Monday, October 31, 2016

Promosi Hari Terakhir Minyak Ikan Terbaik Dunia

promosi Terakhir hari ini minyak ikan terbaik dunia #omegaguard.
Ada macam2 jenis minyak ikan di pasaran. Special minyak ikan omegaguard ni daripada pure 99% keseluruhan ikan bukan daripada hati minyak ikan ye..Ada BEZA disitu.
Kebaikan Minyak ikan untuk diri
dan omegaguard melalui proses penyulingan molekul 3 berperingkat bagi memastikan ianya benar-benar bebas dari sebarang logam berat dan tiada mengandungi oksida dan lemak trans. IKAN LAUT DALAM ni boleh menyebabkan ada pencemaran sebab tu penting kene ada penyulingan banyak kali dan omegaguard juga BERGRED FARMASI.

Oh ye, Shaklee juga telah dapat pensijilan 'Friends of The Sea' tau, Ini bermakna apabila kita makan Omega Guard, kita turut menjaga kelestarian industri perikanan dan habitat ikan sedunia :-) Jaga alam penting ye untuk warisan generasi akan datang.

**PROMOSI LAST DAY HARI INI**

BELI 6 PEERCUMA 1 @ BELI 2 BOTOL DISKAUN 5%

Kalau beli 6 botol dapat stok setengah tahun terus . EXPIRED 2018 LAMBAT LAGI. Beli 6 botol ni dapat PERCUMA 1 botol lagi. dah JIMAT RM136. Bestkan!!

dan kalau beli 2 botol hari ni dapat DISKAUN 5%



ISTIMEWA PROMOSI HARI INI SAHAJA..esok sudah kembali kepada harga biasa.

Yang ada masalah kolestrol tinggi, ada biji kolestrol,ada tekanan darah tinggi semasa hamil atau tidak, ada sakit tumit,gout,dll boleh ambil OMEGAGUARD ni.

Minyak Ikan Terbaik untuk Kurangkan Serangan Athma dan Alahan


TESTIMONI OMEGAGUARD SHAKLEE

Jom tengok apa kata pengguna yang telah mengambil minyak ikan Omegaguard ini:

1. Membantu turunkan tekanan darah tinggi

Tekanan darah tinggi turun sejak konsisten omegaguard

2. Membantu mengurangkan masalah serangan athma dan alahan

bebas athma dengan konsisten omegaguard

3. Membantu mengurangkan batuk berkahak

suplemen terbaik untuk kanak-kanak

Omegaguard bantu melawaskan pembuangan dan mengurangkan kahak

4. Membantu menurunkan berat badan dan inchloss



sebulan hilang 8KG dengan Omegaguard


Berat badan cepat turun dengan omegaguard
Banyak lagi testimoni omegaguard yang best-best di SINI

jom hadiahkan untuk diri dan insan tersayang dengan penjimatan harga HARI INI sahaja!!!

Jom hubungi saya cepat-cepat ya untuk dapatkan manfaatnya





Wednesday, October 26, 2016

GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI

Wow..cantiknya jam tangan ni..

memang suka pakai jam pergi kemana-mana..

Jom join GA ni..Insyaallah ada rezeki dapat jam baru cantik ni:-)



Tadaaaa.. Ni jam untuk GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS. Koleksi jam ini di ilhamkan dari Lisa Surihani. Yang di beri jenama Lisa's Fghends. Boleh refer Facebook Lisa's Fghends


SYARAT MUDAH GIVEAWAY AZLINDA ALIN JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS


3 pemenang di cari !! Cepattt sertai Giveaway ini. Nak tahu syaratnya?? Mudah saja. Syaratnya seperti berikut :-

1. Buat 1 entri blog "GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI "

2. Follow blog www.azlindaalin.com

3. Follow G+ INI

4. Follow Facebook ini, Facebook Rush Media dan Instagram ini

5. Tinggalkan URL di ruangan komen ini.



KEPUTUSAN PEMENANG GIVEAWAY AZLINDA ALIN JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS


Giveaway ini bermula dari tarikh 20 Oktober 2016  hingga 25 November 2016

Keputusan pemenang akan di beritahu dalam blog ini pada bila-bila masa selepas tarikh tutup. 

