Tuesday, March 29, 2016

Milkbooster Terbaik Bantu Ibu Bertenaga dan Stok Susu Banyak

Badan penat lesu seharian dengan kerja-kerja pejabat yang tidak habis. Kekadang kesuntukan masa tidak sempat untuk mengepam walau beg pam susu di galas setiap hari ke pejabat. Balik rumah pula di hambat dengan kerja-kerja rumah dan anak-anak yang perlukan perhatian. Stok susu anak pula ibarat kais pagi makan pagi..kais petang makan petang. Nak 'menyedapkan' hati terpaksa juga sediakan stok susu formula sebagai bantuan kecemasan.


Kerja pejabat + rumah bertimbun,ibu kerap letih!

Kisah ini mungkin pernah ibu-ibu berkerjaya hadapi. Saya juga pernah alami 'nasib' yang sama. Bila Stress,tidak ada motivasi dan sokongan akhirnya niat untuk menyusu bayi juga terpaksa di lupakan.

Sedihkan? Jadi apa ibu perlu buat? Betul ke ada milkbooster yang dapat membantu ibu menghasilkan susu yang cukup untuk keperluan bayi?


Kepentingan Suplemen bagi Ibu yang Sibuk



Suplemen sangat penting di kala kekangan mendapat zat nutrisi lengkap setiap hari, Nak makan pun terkejar-kejar mengejar dateline yang ditetapkan,mungkin sedikit sukar nak dapat zat makanan yang seimbang dan lengkap setiap hari. Suplemen juga penting bagi mengurangkan stress sekaligus memberikan tenaga dan badan cergas selalu. Bila badan bertenaga, mood ceria,happy insyaaallah proses penghasilan susu badan cepat terhasil dan bertambah-tambah.


Milkbooster Shaklee bantu ibu kekal bertenaga 

Bagi ibu yang ingin mencuba set penyusuan shaklee boleh mengambil Set Penyusuan Shaklee yang terdiri daripada:

1. Vitalea with iron
2. B Complex
3. Ostematrix
4. Vitamin C
5. ESP
6. Alfafa Complex

Ni adalah set ekslusif penyusuan SI.Ada aturan makannya dan insyaallah memang sangat membantu ibu kekal cergas,bertenaga dan susu meriah. Ni pengalaman sendiri sejak saya consume.

Bagi yang kurang bajet boleh mencuba set bajet penyusuan iaiti ESP dan Alfafa Complex

Kedua-dua ni Insyaallah sangat baik untuk boost pengeluaran susu.

Mungkin ramai tidak mengetahui mengenai Alfafa Complex. Alfafa ni merupakan pusat pengumpulan segala nutrien dan kaya dengan vitamin dan zat mineral. Antara vitamin yang terdapat dalam alfafa adalah vitamin A,C dan E serta kalsium,potassium,fosforus dan zat besi.



Namun bagi ibu yang mengalami masalah SLE perlu mendapat rundingan daripada pakar dahulu sebelum mengambil alfafa ya.

TIDAK semua alfafa sama. Alfafa juga ada di jual di supermarket tetapi ia adalah alfafa sprout ( biji cambah). Alfafa complex shaklee daripada daun bermutu tinggi yang di tanam tanpa pestisid,tiada racun kulat dan bebas daripada penggunaan bahan kimia.

ESP milkbooster baik untuk ibu menyusu


ESP juga milkbooster terbaik untuk ibu. Ia sangat popular dikalangan ibu menyusu dan wanita yang ingin cantikkan kulit. Tidak kurang ESP juga sangat baik untuk pesakit diabetes kerana indeks Glisemiks yang rendah membantu mengawal paras gula dan memberi tenaga.

ESP Shaklee adalah sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.


ESP daripada sumber non GMO dan tidak mengubah genetik


Antara pengalaman ibu-ibu yang telah mencuba ESP dan Alfafa Complex:












Alhamdulillah..rata-rata ibu menyusu yang mengambil ESP dan Alfafa ni sangat memuaskan. Malah ada yang dapat membuat stok beratus2 oz sehingga penuh peti ais jika menggunakan teknik penyusuan yang betul.

