Jul 20, 2017

Lagu Viral 'I am Me' Dato Seri Vida

Lama tak berceloteh kat sini..nak komen sikit mengenai lagu Dato Seri Vida yang viral sungguh 2,3 hari ni..Banyak sungguh yang share di laman sosial..Ada yang kutuk, ada yang puji...itu lumrah bila menjadi public figure..




Siapa belum tengok video klip boleh search nanti di muka buku atau youtube 

Saya tak nak komen bahagian lain, part ada kata bergedik, tak sesuai, seksi, sakit telinga dan sebagainya...Tapi saya nak komen part permulaan lagu ni..


I am fun
I am pretty
I am beautiful
I am a queen
I inspire your desire
I am a diva.....living lavida

Haa boleh bayang cara DSV menyanyi kan..

tahu tak rangkap ni menunjukkan Self-Affirmation yang boleh meningkatkan keyakinan diri.


Penting self-affirmation ni untuk kita sebut setiap hari terutama sebelum tidur dan bangun tidur awal pagi.

Ia membantu meningkatkan keyakinan diri dan kejayaan pada diri kita.

Saya juga belajar dari mentor saya , self-affirmation ni sangat-sangat penting. Ia ibarat ikrar kita pada diri..Kesungguhan, keyakinan diri yang sangat tinggi dapat bantu kita untuk melonjak lebih banyak kejayaan lagi..

Haa tengok DSV..High confident level sangat tinggi kan.

Ikutlah pada mana yang baik. Jangan pandang pada kelemahan, tapi lihatlah pada sudut sisi yang positif..Insyaallah kita juga boleh berjaya. 

Berani untuk mencuba, berani untuk melakukan perubahan.

Bak kata Chef Wan,Walaupun tidak mempunyai suara yang bagus , namun lirik dan gaya yang lucu DSV dalam muzik videonya tersebut dah mampu menarik hati peminat ".

Dapat sesuatu dari post ini? All the best dalam nyanyian untuk Dato Seri Vida..

Jauhkan kutukan banyakkan senyuman:-)

Jul 19, 2017

13 Testimoni Set Detox Shaklee Yang Sangat Ohsem


Bestnya buat Program Detox Shaklee ni, ramai yang beri feedback positif. Jom kita tengok apa kata pengguna yang telah selesai jalani program detox shaklee selama 7 hari ni.


1) Bacaan darah tinggi kembali normal , Berat badan turun 2 KG




2) Visceral Fat turun dari bacaan 5 kepada 2




3) Berat turun dan perut kempis sedikit




4) Letih hilang, Badan terasa lebih ringan dan walau tidur hanya 3 jam badan masih bertenaga



5) Allergik bersin waktu pagi hilang



6) Berat turun 1KG, badan rasa ringan dan lebih segar




7) Berat turun 11.3 KG dalam masa 2 bulan




9) Perut semakin kempis selepas 5 hari detox




10) Kurang keinginan untuk makan makanan manis




11) Jerawat semakin kecut, kulit dah tak kusam dan badan dah tak rasa sejuk lagi



12) Perut dah kempis selepas 4 hari



13) Inchloss dan berat badan turun 1.6 kg 




Haa..best ke best? walau buat dalam masa singkat seminggu sahaja, tapi ramai yang dapat effect penurunan berat badan di hari ke 4 atau hari ke 5..Bestnya badan pun ringan, lebih bertenaga dan inchloss.


Bagi yang berminat untuk menjalani program detox shaklee ni boleh hubungi saya seperti berikut:

Boleh klik terus di sini: Whatsapp 016 358 9018








Jul 11, 2017

Bestnya Program Detox Shaklee

Sebulan berpuasa, badan kita dalam proses pemulihan / detox sebenarnya. Namun masuki Syawal dengan pelbagai juadah enak yang tidak mampu untuk kita pejam mata dan tolak, kita makan dengan gembira sehingga terasa penuh/ sarat perut. Pelbagai juadah enak ketupat, rendang,sate, nasi impit, nasi lemak, nasi dagang, masak lemak. rendang dan pelbagai lagi juadah berlemak menyebabkan jantung dan usus berkerja 'lebih daripada sepatutnya'.





Masa terbaik untuk jalankan proses detox badan selepas full  'open house' dan pelbagai kenduri hampir setiap hujung minggu. 

Kenapakah perlu detox ? adakah penting detox ni? Jom kenali dulu mengenai detox.


Apakah itu Detox?