Kesimpulannya, kene rajin terjah  blog ini la ye...kalau nak tahu siapa gerangan yang menang dapat jam tangan Lisa Surihani ni.

Semoga berjaya ! 



Time For Giveaway from Miss Aien

Just support Giveaway kawan online ni..Semoga di murahkan rezeki dan dapat hadiah menarik yang di tawarkan ni.

Best kan...ladies sangat:-)

Just click image kt bawah untuk join



Tuesday, October 25, 2016

Tips Atasi Masalah Kulit Kusam

Masalah kulit kusam dan tidak bermaya antara yang sering di hadapi oleh kita semua. Nak pandang muka sendiri pun malas, nak mengadap cermin pun takde mood..haa jangan stress-stress.




Untuk atasi masalah ini, jom ikuti tips berikut:


1.    Cuci muka setiap hari

Mencuci muka adalah perkara yang wajib dilakukan setiap hari tanpa alasan. Pencuci yang khas untuk rawatan wajah perlu dipilih agar sesuai dengan jenis kulit. Pencuci wajah yang berasaskan bahan-bahan semula jadi sangat digalakkan. Namun, dalam sehari tidak digalakkan untuk mencuci muka lebih dari dua kali. Sebaik-baiknya cuci muka selepas bangun dari tidur dan sebelum tidur. Pastikan jika anda bersolek tebal, cuci sehingga bersih tanpa meninggalkan sisa solekan.


2.    Guna krim pelindung matahari

Wanita yang sering melakukan aktiviti di luar kawasan rumah lebih berisiko mengalami kulit yang rosak. Sinaran matahari yang melampau akan meresap jauh ke bawah kulit dan merosakkan sistem kulit daripada bawah. Oleh itu, sebarang aktiviti luar yang melibatkan pendedahan kulit kepada cahaya matahari, jangan lupa pakai krim pelindung cahaya matahari untuk melindungi kulit wajah.


3.    Elak sikap suka memegang wajah

Boleh dikatakan hampir semua wanita mempunyai tabiat memegang kulit wajah. Setiap kali timbul persoalan atau sedang memikirkan sesuatu, wanita akan menyentuh kulit wajahnya. Tabiat ini tidak elok kerana tangan yang kotor apabila menyentuh kulit wajah akan menambah kekotoran. Ini boleh dijadikan penyebab atau merangsang jerawat. Jika tangan anda dalam keadaan bersih maka tidak perlu berfikir sama ada boleh memegang wajah atau tidak.


Untuk rawatan dalaman juga boleh amalkan suplemen semulajadi yang baik untuk masalah kulit seperti berikut:






Credit : majalah Rapi

Monday, October 24, 2016

7 Khasiat dan Manfaat Soya Asli ESP

Suka minum air soya? Nak dapatkan soya asli daripada non GMO? 

ESP Soy Protein Isolate Powder merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.


  • Protein berasaskan tumbuhan berkualiti tinggi dengan kandungan 14gram protein soya dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan ini amat baik untuk kesihatan jantung.
  • Membantu mengekalkan otot, memperbaiki tisu dan fungsi enzim dan hormon yang teratur.

Kenapa Suka Minum ESP?



1) Elak mengambil makanan berlemak awal pagi


Setiap kali breakfast memang saya suka shake ESP ni sebab takdela nak makan makanan2 berat - nasi lemak ke, nasi dagang ke or roti canai yg sedia feveret tu kalau dh minum ni. At least terselamat la sikit makan makanan berat berlemak berminyak awal pagi:-)



2) Memberi tempoh kenyang lebih lama

ESP bantu mengenyangkan dalam tempoh lebih lama. Ia low GI (indeks glisemiks rendah) dimana proses pertukaran glucose dlm darah sedikit demi sedikit dan secara perlahan, jadi ia mengawal paras gula dan tenaga di bekalkan berpanjangan. Kita akan rasa KENYANG LEBIH LAMA & BERTENAGA..kuranglah sikit makan benda merapu dan mengunyah kan.. So pepagi bolehlah start dengan healthy instant breakfast ni.. Shake2 je





3) Kulit lebih sihat 

Paling saya suka dan kebanyakan yang mengambil ESP adalah kerana ia membantu untuk kulit yang sihat. ESP bantu kurangkan jeragat, pudarkan parut jerawat,pudarkan strechmark dan baik untuk awet muda.




Saya ada share kisah puan khadijah yang berusia 54 tahun tapi persis usia 40 an, beliau konsisten selama 19 tahun dengan suplemen shaklee. Boleh baca kisah beliau di sini -- 

Rahsia Awet Muda Puan Khadijah Berusia 54 Tahun

Salah satu suplemen yang Puan Khadijah amalkan adalah dengan mengambil protein terbaik ESP. Katanya Protein adalah ibu vitamin yang sangat banyak manfaat untuk diri dan untuk mendapatkan sel badan yang sihat.





4) Bebas GDM / Diabetes Semasa Hamil


Bagi ibu-ibu hamil yang pernah alami masalah diabetes atau GDM ketika hamil mesti tahu seksanya ada masalah ni. Perlu kawal pemakanan, kena pergi ambik BSP setiap pagi,tengahari,petang dan malam. Kene ulang alik klinik setiap masa. Fuhh serik..

Alhamdulilah masa kehamilan anak ke 4 saya bebas masalah GDM ini dan berat badan juga terkawal. 




5) Bantu Rendahkan Kolestrol ,Baik untuk Jantung Sihat



ESP ni juga boleh bantu turunkan paras kolestrol tak sihat, mencegah osteoporosis dan mencegah risiko penyakit jantung.








6) Milkbooster dan Pekatkan Susu


Ketika berpantang, pengambilan ESP bukan setakat membantu memberi tenaga tetapi juga bantu penghasilan susu ibu dengan cepat dan susu badan lebih pekat. Jadi bayi cepat kenyang dan dapat khasiat dan titisan emas ni seawal mungkin untuk kuatkan antibodi mereka.

ESP juga bantu pemulihan luka dan baikpulih sel dengan cepat supaya badan kembali sihat bertenaga.





7) Diet sihat bantu turunkan berat badan

Bagi yang misi turunkan berat badan dan nak kurus tu, bolehla ambil ESP untuk bantu mengenyangkan dan kurangkan mengunyah.


1001 khasiat ESP insyaallah baik untuk kesihatan.

Kebanyakan wanita dan golongan ibu yang mengambil protein ESP ni bukan sekali dua.Malah ada repeat bertong-tong untuk mendapat khasiat yang berkekalan. Cantikkan..kulit sihat,badan bertenaga, bebas penyakit insyaallah.





Rasa asli soya BEBAS bahan pengawet, pemanis, tiada gula tambahan seperti soya lain..Menggunakan 30kg soya bebas gmo utk menghasilakan 1 tin ESP.. Memang pure sungguhla. 



Jom sape mau dapat khasiat protein terbaik ni boleh hubungi saya seperti berikut:


Pengedar Shaklee Kajang/Bangi,
(SID 889 806)
016 358 9018
COD Bandar Baru Bangi,Kajang dan sekitarnya
Poslaju/GDEX/Citylink seluruh Malaysia

Saturday, October 22, 2016

Kulit Bebas Jerawat selepas Konsisten Set Cantik dan Set Resdung

Kulit berjerawat memang sungguh menyakitkan. Kekadang pakai apa jua krim, bahan kosmetik tetap tidak mampu untuk menahan keluarnya jerawat di muka.

Duk bertukar dari satu produk ke produk lain yang ada di pasaran untuk atasinya,sudahnya kulit muka bertambah teruk. Di ttambah pula dengan masalah resdung dan alergi makanan laut menambahkan lagi radang pada kulit.


Inilah pengalaman ngeri Puan S. 





"Gambar sebelum 2012 tu, mimpi ngeri bagi saya. Muka jadi camni disebabkan kedegilan saya mencuba pelbagai produk muka dipasaran. Dan juga saya mengalami masalah resdung berserta alergik makanan laut. 

Start 2013, consume shaklee untuk berpantang dan milkbooster. Alhamdulillah, banyak perubahan yang sy nampak terutamanya bahagian kulit wajah. So, sy continue je makan shaklee sampai skrg. Saya takut nak cuba produk lain, shaklee je yang buatkan saya yakin!"




Beliau mengambil suplemen dalaman seperti Vitalea, ESP,Vitamin C,Omegaguard, Ostematrix dan Alfafa Complex


Yang ada masalah kulit ni memang saya akui kene banyak bersabar dan konsisten. Ambil pemakanan seimbang, kurangkan stress, rawatan dari dalam insyallah sangat membantu untuk baik pulih semula sel-sel kulit yang telah rosak.

Yang penting pilih yang semulajadi dan selamat untuk kesan jangka masa panjang.



Suplemen yang dapat membantu mengurangkan radang kulit


Vitalea adalah multivitamin no 1 dunia yang membantu membekalkan keperluan zat nutrisi untuk badan. Badan cukup nutrisi, kulit pun sihat

ESP adalah protein terbaik daripada sumber non-gmo yang membantu membaikpulih sel-sel badan yang telah rosak. Protein adalah sumber terbaik untuk sel yang sihat.





Vitamin C adalah sumber kolagen terbaik untuk badan. Ia juga bantu atasi masalah jerawat dan mencantikkan kulit

Ostematrix membekalkan keperluan kalsium dan mineral yang cukup untuk tulang dan badan yang sihat. Ia juga bantu mengurangkan stress, mengurangkan keletihan dan hilangkan keletihan dan atasi masalah sembelit.


Omegaguard adalah minyak ikan Omega-3 yang baik untuk mengurangkan radang pada kulit.

Alfafa Complex adalah suplemen herba yang membantu mengurangkan alergi, mengurangkan gejala gatal-gatal kulit dan masalah resdung.


Dah macam-macam cara buat untuk cantikkan kulit tapi masih tidak berkesan? Jom cuba set kulit cantik dan set resdung ini pula. Suplemen semulajadi insyaallah membantu untuk baikpulih sel-sel dari dalam.


7 Tahun terseksa masalah kulit muka, akhirnya akak ni dapat kulit idaman beliau.





Sekiranya anda mempunyai masalah kulit dan ingin dapatkan suplemen semulajadi ini boleh hubungi saya segera seperti berikut. 



Punca Episitomi dan Cara Baik Pulih Luka Episitomi dengan Cepat

Pengalaman perit luka Episiotomi semasa bersalin anak sulong masih terasa keperitannya. Sakitnya nak duduk,nak berjalan,nak berbaring..

Ahhh, sebulan dalam pantang sangat menyeksakan! Terasa seolah-olah inilah anak pertama dan terakhir.

Mana tidak, luka jahitan Episiotomi sangat panjang dan dijahit dengan begitu kemas dan ketat sehinggakan nak duduk terpaksa senget punggung. Sakit ya Amat!! Nak berbaring dan menyusu sangat stress!


Apakah Episiotomi?

Episiotomi adalah satu prosedur yang dilakukan jika perlu semasa bersalin dimana perineum ibu akan digunting sedikit bagi memudahkan laluan bayi.






Guntingan akan dilakukan apabila kepala bayi telah sampai ke mulut faraj.

Selepas proses kelahiran selesai, luka akan dijahit dengan benang yang akan larut / hancur sendiri dalam beberapa hari.



Punca Episiotomi?


Tidak semua ibu memerlukan episitomi kerana ia bukan prosedur yang mesti bagi setiap kelahiran kecuali:

1) Kandungan sulung walaubagaimanapun, ia bukan rutin untuk semua ibu-ibu kehamilan pertama yang mhu beranak secara biasa. Penilaian diberi oleh pegawai perubatan serts bidan yang mengendalikan proses kelahiran.

2) Kejadian yang memerlukan bayi dilahirkan segera sebelum kelahiran dibantu oleh forceps atau vacuum.

3) Untuk kelahiran bayi sonsang

4) Kepala bayi berada dalam posisi abnormal.

5) Bayi besar atau kejadian bahu sangkut - supaya internal manoeuvre dapat diakukan untuk selamatkan bayi.

5) Bayi didalm keadaan stress/tekanan (fetal distress) - membantu ibu memudahkan kelahiran bayi.

* Episiotomi akan dilakukan jika penyambut kelahiran merasakan koyakan faraj teruk akan terjadi.

**  Proses kelahiran terlalu lama ATAU ibu keletihan bukan indikasi episiotomi.


Jenis koyakan semasa melahirkan

Terdapat 4 jenis koyakan yang selalunya terjadi semasa proses kelahiran:

First Degree Tear; satu koyakan kecil pada kulit yang lazimnya pulih sendiri dan tidak memerlukan jahitan.

Second Degree Tear; koyakan yang lebih mendalam yang melibatkan otot-otot dan kulit - memerlukan jahitan

Third Degree Tear ; koyakan mendalam yang melibatkan kulit dan otot-otot perineum. Koyakan itu juga melibatkan otot-otot yang mengelilingi anus - memerlukan jahitan.

Forth Degree Tear ; koyakan parah yang melebihi paras otot-otot anus anda. Koyakan mungkin sejauh bahagian usus yang terletak selepas anus, - memerlukan jahitan.


Cara Elakkan Luka Episiotomi Alami Jangkitan/ Terbuka


Bagi mengelakkan luka episiotomi mengalami jangkitan/terbuka, amatlah penting ibu mengambil perhatian perkara-perkara berikut:

1) Memastikan kawasan perineum  bersih kerana darah nifas serta air kencing boleh menyebabkan jangkitan kuman pada luka. Pastikan luka dibersihkan samaada dengan air suam, atau dengan ubat sapu yang telah dibekalkan oleh pihak hospital.
 
**Elakkan menyapu benda lain seperti serbuk manjakani atau minyak gamat yang kita tak tahu tahap kebersihannya di kawasan perineum.

2) Elakkan dari sembelit kerana sembelit akan memberikan tekanan di bahagian perineum semasa meneran dan ini akan menyebabkan luka terlerai sedikit atau mungkin terus. Minum banyak air dan makan banyak sayuran serta buah buahan bagi membantu pelancaran proses pembuangan najis.



Petua elak masalah sembelit ketika berpantang:




** Mitos berkaitan minum air yang banyak akan menyebabkan perineum ataupun peranakan berair selain makan sayur akan menyebabkan angin tidak benar sama sekali. Minum air yang kurang juga akan menyebabkan gangguan pada penghasilan susu badan. Kekurangan air juga akan menyebabkan luka episiotomi lambat sembuh.

3) Senaman lantai pelvic ataupun juga dikenali sebagai senaman kemutan ('Kegel Exercise) boleh dilakukan secara rutin. Ia akan membantu dalam pelancaran darah di vagina selain akan membantu dalam proses penyembuhan luka.

4) Perhatikan tentang tanda-tanda jangkitan kuman, seperti;

~ Kemerahan
~ Bengkak di luka episiotomi
~ Sakit yang teramat di kawasan luka terutama semasa bergesel sewaktu berjalan.
~ Pengeluaran discaj berbau
~ Demam. 

Segeralah ke hospital/maklumkan kepada jururawat yang melawat di rumah.

* Luka boleh diperiksa dengan menggunakan cermin. Minta kerjasama suami untuk melakukan pemerhatian.

5) Jika kesakitan terhadap luka episitomi tidak dapat dikawal, pengambilan paracetamol serta ponstant boleh diambil (atas arahan doktor).

6) Pakai seluar dalam dari jenis kapas yang boleh menyerap peluh bagi mengelakkan kelembapan di perineum.

7) Tukar pad dengan kerap dan lap kering perineum setelah ke tandas bagi mengelakkan potensi infeksi.

8) Cuci perineum DARI DEPAN KE BELAKANG (perineum ke anus) bagi mengelakkan flora pada anus menjangkiti luka episiotomi.

9) Elakkan dari mencangkung. Seeloknya gunakan tandas duduk bagi mengelakkan regangan pada luka episiotomi.


Nak luka cepat sembuh walaupun bersalin ceaser? Jom tonton video di bawah:




Luka Pantang Cepat Sangat Sembuh, Walaupun Caesar?


Kebiasaanya selepas proses kelahiran, ibu di minta untuk berjalan-jalan untuk  mengelakkan pengumpulan darah beku di perineum. 

Pengaliran darah yang sempurna membantu dalam penyembuhan luka episiotomi.


Adakah di bius ketika melakukan Jahitan Episiotomi?

Kebiasaannya, semasa jahitan episiotomi dilakukan, bius setempat akan diberikan; cuma pemberian bius yang terlalu banyak akan menyebabkan bengkak di kawasan perineum dan apabila bengkak surut, dikhuatiri akan menganggu kesan jahitan itu. 


Kawasan kulit di perineum mempunyai saraf yang sensitif, walaupun telah diberikan bius, sakit dan pedih tetap akan terasa. Tanggapan bahawa tiada pemberian bius semasa menjahit luka episiotomi adalah salah.






**Pesanan untuk suami semua terutama untuk isteri yang mengalami luka Episiotomi, pastikan luka benar-benar sembuh. Kesian sangat pada isteri tau. Jadi sama-sama berikan kerjasama dan fahami perasaan si isteri.




Credit Info : 

Medical MythbustersMalaysia
https://www.facebook.com/belnawhen

Thursday, October 20, 2016

Bebas Masalah Resdung atau Bersin Waktu Pagi Tanpa Sengaja

Dilema bangun pagi je bersin tak henti..

Haccummm..hacuuummm..tah apa masalah hidung ni..pantang terkena air,mulala bersin tak boleh berhenti..




Kalau sejuk menyapa juga alami syndrome sama..pernah sekali musim hujan dan kipas berpusing ligat tengah malam..Boleh hacccuumm tanpa henti di pagi hening sampai kejutkan mak ayah mertua yang lena..Heehe malu saja..

Kekadang che abe saje menyakat..haa mulala tu..sambil  buat gaya orang bersin..

Memang saya alah dengan habuk dan cuaca sejuk..Cepat beno hidung berair..Tapi saya tidak ingat sampai bila masalah ini berakhir..Sehinggalah saya mengambil set penyusuan Shaklee ada Alfafa Complex, B Complex dan SR Vita C Plus.


set resdung shaklee


Sejak saya konsisten set ni, bukan sahaja bantu kuatkan imun badan dan bantu dalam penyusuan, malah masalah bersin saya dah semakin berkurang dan hilang.

Husband pun perasan eh sekarang bangun pagi takde 'alarm' dah:-)

Eh eh, bila husband tegur saya baru perasan.Yerlah, walau sejuk aircond rasa sampai ke tulang,alhamdulillah takde dah bersin setiap pagi.

Alhamdulillah, tak perlu la nak cari ubat resdung kat klinik, tak perlu la nak perasap lilin.

Hehe,teringat zaman kecil dulu abang saya suka pakai lilin berasap tu kat muka..katanya boleh keluarkan hama dan ulat kalau ada..erkkk saya tak pernah buat tapi nampakla muka penuh putih abang buat dulu.


Apapun, setiap masalah dan penyakit insyaallah ada penyelesaiannya. 

Macam saya sendiri pun tak sangka..Ambil set penyusuan ni untuk badan bertenaga dan banyakkan susu tapi dapat sekali hilangkan masalah resdung dan alahan ni.

alhamdulillah.

Saya hanya berkongsi apa yang pernah saya lalui. Jika kawan-kawan juga alami masalah sama seperti saya, cubalah konsisten set ini..Insyaallah ia baiki kesihatan dalaman kita. Paling penting kene konsisten dan sabar ya.


Sekiranya kawan-kawan nak cuba dan berminat dengan set resdung ni boleh klik link di bawah untuk pembelian atau boleh hubungi saya seperti berikut: