaya nak cari duit..haa yg ni penting sgt ya. Dah pencen nanti kita dah siap sedia ada duit tabung khas ni.

PLAY (leisure) - tabung untuk minat kita contohnya untuk travel, hobi dan pelbagai lagi

GIVE (charity) - tabung untuk kebajikan,infaq,sedekah dll

Dan 1 lagi tambahan yang juga sangat penting iaitu tabung untuk:

PARENTS (ibu bapa) - wang bulanan utk ibu bapa walaupun mereka dah kaya. seronok kan kalau anak dapat pemberian daripada anak-anak. Kalau ibu bapa dh meninggal dunia, gunakan utk urusan-urusan mereka yang belum selesai (bayar hutang dll) dan kalau semua dh selesai, bersedekahlah niat atas nama arwah ibu ayah.

Macamana nak start buat tabung 7 jars ni?

Setiap bulan, duit bonus/gaji kita bahagikan ikut percentage,


NEC 50%
EDU 5%
LTSS 10%
FFA 5%
PLAY 10%
GIVE 10%
PARENTS 10%

Haa walau gaji rendah RM2K je pun perlu buat dan penuhkan tabungan ni.

Dah simpan jangan korek2 dah tau..percentage boleh ubah ikut kesesuaian tetapi mesti ada 7 tabung ini dan isikan secara konsisten.

Kalau yang berkerja sendiri atau jalani business kecil-kecilan pun kalau untung ada RM50 tetap kena buat juga macam ni. Takpe bagi 50 sen kat parents pun, takde 50 sen takdelah RM5000 kan. sikit-sikit lama-lama jadi bukit.

Jom sama2 start menabung hari ni..guna je bekas-bekas vitamin atau botol vitamin kita guna..just buat label cantik-cantik atau boleh beli tabung murah di kedai RM2. zaman ekonomi meleset ni lagi penting perlu buat.Cabaran menabung untuk kita manage kewangan diri dgn lebih baik sebenarnya. 

Nampak macam susahkan tapi bila dah mula sebenarnya rasa seronok dan tak sabar nak tunggu penuh semua tabung-tabung yang ada ni.

Semoga amalan menabung ni dapat membantu kita lebih berjimat-cermat dan juga amalan baik untuk mendidik anak-anak menabung




Tuesday, January 17, 2017

Bekas Pesakit Kanser Limfoma semakin Pulih

Bila mendengar mengenai penyakit kanser,semua orang akan gerun dan tidak mahu melaluinya.

Kanser berlaku apabila sel-sel yang tidak normal berkembang dan merebak dengan cepat. Dalam setiap badan manusia mempunyai sel kanser, tetapi sel itu tidak aktif. Jika berlakunya pengaktifan sel kanser maka sel itu akan membesar dan merebak. 




Bagaimana sel -sel kanser ini boleh aktif?

Pengaktifan sel ini berkaitan rapat dengan gaya hidup serta persekitaran sekeliling seperti tabiat merokok, obesiti, pendedahan kepada radiasi, pendedahan kepada bahan kimia penyebab kanser (karsinogen), hormon, keradangan kronik dan pelbagai lagi.

Takdir Allah untuk menguji keimanan hambaNya diuji dengan pelbagai ujian dan cabaran serta penyakit.


Baru-baru ini saya sempat menziarahi ustazah saya di uni dulu yang kehilangan suami beliau akibat kanser bahagian hulu hati..Nanti saya ceritakan kisah ini di entry akan datang..sangat menyayat hati.


Kanser Limfoma

Hari ni saya nak ceritakan kembali kisah kakak ipar saya yang telah di uji dengan penyakit kanser limfoma. Boleh baca kisah yang pernah saya kongsikan di sini

Hampir setahun melalui proses rawatan kimoterapi sungguh bila di lihat sangat menyakitkan..Air mata menjadi teman hidup. Ketika menjalani rawatan kimoterapi ni kakak tinggal bersama mak abah di kampung. Abang ipar ulang -alik bertugas di JB. 

Luaran tubuh menjadi sangat kurus..kurus kering kata orang..rambut semua habis gugur dan botak. dan paling menyedihkan antibodi 0..memang sedaya upaya elakkan daripada ahli keluarga , teman atau anak-anak yang tak sihat untuk mendekati kakak sebab sistem imun badan dia langsung takde.

Sepanjang sesi kimoterapi kekadang habis bengkak kaki dan badan. Kekadang beliau mengadu sakit kepala, cepat demam,selsema dan batuk dan pelbagai lagi..Beberapa kali juga bermalam di wad selepas proses kimoterapi untuk pantauan doktor kerana tetiba HB terlalu rendah.

Kesan kimoterapi bukan sedikit tapi insyaallah ada kebaikannya jua..

Selepas setahun berlalu dan melalui 6 kali proses rawatan kimoterapi, alhamdulillah kesihatan kakak semakin pulih tetapi masih di bawah pantauan doktor pakar.. 

Kakak sangat kuat. Kakak sangat rajin..Kakak sangat bersemangat waja.

kenapa saya katakan kakak rajin? Pantang tengok ada debu di lantai atau anak-anak buah buat bersepah,laju tangannya memegang penyapu..memang pembersih orangnya..tak padan sakit kata orang..

tapi once dah sakit, dia akan terbaring..lesu.

Saya tahu air matanya banyak tumpah ketika bertahajud di tengah kesunyian malam..

Ya, bukan mudah untuk menerima ujian sebagai seorang pesakit kanser. Lagi-lagi tiada petanda. Tiada sejarah ahli keluarga. 


Alhamdulillah ada mak abah yang tak jemu beri sokongan dan semangat, ada suami seorang ustaz sekolah yang tidak jemu sentiasa berada disisi memberikan kekuatan..ada adik beradik yang sentiasa support dengan kata-kata positif dan doa berpanjangan serta ada kawan-kawan yang sering mendoakan yang baik-baik.

Sekiranya ada ahli keluarga yang mengalami apa jua penyakit kanser ini, berilah semangat dan dorongan 100%.. Insyaallah dirinya akan kuat melawan penyakit ini.

Selepas habis rawatan kimoterapi, kakak terus mengambil tonik vivix yang kaya dengan resveratrol dan beberapa suplemen lain seperti vitamin C dan multivitamin Vitalea untuk masalah HB rendah di alaminya.


Kandungan vivix daripada bahan botani semulajadi
Ekstrak yang terdapat di dalam vivix bertindak dengan melindungi dan memperbaiki sel DNA agar dapat menjalankan fungsi sel serta memberi jangka hayat sel yang sepatutnya. Sel-sel kanser telah merosakkan dan memusnahkan sel-sel yang lain dan menyebabkan sel tidak dapat berfungsi dengan baik. Resveratrol di dalam vivix mampu membantu membaiki DNA sel-sel yang telah rosak dan melindungi sel-sel tersebut.





Kesan Baik selepas beberapa botol vivix


Alhamdulillah selepas beberapa botol vivix dan suplemen di atas, kini beliau semakin pulih,sudah boleh berkerja semula,badan juga sudah semakin berisi, rambut sudah lebat dan kesihatan dirinya bertambah baik. 

Seronok tengok keadaan kakak sekarang. Baru-baru ni ketika cuti sekolah kakak kerap juga bercuti meluangkan masa bersama keluarga tersayang. 



alhamdulillah sejak mengambil vivix badan lebih bertenaga dan sudah jarang demam selsema dan batuk

Syukur alhamdulillah, vivix dapat membantu beliau kembali sihat dan bertenaga dan dapat kembali bertugas mendidik anak bangsa tercinta. Sehingga kini kakak masih mengamalkan tonik vivix ini dan suplemen lain seperti di atas.


Doakan ya semoga kakak ipar saya ni semakin sihat,pulih sepenuhnya daripada sel2 kanser dan semoga terus sihat insyaallah.

Sekiranya anda seorang bekas pesakit kanser atau ada ahli keluarga yang telah di sahkan menghidap penyakit ini, cubalah ikhtiar dengan tonik vivix.

Saya bukan kata anda kene stop rawatan hospital ya. TIDAK!! Rawatan bersama doktor tetap teruskan seperti biasa. TETAPI tambah bersama dengan suplemen tonik vivix ni.. Insyaallah ia bantu support dan lindungi sel-sel badan daripada serangan radikal bebas yang boleh menyebabkan kanser tercetus semula.





Jom hadiahkan vivix untuk insan tersayang. Khasiat dan manfaat sebotol vivix sangat hebat untuk tingkatkan kesihatan secara keseluruhan..insyaallah

Promosi vivix sehingga akhir januari ini sahaja.





Promosi beli 6 botol vivix percuma 1 @

 beli 2 botol vivix diskaun 5%


Nak dapatkan khasiat dan manfaat vivix? boleh klik link di bawah ( boleh guna kad kredit / kad debit anda) untuk pembelian promosi vivix atau boleh hubungi saya untuk dapatkannya.



Setiap pembelian 2 botol ke atas layak mendapat KEAHLIAN SHAKLEE secara PERCUMA , POSTAGE PERCUMA dan cash rebate bulan berikutnya