Detox atau detoksifikasi adalah merupakan proses penyingkiran dari segala kotoran atau bahan toksik dari tubuh badan manusia. Badan kita mempunyai sistem detox sendiri iaitu hati,usus dan ginjal. Semsa kita berpuasa, badan kita melakukan proses detox secara semulajadi.


Kebaikan melakukan detox?


  • Detox membantu sistem penghadaman usus berkerja dengan baik tanpa sebarang masalah
  • Mengatasi masalah sembelit sekiranya terjadi
  • Memastikan kulit bebas masalah dan sentiasa bersih dan segar
  • Detox juga membantu sistem buah pinggang berkerja dengan lebih baik


Penggumpulan toksik di dalam badan boleh menyebabkan risiko pelbagai penyakit, Berikut adalah tanda-tanda badan mempunyai masalah toksik berlebihan:


  • Sering letih, kurang bertenaga, sakit kepala, mulit berbau, badan berbau
  • Insomnia (masalah tidur), mata gelap, mata merah
  • Daya ingatan dan tumpuan yang lemah dan rasa cemas
  • Alahan, masalah sinus, sistem imun yang lemah
  • Masalah sistem pencernaan seperti sembelit dan kembung perut
  • Masalah sendi 
  • Masalah kulit
  • Selulit, kenaikan berat badan 

Sekiranya anda mempunyai masalah-masalah di atas. masa terbaik untuk jalankan proses detox ni. 


Camna nak buat detox ni? 

Ada beberapa jenis detox dan hari ni saya nak share salah satu detox terbaik yang mempunyai kajian sains iaitu detox Shaklee. Haa bukan saja-saja Shaklee buat program detox ni tau..Siap ada kajian terperinci lagi.. Nak tahu details mengenai kajian detox ni boleh klik di sini

Bagi yang belum pernah detox dan nak mencuba detox ni saya suggest sangat untuk mencuba program detox ni yang lengkap dengan menu ni selama 7 hari sahaja.

Program detox shaklee di jamin selamat dan ramai yang telah berjaya menjalaninya mendapat result yang sangat positif.

Mostly, feedback mereka yang telah mencuba program ni:


  • penurunan berat badan berlaku
  • Inchloss juga berlaku di sekitar pinggang dan punggung
  • BMI turun - 1kg/m² ( contoh sekiranya BMI sebelum detox 30,selepas detox akan menjadi 29 dan berat akan turun lebih kurang 3 kg selepas 7 hari menjalani program detox ni


Haa..bestkan?? Saya pun dah tak sabar nak mula detox Shaklee ni. Nak habiskan puasa 6 syawal dan puasa ganti cepat-cepat dan mulakan program detox ni


Program Detox Shaklee ni mudah sahaja. Ada beberapa suplemen set Detox yang perlu di ambil dan 'follow' sahaja menu plan yang pihak Shaklee sudah sediakan ini.



Promosi Set Detox Sepanjang Julai. Pembelian Salad Container ni pada harga diskaun 50%

Cukup 7 hari anda akan merasai perubahannya. Serius permulaan sangat terasa 'terseksa' tetapi selepas masuk hari ke 4 anda akan terasa teruja untuk naik penimbang dan ambil pita pengukur:-)


Testimoni Program Detox Shaklee

Jom tonton perkongsian video En Fahmy ni. Sebelum detox beliau mengalami berat badan berlebihan,kulit kusam,susah tidur malam. Kesannya selepas 7 hari berdetox kesannya sangat ketara sehingga 360 darjah..Haa apa effect En Fahmy dapat





Nak testimoni detox Shaklee yang lain? 

Haaa jom tengok details Testimoni Detox Shaklee ni..memang ohsem semuanya..ramai yang dah alami inchloss, penurunan berat badan, kurang selera makanan manis dan pelbagai lagi


Testimoni Program Detox Shaklee


Best buat detox bukan setakat nak turunkan berat badan sebab nak cantik, tapi paling penting ringan badan nak jalani ibadah, nak buat kerja-kerja hariankan.


Jika anda berminat untuk mengetahui details mengenai program detox ni boleh Whatsapp saya di 016 358 9018 atau hubungi saya dengan cara berikut:






Jul 10, 2017

Special Pembelian Vivix Sepanjang Julai Ini

Assalamualaikum..apa khabar semua? Semoga sihat ceria selalu hendaknya

Istimewa sepanjang bulan Julai ni, saya nak share promosi special Vivix bulan ini

Ada apa dengan vivix bulan ni?

