May 4, 2017

Set Menyusu dan Set Asas Bantu Ibu Berkerja Cergas dan Bertenaga

Balik kerja sangat letih. Kalau boleh nak tidur je terus.

Tapi anak-anak perlu makan.
Suami perlu layanan.
Kain baju menggunung kena basuh dan lipat.
Dapur perlu berasap




Konflik dan tanggungjawab bagi seorang isteri dan ibu berkerjaya. Tidak boleh di nafikan perasaan letih memang ada. Namun sampai bila perlu menghadapinya dan sebenarnya ada jalan penyelesaiannya.

Suplemen set asas sangat membantu ibu-ibu kembali cergas dan bertenaga. Jom baca perkongsian Puan Noor Hartini yang berkerja dan mempunyai 4 orang cahaya mata dan bagaimana suplemen membantu kerja-kerja harian beliau.


[SET MENYUSU SHAKLEE MERUBAH TANGGAPAN SAYA TERHADAP tips ibu berkerja cergasSUPPLEMEN]

Assalamualaikum
Nama Kak Enan, Noor Hartini Binti md Saad, seorg ibu bekerja yang mempunyai 4 permata hati. Kak Enan ingin berkongsi pengalaman Kak Enan ketika sebelum mengenali Shaklee dan setelah mengambil vitamin Shaklee ini.

.

Seriusly dulu Kak Enan memang tidak suka ubat biji tapi bukan bermaksud Kak Enan susah makan ubat, bab makan ubat tu senang saja. Ambil ubat masuk mulut telan saja, kan senang je kan. Cuma kerisauan akan effect terhadap buah pinggang itu membuatkan Kak Enan sangat berhati-hati nak makan ubat mahupun vitamin.

.

Apa yang menyebabkan Kak Enan mula mencari vitamin ialah disaat ada anak pertama. Sebagai ibu bekerjaya yg ingin menyusukan anak secara ekslusif memerlukan antibodi dan ketahanan imun yang kuat. Malah apabila Kak Enan mula mengandung anak kedua pada jarak yang dekat iaitu berbeza setahun sahaja kesihatan mula kurang memuaskan. Terutama badan cepat letih, emosi kurang stabil dan kulit wajah yang semakin kusam. Sepanjang kehamilan memang kerap MC dan cuti rehat kerana asyik tidak sihat dan cepat letih.
.

Selepas bersalin anak kedua, keadaan Kak Enan makin worst. Badan sangat cepat letih, balik dari kerja hanya mahu mandi dan tidur saja kalau mengikut hati. Kulit muka dan wajah memang sangat kusam dan emosi pun mudah sangat tersentuh mahupun tak stabil. Lalu Kak Enan disuggest oleh officemate mencari supplement Waktu tu kesedaran tentang makanan tambahan atau vitamin ini tiada dalam kamus hidup lagi.

.

Atas saranan kawan tu Kak Enan pun pergi ke farmasi dan cari multivitamin yangg dikatakan membantu memberi energy dan pulihkan tenaga. Jadi membelilah Kak Enan vitamin yang disuggestkan oleh ahli farmasi yang berharga sebiji RM 2.00 sebanyak 20 biji, ala yg boleh repack tu. Sayangnya selepas seminggu consume, yang paling kurang best kak enan alami adalah jadi sembelit teruk huhu energy tu Alhamdulillah, ok la, tapi akibat sembelit teruk terus Kak Enan stop ambil vitamin tu. Rugilahkan dah beli vitamin mahal tapi tak makan dah atas faktor tiada siapa yang nak hendak dibuat rujukan lagi tentang tu. Pastu terus Kak Enan tak amik apa-apa supplement. Sehinggalah sedang mengandung anak ke 3. Saat tu Fb sangat familiarlah digunakan.

.