Juga sangat penting untuk ibu tahu untuk banyakkan susu bukan semata-mata mengambil milkbooster ya. Penting mengetahui teknik yang betul supaya ibu tidak stress apabila susu merudum. Klik lik berikut untuk ketahui teknik betul untuk perbanyakkan susu,

TEKNIK PENYUSUAN SI YANG BETUL

Makanan membantu menambah susu ibu

Pengalaman Puan wahida ,seorang nurse yang sangat sibuk dan berjaya mengumpul stok susu. Setiap hari dapat mengumpul 7-8 oz untuk setiap sesi pam






Tiada yang lebih menggembirakan hati ibu apabila dapat menyusukan bayi sendiri..Cubalah milkbooster shaklee hari ini. Anda pasti merasai perbezaannya selepas mengambilnya.Juga sangat penting untuk ibu mengawal stress,mengambil makanan seimbang,pengambilan air kosong secukupnya dan sentiasa positif.




Nak dapatkan milkbooster ini?

Ibu boleh beli sendiri menggunakan kad kredit/Kad debit di link berikut:





atau boleh hubungi saya seperti berikut. Setiap pembelian akan di sertakan panduan cara makan, guidance dalam group ekslusif dan free gift:-)










Thursday, March 24, 2016

Bahagia Hati Si Anak apabila Ayah Perokok Tegar dapat Berhenti Merokok

Suami perokok tegar?
ayah dah berpuluh tahun merokok?

Ada beberapa orang customer yang PM saya mengenai VIVIX. Betul ke vivix dapat membantu hentikan keinginan untuk merokok terus?? Berapa botol vivix diperlukan untuk berhenti merokok? Adakah suami akak dapat lupakan terus rokok ni buat selamanya?


saya sangat memahami isihati dan perasaan isteri yang sangat sayangkan suami dan nak sangat suami bebas daripada masalah rokok. Isteri mana yang suka lihat suaminya terus menghisap berbatang-batang rokok setiap hari? Ada yang bermasam muka berhari-hari sebab rokok pun ada. Ada yang sanggup menahan hati mendengar dengkuran suami saban malam dan ada yang patah hati terpaksa menyedut bau kurang enak setiap hari.





Jom saya share bagaimana antioksidan tinggi VIVIX ini dapat membantu mengurangkan nafsu kepada rokok dan seterusnya dapat menghentikan rokok.

Suka saya ingatkan VIVIX ni BUKAN UBAT MERBAHAYA!! LAngsung TIADA Bahan Kimia dan Tiada Kandungan Bahan merbahaya seperti kandungan dadah dan lain-lain. IA BUKAN UBAT ya..

Vivix adalah tonik cecair daripada ramuan semulajadi di hasilkan oleh para saintis Shaklee yang melakukan pelbagai ujikaji,eksperimen,beberapa  kajian saintifik bagi memastikan vivix selamat di ambil dan berkesan untuk penggunanya.

Boleh baca senarai kandungan vivix di SINI


Vivix kaya dengan resveratrol dan dikatakan 10x ganda lebih hebat daripada resveratrol kerana ia ada gabungan bersama polifenol.






Resveratrol is a member of a group of plant compounds called polyphenols. These compounds are thought to have antioxidant properties, protecting the body against the kind of damage linked to increased risk for conditions such as cancer and heart disease. Resveratrol is found in the skin of red grapes, but other sources include peanuts and berries.

Source: WebMD

Resveratrol di katakan dapat mencegah badan seseorang daripada serangan penyakit seperti :



  • Sakit Jantung
  • Kanser
  • Alzaimer
  • Penuaan
  • diabetes 

dan lain-lain penyakit merbahaya. Anda boleh baca kebaikan resveratrol di beberapa link berikut:


Bagaimana Vivix membantu mengurangkan keingin merokok dan akhirnya dapat berhenti merokok?


Vivix membantu men-detox-kan nikotin dari dalam darah, organ, otak, dan keseluruhan badan. Apabila nikotin dah semakin berkurangan dan tiada dalam badan, rasa ketagih kepada nikotin pun akan hilang.