Rasanya ramai dah kenal dengan antioksidan tinggi terbaik untuk kesihatan ni..Kalau tak kenal jugak lagi suplemen yang boleh tembus DNA ni boleh baca kat sini ya -- Apakah Vivix dan Kajian Saintifik mengenainya ?

Tonik vivix telah mencapai penjualan lebih 1 juta botol di seluruh dunia. Bukan setakat di Malaysia sahaja penjualannya laris, malah seluruh dunia turut laris.


Promosi Special Vivix sepanjang Julai ini

Haa promosi best vivix bulan ni adalah julung kalinya dengan setiap pembelian 2 botol vivix bulan ni boleh dapatkan Red hot cooler bag with spoon ni..





Vivix ni sebaiknya di ambil sebanyak 15 ml..

Kekadang bila nak makan vivix ni mostly akan tanya nak makan vivix guna sudu apa..sudu besar mana? sudu kecil ke besar? Haa so sekarang dah mudahla nak minum tonik vivix ni sebab dah di sediakan sudu sekali..So tuang saja vivix kat sudu ni dan terus masukkan mulut dan terus minum air kosong

Haa ekslusif gitu..takdela tertanya-tanya lagi 15ml tu banyak manakan??






Apa istimewanya cooler bag ni?

Cooler bag ni dapat berfungsi 2 in 1

Travel jauh, balik kampung sudah semestinya nak bawak bersama vivix ni..Vivix ni sebaiknya di simpan dalam tempat suhu sejuk untuk memastikan kandungannya terpelihara..Bayangkan jika perjalanana jauh, cuaca panas terik jika di simpan dalam kereta memang boleh merosakkan kualiti vivix ni.. Dah beli mahal-mahal, rugilah kan kalau tak betul jagaannya..

Jadi beg ni sudah pasti membantu vivix sentiasa chilled dan mudah untuk di bawa ke mana sahaja.

1 cooler bag ni dapat memuatkan 6 sehingga 8 botol vivix. Haa banyak-banyak ni boleh hadiahkan untuk mama, ayah, atuk ,nenek dan pasti untuk diri sendiri jangan lupa:-) semua mesti nak sihat kan.


Bukan setakat untuk menyimpan tonik vivix , cooler bag ni juga sesuai di gunakan untuk pelbagai fungsi. Salah satunya bila bawak bekal time balik kampung ke, bawak bekal untuk picnic ke, bawak bekal ke pejabat ke boleh simpan bekas dalam beg ni.. Ia bantu makanan tetap panas ( keep warm)..So takdela membeku sejuk makanan duk dalam tu tau..

Dua-dua boleh guna..untuk keadaan chilled dan keep warm. Yang ada baby kecil, kalau nak letak botol susu baby time travel pun boleh..haa best kan?? ...

so korang memang kena grab hot cooler bag ni cepat-cepat tau dengan sudu ekslusif ni..

Best lagi setiap pembelian ini juga melayakkan anda untuk dapat keahlian percuma dan postage percuma serta cash rebate bulan berikutnya..Haa untung dan jimat berganda kan..

Cara nak dapatkan Vivix bersama beg dan sudu ekslusif ni mudah sahaja.

 boleh Whatsapp saya terus saya di no berikut 0163589018 












Jul 6, 2017

Tips Memasak Ketupat Segera @ Nasi Impit Noxxa

Bulan syawal ni sudah pasti banyak open house dan jamuan raya  - jamuan opis, jamuan sekolah anak-anak  dll. Bagi yang nak masak nasi himpit dengan cepat boleh masak menggunakan periuk tekanan noxxa. Memang menjimatkan masa.






Tips Untuk Memasak Nasi Impit Noxxa


Saya kongsikan semula tips yang saya dapat dalam group telegram pengguna noxxa ni..Mungkin dapatla membantu ibu-ibu,kakak-kakak yang ada periuk ni nak masak. Haa try jangan tak try.. Karang tak guna periuk tu rugi ya amat.


Bahan-bahan:



1 peket mini ketupat ( 30 biji)
Air dan garam

Cara2: 
  • Masukkan ketupat mini dlm periuk noxxa.
  • Letak air sehingga ketupat tenggelam semuanya.
  • Letak garam secukup rasa
  • HP 25 min, off dan bebas tekanan.
  • Jika ada bahagian nasi himpit yang belum kembang, tenggelamkn kebawah dengan balikkan yang bawah ke atas.
  • HP lagi 5 minit. 
  • Keluarkan dan sejukkan sebelum makan.  
  • Siap!!!


