Apr 21, 2017

Cara Mudah Hilangkan Blackhead dan Whitehead

Blackhead dan whitehead kalau muncul memang geram..Geram memang nak picit-picit je..Lagi tak keluar selagi tuhla rasa macam makin menjadi-jadi..





Sudahnya bila picit sampai merah-merah jadinya...Lagi teruk kalau guna kuku tinggal bekas dan luka pula.

Apakah itu Blackhead dan Whitehead?

Blackhead atau nama saintifiknya adalah open comedo. Ianya sering tumbuh subur dan melata dibahagian hidung, tepi pipi, bibir, dahi dan juga dagu. ianya adalah berwarna kekuningan dan kehitaman. Tetapi warna kehitaman hanya pada pangkalnya sahaja. 


Whitehead dikenali sebagai closed comedo dalam bahasa perubatannya. Ia adalah jerawat yang terdiri daripada minyak dan kulit serum yang mati didalam liang pori-pori di muka. Ia juga berbentuk kecil yang kelihatan seperti mutiara atau tompok putih

Ada pelbagai cara untuk hilangkan blackhead dan whitehead ni..Antara bahan-bahan semulajadi yang boleh membantu adalah:


1)\ putih telur
2) Jus tomato 
3) Ubat Gigi
4) Lemon
5) Cuka Epal
6) Soda bikarbonat
7) Campuran madu dan telur
8) Oatmeal scrub 

Ada banyak lagi sebenarnya petua yang dapat membantu. 

Saya nak share cara mudah untuk tanggalkan sel kulit mati , blackhead dan whitehead ni menggunakan 1 produk kosmetik 100% natural iaitu Nutriwhite Makeup Remover

Walaupun namanya Makeup Remover, tapi bukan semata-mata untuk hilangkan makeup. Saya memang jenis tak bermake up pun buat ape saya nak pakai? Haa jangan risau..saya pun tak pakai makeup..Tapi serius pakai ni memang tanggal semua sel-sel mati,keluarkan daki-daki walau tak pakai makeup dan bantu hilangkan whitehead dan blackhead di kulit wajah.

Percaya tak walau tak pakai bedak, makeup bila sapu ni gosok perlahan-lahan boleh keluar daki-daki kat muka kita ni..



Produk natural 100% tiada bahan kimia merbahaya



Jom kita tengok apa kata pengguna yang telah mengunakan Gentle Action Makeup Remover ni:



1) Whiteheads & Blackheads makin berkurang dan hilang










2) Kulit muka lembut









3) Hidung menggerutu dah tiada



Rata-rata customer yang menggunakannya memang puas hati. Kulit makin lembut. Hidung dah tak menggerutu. Whitehead dan blackhead mudah untuk di tanggalkan.

Tak perlu nak sental beria bagai dan pecahkan telur semua..hehe..memang mudah dan boleh di bawa ke mana- mana.

Dan paling best sangat pakai ni sebab ia jimat. Percaya tak dah setahun lebih saya pakai tak habis-habis lagi. Kadang kalau mood rajin saya sapu kat husband sekali. buat facial kat muka dia..Nak-nak lepas balik kerja tu,sapu dan gosok sekejap je..kemudian bilas balik dengan pencuci.

Best pakai ni dengan pencuci Nutriwhite sekali. Bila dah sental boleh cuci menggunakan Cleanser Nutriwhite ni..Confirm lepas tu nak pegang dan belai je kulit.Lembut sangat.


Anda semua kena cuba Make up Remover ni. Memang tak rugi sebab sangat jimat gunakannya. 

Produk Nutriwhite memang 100% semulajadi 

  • Bebas bahan kimia merbahaya
  • Free paraben
  • Ramuan daripada tumbuh-tumbuhan seperti Tunas pokok Bic, Alovera dll
  • Lulus KKM
  • Di uji khas untuk kulit Asia.


Set Lengkap Nutriwhite boleh refer di sini





Harga 1 tiub ni RM105.60 termasuk kos penghantaran Semenanjung Malaysia sahaja.

Jika di kira kos untuk sebulan tak sampai pun RM10. Tapi boleh guna berkali-kali dan bukan setakat guna untuk diri. husband, adik beradik pun boleh guna.

di JAMIN memang tak menyesal:-)




Untuk pembelian secara online boleh klik link di bawah


Atau boleh hubungi saya seperti berikut untuk pembelian

Whatsapp: 

http://www.wasap.my/60163589018






0 comments:

Post a Comment