Orang merokok ni mempunyai  satu 'feeling' bila dia hisap rokok. Sebab tu bila dia berhenti hisap rokok, otak dia rasa lain macam & memanggil2 utk dia hisap rokok balik bagi mendapatkan semula 'feeling' tu. Vivix boleh memberikan 'feeling' tu, jadi bila dia minum Vivix, dia tak rasa terpanggil nak merokok.



Vivix mengurangkan simptom withdrawal bila berhenti merokok. Simptom withdarawal ni boleh tahan teruk juga. sebab tu ramai orang yg berhenti merokok tib-tiba, dia kena macam2 penyakit. senang cakap, badan 'terkejut' dgn keadaan yang dia tak biasa (takde sumber nikotin). Insya-Allah dgn Vivix boleh redakan kejutan tu.

secara keseluruhannya vivix membantu membaikpuliih sel-sel badan perokok yang rosak dan membantu memberi tenaga kepada sel.

Sebaiknya Vivix diambil bersama dgn DTX Complex utk detox segala benda yg ada dalam organ dalaman terutama hati. Bayangkanlah hati perokok yang hitam legam akibat asap rokok tu!! dan DTX Complex dapat membantu detoks dan bersihkan toksin pada bahagian hati.

Lagi Testimoni Berjaya Berhenti Merokok


Bahagia hati sang anak apabila ayahnya seorang perokok tegar dapat berhenti merokok!

Lagi Testimoni berhenti merokok dengan vivix di sini



Sekiranya anda atau insan tersayang memang dah bermacam cara buat untuk berhenti merokok dan masih belum berjaya, cubalah alternatif dengan suplemen antioksidan tinggi ini. Vivix membantu membaiki sel badan rosak sehingga ke peringkat DNA. Sebab itu ia boleh membantu perokok kerana jika sel badan sihat insyaallah segala penyakit boleh sembuh dengan izinNya.



Bulan ni ada promosi istimewa twinpack vivix. Jadi ia masa terbaik untuk anda mencuba vivix kerana harga lebih jimat.





PROMOSI VIVIX TWINPACK!

BELI 2 DISKAUN 5%
FREE MEMBERSHIP
FREE POSTAGE
CASH BONUS BULAN BERIKUTNYA SEBANYAK RM36


Dapatkan vivix hari ini untuk kesihatan anda. Tidak ternilai nikmat kesihatan dan ia 1 amanah perlu di jaga sebaiknya.


Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan order vivix


Monday, March 21, 2016

Pengalaman Poslaju Barang Ke United Kingdom,London

Pengalaman pos barang ke UK,London 1 pengalaman berharga buat saya yang ber business online. Actually,ada senior yang sambung PHD ke sana minta saya pos beberapa suplemen Shaklee dan barangan personal.



Saya menggunakan khidmat poslaju ekspress untuk penghantaran ke sana. Ada 2 jenis penghantaran ke luar negara sekiranya menggunakan khidmat poslaju..Samada menggunakan poslaju biasa ( ambil masa sebulan untuk sampai) atau poslaju ekspress (ambil masa seminggu sahaja).

Hanya minta borang di kaunter dan isi maklumat dengan lengkap seperti biasa. Sebelum tu pastikan barang yang di pos adalah barang di benarkan dan bukan barang larangan. Barang akan di timbang dan perlu bayar mengikut berat timbangan barang berkenaan. Saya bayar barang-barang ni lebih kurang RM156 untuk 2kg lebih sikit ja..Boleh tahan juga mahalnya.


Selepas 1 minggu dah boleh semak tracking no dan sekiranya telah sampai di UK, barang boleh check lagi menggunakan link Royal Mail 

Risau juga saya sebenarnya takut barang tak sampai. Alhamdulillah selamat sampai pada tuan empunya barang cuma tidak ada rezeki barang tersebut di tahan oleh pihak kastam. Ia adalah disebabkan saya state 'gift' pada ruangan keterangan:-(


Sekiranya anda ingin poslaju barang kesana pastikan anda tulis baik-baik dan jelas di ruangan keterangan pada slip poslaju tu. Boleh statekan 'personal item' sebagai contoh.

Untuk tebus barang dari pihak kastam pun mahal juga.Dalam RM 200 duit Malaysia..

Apapun,satu pelajaran dan pengalaman berharga buat saya dan juga ia boleh di jadikan panduan kita bersama.

Sekiranya anda ada pengalaman sama pos barang ke luar negara boleh sama berkongsi di ruangan komen ya.Mungkin ada cara lebih baik dan murah untuk pos barang ke sana.















Friday, March 18, 2016

Kelebihan dan Peluang Sedekah Jumaat

Assalamualaikum..Saiyidul Ayyamm..Jumaat Barakah..

Jom perbanyakkan selawat buat kekasih hati kita pada hari ini..




Alhamdulillah Allah masih panjangkan nikmat nyawa pada kita sehari lagi..Nikmat kesihatan,nikmat makanan enak,nikmat menghirup udara segar,nikmat bercuti bersama keluarga tersayang..Subhanallah betapa luasnya kasih rahmat Allah pada kita semua..Jom kita perbanyakkan kesyukuran setiap hari.


Hari ini juga saya sempat lalu di kawasan perkuburan di Kawasan Sg Ramal ni dan kebetulan ramai pula orang..Owh baru teringat Komposer terkenal di kebumikan di sini..Semoga Allah ampunkan segala dosa-dosanya dan tempatkan di kalangan orang beriman.



Hari Jumat adalah hari dimana sedekah berlipat ganda. Rasulullah SAW bersabda : “Pahala sedekah berlipat ganda pada hari Jumaat.” 


Sedekah pada hari Jum’at lebih baik daripada sedekah di hari lainnya. Ibnu Taimiyah jika keluar menuju Jum’at beliau bawa apa yang ada di rumahnya lalu beliau sedekahkan dalam perjalanannya menuju masjid secara sembunyi-sembunyi”.


Namun sedekah tidak hanya berupa wang ringgit. Rasulullah bersabda, “ Sesungguhnya tiap-tiap tasbih adalah sedekah, tiap-tiap tahmid adalah sedekah, tiap-tiap tahlil adalah sedekah, menyuruh kepada kebaikan adalah sedekah, melarang daripada kemungkaran adalah sedekah, dan berhubungan badan dengan isteri adalah sedekah.” (HR Muslim)


Indahnya hari Jumaat..Subhanallah..Jika anda mempunyai kelebihan rezeki mungkin boleh menyumbang sedikit sebanyak secara senyap-senyap dalam tabung-tabung di masjid,surau atau derma di jalanan.


Jika tak mampu untuk keluar, boleh juga bersedekah senyap-senyap masukkan ke dalam akaun ibu ayah tersayang..Dapat masukkan sedikit pun bahagianya rasa hati.


Spread & share the happiness, your heart also will be happy:=)


Ini sedikit sebanyak program-program di Facebook yang mencari dana/penyumbang yang boleh sama-sama kita sumbangkan. Saham akhirat menanti,subhanallah..Boleh klik pada link nama berikut untuk terus ke page berkenaan.



1) Telekung ProjectThe Telekung Project adalah sebuah NGO berdaftar yang bermula dengan aktiviti mencuci telekung wakaf dan kini berkembang menjadi sebuah 'UKHWAH'. Banyak dana dikumpul untuk bantuan masyarakat,dana tabung sakit dll


2) Sepiring Sedekah - Idea penubuhan sedikit sama berkongsi..Berkongsi makanan kepada golongan memerlukan seperti rumah kebajikan,rumah anak yatim,homeless,pelajar universiti dan lain-lain


3) Sedekah Subuh  - Program kemasyarakatan


4) Kompleks Darul Thibbun An Nabawi - Maahad Tahfiz di bawah kelolaan ustaz Dusuki 



Banyak lagi peluang untuk berkongsi sebenarnya. Apapun semoga kita istiqamah dan Allah permudahkan dan luaskan rezeki kita setiap hari untuk terus memberi.


Jika ada lagi list yang boleh di masukkan boleh anda masukkan di ruangan komen..Kita sama berkongsi:-)













Thursday, March 17, 2016

Hilangkan Sakit Pinggang dengan Pantas Tanpa Ubat Merbahaya

semalam lepas maghrib sakit pinggang belah kiri sangat-sangat..Sapu minyak panas pun masih berdenyut. Lagi tengah batuk seksanya terasa..Anak-anak pulak baiknya tolong picitkan dan urutkan 1 badan umie..ada yang urut kaki,urut badan..umie layankan jela..Tapi best jugak hilangla jugak sikit lenguh-lenguh badan ni..si kecik pun turut sama naik..hehe.

Lepas isyak ajak anak-anak makan lagi kuat sakit pinggang. Apa hal sebenarnya ya?terfikir mungkin salah mengiring masa menyusukan adik hannah petang tadi, agaknya..Dukung pun ye jugak..berat adik hannah dah almost 12kg+-..Lama tak timbang.


Teringat kalau pregnant dulu-dulu sakit camni mesti tak cukup kalsium. Kalau ke klinik pun doktor akan bagi pil kalsium mengikut pengalaman lepas. Last-last telan 1 biji omegaguard dan 4 biji Ostematrix..Baring sekejap sambil tidurkan adik hannah.


Alhamdulillah dalam 15 minit lepas tu terus hilang sakit pinggang tu.,Terus bangun solat dan masa rukuk dan sujud dah tak sakit. Syukur sangat ya Allah..Terus whatsapp en hubby tak payahla pergi klinik.

Alhamdulillah bangun pagi ni dan sampai sekarang dah tak rasa sakit.. Betulla kekurangan kalsium rupanya..

Wanita,Ibu-ibu hamil dan menyusu jangan sesekali skip pengambilan kalsium ya! Sangat penting untuk tulang dan gigi yang sihat..Memang almost wanita akan alami masalah lenguh,sakit pinggang,kejang dan sebagainya disebabkan kekurangan kalsium! Cek setiap hari adakah memang ambil cukup kalsium sepanjang hari? Kalau tak suka minum susu, boleh telan pil kalsium ni..Yang penting konsisten ambil tau.


Keperluan Kalsium dalam badan


“Osteoporosis adalah sejenis penyakit yang ‘senyap’ dan serius. Kebanyakan wanita hanya mengetahui mereka menghidapinya selepas mengalami retak atau patah tulang. Kesihatan tulang manusia merosot secara berperingkat dan beransur-ansur dari umur 30-an. Namun, ianya belum terlambat untuk mula menjaga kesihatan tulang anda,” Pakar Runding Ortopedik dan Pakar Bedah Trauma, Dr. Chin Chee Howe .


Setiap wanita di sarankan mengambil keperluan kalsium harian secukupnya (antara 800 hingga 1,000 miligram) di samping nutrien penting lain seperti protein, zink, magnesium dan vitamin D yang diperlukan untuk mengekalkan tulang yang kuat dan sihat. 

Segelas susu berkalsium tinggi mengandungi 500 miligram (mg) kalsium dan dua gelas susu tersebut cukup untuk membekalkan jumlah kalsium yang disarankan setiap hari.



Keperluan kalsium mengikut usia


Wanita berusia 18 tahun ke atas memerlukan sekurang-kurangnya 1000 mg kalsium sehari (sebelum, semasa dan selepas bersalin). Wanita berusia 18 tahun ke bawah memerlukan sekurang-kurangnya 1300 mg sehari.

Kepentingan kalsium untuk Ibu Hamil & Menyusu

Ramai ibu hamil tidak mengambil jumlah kalsium yang mencukupi di sepanjang kehamilan mereka. Perlu diingat, ibu hamil memerlukan sekurang-kurangnya 4 kali hidangan produk tenusu atau pengambilan makanan yang kaya dengan kalsium pada setiap hari.

kekurangan kalsium akan menyebabkan  masalah pra eklampsia di kalangan ibu hamil.Kalsium juga dapat melindungi bayi dalam kandungan serta mengelakkan risiko anak mengalami hipertensi. 

Ibu juga akan kerap sakit gigi,sakit pinggang dan kejang sekiranya kekurangan kalsium.


Makanan kaya sumber kalsium

Perbezaan Ostematrix dengan pil kalsium lain?

1. 4 biji per serving menyediakan 1000mg keperluan kalsium tubuh. Disediakan dalam bentuk kaplet yg mudah untuk ditelan.

2. Ia mengandungi gabungan kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malet disamping magnesium dan vitamin D yang mana ia membantu serapan terbaik dlam badan dan tidak menyebabkan sembelit dan lebih selamat dari risiko batu karang.

3. Kombinasi kalsium dengan Magnesium dan Vitamin D adalah penting kerana ia merangsang kesan penyerapan kalsium yang lebih tinggi oleh tubuh.

4. Sangat sesuai untuk anda yang mempunyai alahan dengan produk tenusu atau susu lembu. Atau dengan kata lain anda hanya perlu mengambil 4 biji tablet ostematrix Shaklee sehari bagi menggantikan beberapa gelas susu! Terbaik untuk mereka yang tidak lalu untuk minum susu.

Yang penting, pastikan mengambil cukup kalsium sepanjang hari supaya tidak mengalami risiko sakit-sakit badan,kejang dan osteoporosis.




Jadi, ibu-ibu hamil dan menyusu semua jangan lupa ya pastikan makanan kaya kalsium seperti susu, yogurt, keju, ikan salmon dan lain-lain lagi masuk dalam senarai menu harian sepanjang hamil. 

Ada juga ibu yang loya minum susu dan tak suka minum susu, jangan pula skip pengambilan kalsium ya. Boleh gantikan dengan pil kalsium ostematrix ni. Paling mudah dan senang hanya telan sebelum tidur sebanyak 4 biji.

Harga sebotol Ostematrix hanyalah RM61 (mempunyai 120 biji). BEBAS pengawet,pewarna dan pemanis. Mudah di telan dan tiada rasa susu.

Antara testimoni Ostematrix

Saya pernah alami sakit gigi setiap kali mengandung, sakit pinggang di akhir kehamilan, kejang kaki di waktu malam,sakit pergelangan tangan hampir sebulan dan kerap sembelit semasa akhir kehamilan..Masa ni saya tak tahu lagi rupanya berpunca daripada kekurangan kalsium..Baby pun perlukan kalsium untuk pembentukan tulang dan gigi. Jadi kalsium ni tersangatlah penting!!

Saya dah cuba minum susu namun masih kejang dan akhirnya saya ambil lagi pil kalsium Ostematrix ni,alhamdulillah lega dah takde 'setok karung' tengah-tengah malam!





Sebarang pembelian boleh hubungi saya seperti berikut:






Tuesday, March 15, 2016

Eye floater / Tompok Hitam Dalam Pandangan Sudah Hilang & Tak Perlu Buat Pembedahan Mata

'Eye Floaters'  adalah masalah gangguan penglihatan mata di mana pesakit ternampak bintik-bintik / tompok hitam atau objek-objek berbentuk aneh muncul dalam pandangannya. Bentuk objek pula berubah-ubah kekadang wujud seperti titik,kekadang berbentuk berserabut dan panjang.


Faktor Eye Floaters:

Kebanyakan 'eye floaters' di hadapi oleh golongan lanjut usia antara usia 50-70 tahun namun ia juga boleh di hadapi oleh golongan muda. Faktor lain adalah disebabkan oleh :
  • Kerosakan mata
  • Retinopati diabetes
  • Tumor mata
  • Pembedahan mata
  • Kerosakan retina
  • Rabun jauh yang tinggi


Seseorang yang menghidapi penyakit ini bukan mengalami masalah ilusi optik. Ia adalah di sebabkan oleh adanya penggumpalan jeli yang di panggil vitroeus yang keluar dari tempatnya dan bergumpal di hadapan retina


sumber : google 


Sekiranya anda mengalami tanda-tanda di atas segeralah berjumpa dengan doktor pakar mata untuk mengenalpasti masalah di hadapi. Sekiranya ia masih di peringkat awal, rawatan mata seperti ubat titis di berikan dan tidak memerlukan pembedahan.

Penjagaan mata juga sangat penting. Seseorang yang mengalami masalah ini perlu mengambil makanan dan suplemen yang mempunyai antioksidan tinggi.

Makanlah makanan yang kaya dengan sumber vitamin C,vitamin A, Vitamin D dan Vitamin E untuk kesihatan mata.


Saya ingin berkongsi dengan anda mengenai kisah seorang kawan dalam group business kami,Puan Nusaybah yang berkongsi cerita.

Ibu kawan 1 office dengannya mengalami masalah 'eye floaters' ni dan beliau cadangkan ibu kawannya untuk mengambil VIVIX dan CAROTOMAX.



Seperti yang saya berkongsi di artikel lepas mengenai vivix, vivix ni adalah antioksidan tinggi daripada ramuan botani seperti Polygonum Cuspidatum, Anggu Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan vivix sangat unik dan berkhasiat. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.


Vivix di uji dalam makmal dan melalui pengujian terperinci oleh para saintis shaklee dan mempunyai journal dan kajian specifik mengenainya. Klik di sini untuk Journal dan kajian saintifik mengenai vivix.


Carotomax pula adalah suplemen khas untuk kesihatan mata di mana ia kaya dengan 5 jenis karotenoid untuk perlindungan antioksidan yang kuat. 



Kebaikan 6 Jenis Karatenoid Terbaik dalam CaratoMax Shaklee

Alpha Carotene
Membantu memelihara penglihatan pada waktu malam dan menghalang degenerasi penglihatan.

Beta Carotene
Memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka. Membantu meningkatkan sistem imunisasi dan membantu mengurangkan risiko kanser usus,payudara dan prostat.

Lycopene 
lycopene bersifat anti oksida untuk menghalang proses penuaan organ. Baik untuk serviks yang sihat, untuk kitaran jantung dan meningkatkan sistem imunisasi. Juga membantu mengurangkan penyakit kalenjar prostat.

Astaxanthin
Pigmen yang terdapat di dalam alga dan fitoplankton memberikan warna pink ikan salmon. Diambil dari mikroalga laut, sumber yang penting dan tulen. Membantu melindungi kerosakan oksidasi kolestrol LDL.

Lutein
Membantu menyekat katarak, AMD (Penyakit Makular berkaitan umur) dan Glukoma.

Zeaxanthin
Membantu melindungi mata. Membantu untuk menuras cahaya gelombang biru pendek yang merbahaya. Juga membantu mengurangkan risiko kanser payudara, ovari endometrial dan serviks.



Carotomax juga kaya dengan vitamin A dan amat sesuai bagi seseorang yang mengalami masalah mata seperti glakoma,rabun,silau dan sebagainya.



Alhamdulillah ibu kawan kepada Puan Nusaybah rutin mengambil 2 suplemen di atas dan alhamdulillah selepas botol pertama kesihatan matanya bertambah pulih, Tiada lagi masalah floaters ini dan paling seronok beliau tidak perlu membuat pembedahan mata. Kesihatannya juga bertambah baik di mana badan semakin bertenaga.

Alhamdulillah semua dengan izinNya. Memang tak rugi mencuba suplemen antioksidan tinggi ini. Supplemen ini memang sangat sesuai di ambil oleh ibu ayah kita yang semakin berusia dan lemah.


Harga sebotol vivix RM475 dan sebotol carotomax pula berharga RM74 sahaja. Rasanya lebih berbaloi berbanding kos pembedahan ribuan ringgit dan kesan sampingannya.

Apapun kita di minta untuk berusaha terbaik dan selepas itu serahkan segalanya kepada DIA yang MAHA PEMYEMBUH. Insyaallah, semoga peroleh kebaikan dan kesihatan baik dengan izinNya.

Sekiranya anda berminat untuk mendapat kedua-dua suplemen ini boleh hubungi saya segera. Vivix masih ada promosi twinpack- setiap pembelian 2 botol akan mendapat diskaun 5%,keahlian percuma dan cash back bernilai RM 36 pada bulan berikutnya.



Hubungi saya seperti berikut untuk pertanyaan / pesanan :

sms/whatsapp 016 3589018

COD Bandar Baru Bangi / Pekan Kajang / UKM / Uniten/ UPM
Poslaju /Gdex / citylink seluruh Malaysia