Terlihat junior UTM yg seringkali berkongsi tentang vitamin Shaklee ni. Berjinak-jinak Kak Enan mengambil info darinya dan selepas bersalin hampir 6 bulan selepas itu Kak Enan mula mengambil vitamin Shaklee ni untuk Set Kesihatan Asas dan Set Menyusu untuk tingkatkan pengeluaran susu.





.

Alhamdulillah.. terasa kelainannya apabila mula mengambil Set Asas bersama Set Menyusu ni iaitu Vitalea, B-Complex, Vitamin C, Lecithin, Ostematrix dan Alfalfa. Badan semakin ringan dan kurang rasa letih kerana balik dari kerja Kak Enan mampu lagi memasak untuk makan malam dan buat persiapan anak-anak sambil buat hobi Kak Enan iaitu menjahit. Alhamdulillah.. mata sembab dan kulit kusam juga semakin hari semakin hilang. Kak Enan sangat happy.

.

Apa yang memeranjatkan Kak Enan berat Kak Enan selepas 6 bulan mengamalkan vitamin ini boleh kembali kepada berat Kak Enan sebelum kahwin. Dari angka hampir ke 6 puluh dapat angka 4 puluh balik memang membuatkan hati sangat-sangat happy OK. Itupun setelah ada anak 3 tu. Amazingkan? Syukur Alhamdulillah Kak Enan tak perlu risau masalah selulit, sembelit mahupun berat yang semakin naik setelah konsisten amalkan set ini. 


Malah Kak Enan dapat menyusukan anak Kak Enan yang ke-3 sehingga dia berusia 3 tahun. Alhamdulillah syukur Allah permudahkan dan pertemukan Kak Enan untuk menyelesaikan masalah Kak Enan yang bekerjaya ini.

.

Sewaktu mengandung anak ke-4 memang fully Set hamil Kak Enan amalkan dan sememangnya sangat ketara berbeza saat hamil dahulu dan anak ke-4 ini. Sehingga kini Kak Enan masih menyusu anak ke-4 yang berusia setahun 6 bulan. Alhamdulillah.

.

Kepada ibu yang bekerjaya diluar sana yang mudah penat, letih dan mengalami emosi yang kurang stabil, Kak Enan sangat syorkan ambil vitamin Shaklee Set Asas ini untuk mempertingkatkan kesihatan diri kita sebagai ibu. Kalau tidak kita yang sayangkan diri kita siapa lagi kan.



_______________

Jika ibu-ibu mengalami masalah sama seperti Kak Enan yang cepat letih apabila balik kerja dan emosi kurang stabil, cubalah set Asas ni..Insyaallah sangat membantu untuk boost balik tenaga.

Bila badan penat, memang susu badan pun akan mudah 'drop' bagi ibu menyusu. Jadi sangat penting untuk mengambil suplemen supaya ibu dapat cukup zat nutrisi dan bantu hilangkan kelesuan.


Saya percaya suplemen dapat membantu menambah nilai kesihatan lebih baik untuk diri dan pengambilan Suplemen Shaklee , suplemen semulajadi terbaik untuk diri dan keluarga

Sekiranya ingin mendapat suplemen set asas, set penyusuan dan vitamin lain boleh hubungi saya seperti berikut:

Whatsapp:  http://www.wasap.my/60163589018










1 comment:

  1. Crystal X ternyata "berbahaya", What!! serius??!!! Beberapa hari lalu, di media sosial ada yang menyebarkan berita seperti itu.
    Benarkah demikian? Yukk, simak dulu info yang sebenarnya disini > Fakta Crystal X
    Jangan mudah percaya informasi yang disebarkan di medsos, sebelum mengetahui faktanya. Manfaat Crystal X kan sudah banyak orang yang membuktikannya. Betul, kan? Yang perlu diwaspadari adalah efek samping Crystal X yang palsu. Karena banyak sekali beredar produk Crystal X Palsu.
    Ingat! Akun FB presiden saja bisa dipalsukan, apalagi cuma sekedar akun dokter yang tidak jelas.

    ReplyDelete