Jul 14, 2016

Alternatif Rawatan Penyakit Penapis Buah Pinggang Bocor @ Nephrotic Syndrome

Pagi ini saya menerima pertanyaan dari seorang kakak yang sangat risau tentang keadaan adiknya yang baru berusia 2 tahun setengah mengalami masalah Nephrotic Syndrome atau lebih dikenali Penapis Buah Pinggang bocor.

Dalam buah pinggang kita sebenarnya terdapat penapis halus yang dikenali sebagai "Glomeruli". Fungsinya adalah menghalang albumin (sejenis protein) daripada keluar melalui air kencing.


Apabila "Glomeruli" ini telah bocor atau rosak, ia akan menyebabkan protein terkeluar melalui air kencing dan keadaan ini menyebabkan badan kehilangan banyak protein yang sangat penting untuk tubuh.


Keadaan inilah di sebut Nephrotic Syndrome.Tanda-tanda atau simptom Nephrotic Syndrome  • Muka menjadi sembab,kaki tangan menjadi bengkak (edema)
  • Kencing berbuih-buih
  • Badan lemah dan lesu
  • Paras kolestrol tinggi (hypercholestrolemia)
  • Antibodi lemah
  • Kembung
  • Sakit perut
  • Cirit-birit

Sekiranya anda mengalami tanda-tanda ini segeralah ke hospital untuk rawatan lanjut. Kebiasaan doc akan berikan ubat steroid Prednisolone sehinggalah tiada lagi protin dalam urin,.

Nephrotic syndrome lebih banyak berlaku di kalangan kanak-kanak berbanding orang dewasa. Penyebab kerosakan glomeruli pada pesakit nephrotic syndrome kebanyakannya tidak diketahui (idiopathic). Ada juga disebabkan oleh jangkitan kuman di dalam darah seperti syphilis, penyakit autoantibodi seperti SLE (Systemic Lupus Erythematosus), penyakit darah sejak lahir seperti sickle cell disease dan Kencing manis.


Alternatif untuk Atasi Penapis Buah Pinggang Bocor

Sekiranya anda ingin mengambil suplemen dan mencuba rawatan alternatif boleh ambil vivix dengan konsisten setiap hari.


Di sini saya ingin kongsi kisah dan pengalaman En Rosdi penghidap Nephrotic Syndrome ini dan kini beliau telah sihat dan sembuh dengan izinNya. Alhamdulillah..
Assalamualaikum, ini kisah bagaimana kami telah jatuh cinta cinta dengan Vivix Shaklee. Nama saya Muhamad Rosdi Ismail,38 tahun. Pada bulan September 2015, saya telah disahkan mengalami Nephrotic Syndrom iaitu buah pinggang bocor yang menyebabkan protein terkeluar melalui air kencing. Sesuatu yang agak mengejutkan dan merisaukan saya sebenarnya. Siapa tak sayang buah pinggang kan??

.
Sebenarnya sebelum tu lagi saya perasan air kencing berbuih tetapi saya tak fikir ia sesuatu yang pelik dan tanda penyakit ini. Tetapi bila tangan dan kaki membengkak, barulah saya menyedari ada yang tidak normal. Saya membuat pemeriksaan di Hospital. Dan semasa di hospital doktor menahan saya di wad kecemasan dan membuat pemeriksaan air kencing 24jam, juga pemeriksaan darah. Setelah disahkan mengalami Nephrotic Syndrom doktor memberi "sebeban" ubat yang pada saya sangat banyak untuk ditelan. Dengan ubat surut bengkak, ubat kolesterol, ubat darah tinggi. Ya, penyakit ini turut memberi saya pakej penyakit yang lain yang sebelum ini saya memang tidak pernah menghidapinya.
.
Doktor turut memberi steroid tetapi menyatakan jika saya bersetuju untuk membuat Biopsi iaitu prosedur mengambil sampel buah pinggang maka saya tak perlu mengambil steroid.
.
Saya berbincang dengan isteri, kami bersetuju untuk memulangkan sebungkus besar Steroid dan memberitahu Doktor kami ingin membuat Biopsi. Hakikat yang sebenarnya kami ingin berikhtiar dengan VIVIX SHAKLEE. Kalau sebelum ini saya antara yang culas memakan vitamin tapi dengan Vivix saya sangat konsisten. Maka saya meneruskan suplemen dan juga ubat doktor kecuali steroid. Saya sangat risau jika buah pinggang saya benar benar rosak maka perlu menjalani dialisis di usia 30an ini. Di saat anak-anak masih kecil ini. Nauzubillah.
.
Alhamdulillah dengan izin Allah, setelah sebotol Vivix bacaan protein di dalam urin menampakkan penurunan. Dan setelah 3botol Vivix iaitu lebih kurang 3bulan saya ada temujanji dengan Doktor pakar di Selayang. Dan Alhamdulillah saya sangat bersyukur apabila Doktor mengesahkan air kencing saya tiada lagi protein, tekanan darah normal dan ujian darah semua menunjukkan result yang cantik. Doktor juga stopkan semua ubat dan yang paling best Doktor sendiri yang beritahu TAK PERLU BUAT BIOPSI.
.
Kalau sebelum ini saya dan isteri merasakan Vivix mahal tetapi bila dalam situasi ini barulah kami menyedari duit boleh dicari, namun buah pinggang itu lebih berharga, tiada gantinya.
Terima kasih Allah. Terima kasih Shaklee.
Sekiranya anda atau ahli keluarga anda menghidapi penyakit ini atau yang berkaitan ataupun penyakit kronik lain seperti diabetis, strok, darah tinggi dan kanser. Ikhtiarlah dengan VIVIX. Saya percaya Allah tak turunkan penyakit tanpa penawarnya. Tugas kita untuk berikhtiar, selebihnya berdoalah dan bertawakal lah kepada Allah.
Sesungguhnya Dia Yang Maha Berkuasa Menyembuhkan.
Muhamad Rosdi Ismail


Anda juga boleh tonton video di bawah ini untuk ikuti kisah pahit manis mereka:-)
Alhamdulillah, Vivix sebagai salah satu usaha untuk sembuhkan penyakit ini tanpa bergantung kepada ubat steroid lagi. Namun, jangan lupa untuk buat rawatan susulan dan berjumpa dengam doc tau.

`
Testimoni kisah Customer2 yang turut alami masalah penapis buah pinggang bocor dan akhirnya consume vivix semakin pulih.Titisan vivix sangat bermakna. Vivix antioksidan terbaik untuk baikpulih sel-sel badan yang telah teroksida dan ia beri kesihatan menyeluruh kepada badan kita.


Sempena promosi vivix bulan ini, the best time untuk anda cuba vivix ni. Harga lebih jimat dan berbaloi sepanjang promosi bulan ini.


BELI 6 BOTOL PERCUMA 1 @ BELI 2 BOTOL DISKAUN 5%

SMS/WHATSAPP 016 358 9018

FB PAGE : Impianz Shoppe

No comments:

Post a Comment