Tips:
  • Kadang selepas 25 min tu ada ketupat yg masih nampak macam nasi.. Balik2kan jer bagi die duduk bawah pulak. Lepas tu HP lagi 5 minit lebih kurang.
  • Bila habis masa tu berhati2 bebas tekanan sebab wap panas akan memancut keluar ye.. Tutup dulu atas tombol ngan kain towel dan putar ke stim.. 
  • bila wap dah habis keluar jangan terus buka.. Nanti mungkin ada limpahan air.. Biaq sat...
  • lebih afdal masa wat koje tu solawat dn zikir..hehe


Alhamdulillah, setakat ni masak nasi himpit pakai noxxa ni menjadi je keras macam biasa. So yang nak buat open house, jamuan raya dll, cubalah pakai periuk noxxa ni..tak payah nak tunggu berjam-jam atas dapur..


Selamat Ber 'open house' dan jamuan raya:-)

Jul 5, 2017

Set Vitamin untuk Lelaki Kekal Cergas Bertenaga

Penjagaan kesihatan oleh kaum lelaki atau para suami masih rendah di negara kita. Kebanyakan para suami atau ayah masih memerlukan 'sokongan' atau peringatan daripada sang isteri untuk mengambil suplemen.. Senang cerita, kalau ada kat depan mata dan ada yang suapkan baru ternganga mulut untuk telan. jika tak memang tak makan! hehe betul ke?


Para suami atau lelaki memainkan peranan dan tanggungjawab besar untuk keluarga. Memikul tanggungjawab keluar berkerja awal pagi dan pulang lewat petang atau malam memerlukan tenaga bukan sedikit. Seperti kaum wanita keluar berkerja memerlukan sokongan vitamin untuk kekal cergas bertenaga di pejabat dan dirumah, kaum lelaki juga sama.


Shaklee Vitality Set di perkenalkan khas untuk membantu para suami, para lelaki, ayah menjalani rutin harian dengan sihat,cergas dan bertenaga serta meningkatkan tahap kesihatan secara menyeluruh.


Set Kesihatan Lelaki membantu mengekalkan kekuatan otot dan membantu tubuh sihat dan cergas


Antara suplemen yang sesuai untuk para suami / lelaki:

1. ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder
  • Minuman lazat yang kaya dengan sumber kalsium and protein.
  • Protein soya membantu mengurangkan paras kolesterol dalam tubuh yang sangat sinonim dengan kaum lelaki.
  • Membantu kesihatan prostat 


2. Vita-Lea® Iron Formula
  • Memberikan 28 vitamin penting dan mineral utama untuk menyokong kesihatan dan kesejahteraan optimum.


3. Sustained Release Vita-C Plus
  • Vitamin C semula jadi untuk kesihatan gigi, gusi, tulang, kolagen dan hampir kesemua elemen yang membentuk tubuh badan kita. 
  • Sangat baik untuk mempertingkatkan sistem imun badan


4. B-Complex
  • Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda. Lengkap dengan keseluruhan vitamin B membantu badan lebih cergas bertenaga dan kurang kelesuan
  • Juga baik untuk mengurangkan tekanan/stress yang sering terjadi


5. Vita-E Complex
  • Sokongan antioksidan untuk mengekalkan kesihatan dan kecergasan yang baik. 
  • Bantu meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga lelaki


6. OmegaGuard
  • Membekalkan spektrum luas tujuh asid lemak penting omega-3 bergred farmaseutikal dan dilengkapi dengan proses penyulingan proprietari molekul tiga peringkat. 
  • Membantu mengekalkan tekanan darah dan paras trigliserida yang rendah
  • Omega 3 membantu mengurangkan risiko pembekuan dan arteri yang tersekat
  • Membantu melancarkan aliran darah dalam jantung sekaligus mengurangkan potensi untuk terkena serangan jantung

Sayang suami suap-suapkan

Banyaknya nak kena makan? Haa jangan risau ada panduan cara makannya dan paling penting kena konsisten la makan. Para isteri kalau tengok suami tak larat je balik kerja tu. melepet depan TV sampai nak main dengan anak-anak pun tak de daya dah, haa meh cepat hadiahkan set istimewa ni untuk suami tersayang:-) Suapkan terus dengan kasih sayang lagi cepat suami telan:-)


Untuk pembelian set ini atau anda ingin membeli mana-mana vitamin di atas boleh hubungi atau Whatsapp saya di no berikut:



Special BULAN INI SAHAJA, setiap pembelian set ini dapat buat pembelian tumbler comel ni dengan harga RM23.32 sahaja.



Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya di whatsapp atau melalui cara berikut: