Oct 12, 2015

Pemeriksaan Kesihatan Percuma yang BEST di KL

Bilakah kali terakhir anda buat pemeriksaan kesihatan? Kalau yang buat checkup tiap-tiap tahun TAHNIAH sangat bagus kerana anda memang sangat mementingkan kesihatan.

Bagi ibu-ibu hamil,saya rasa tidak perlu risau kerana dapat cek tekanan darah,kandungan gula dalam badan dan urine test sepanjang hamil.kalau ada penyakit pun doktor dapat detect dan dah advice yang terbaikkan.

Semalam saya berpeluang ke pemeriksaan kesihatan percuma bertempat di stokis shaklee KL. Nak jual vitamin ni diri sendiri pun kenalah sihatkan..dan paling penting sebagai pengedar shaklee pro yang berilmu..Bukan setakat menjual sahaja.

Alhamdulillah,program selama 2 jam ni sangat best.Di sini setiap peserta dapat buat pemeriksaan kesihatan menggunakan mesin KARADA SCAN.Bestnya mesin ni bukan sahaja kira berat badan kita tapi kira sekali berat lemak,BMI,visceral fat,metabolisma tubuh dan lain-lain.


Sangat penting adalah kita tahu Visceral Fat kita berapa.Visceral Fat ni adalah lemak sekeliling dalam bahagian dalaman organ kita seperti sekeliling jantung. Jika kandungan lemak ini terlalu tinggi ia boleh menyebabkan risiko sakit jantung,diabetes dan lain-lain.

Body Composition Analysis Record

Bacaan Visceral Fat yang normal adalah 1-9.Jadi jika bacaan kita dapat dah lebih dari nilai ni,berhati-hatilah..Ambillah tindakan yang bijak.Kurangkan pemakanan tinggi garam,banyakkan bersenam,kurangkan stress dan sebagainya.


Alat Peninmbang - Karada Scan

Paling best sebab kita dapat tahu body kita ni usia berapa tahun (body age)..haa..menakutkan tak kalau usia 25 tahun tapi kiraan berat,lemak dan lain-lain usia kita dah 40 tahun..hohoho..MAU KENE BERINGAT ya..JAGA PEMAKANAN,KURANGKAN STRESS,EXERCISE AT LEAST 3 KALI SEMINGGU (20MINIT SETIAP KALI)

Puan Sarah,Nutrionist shaklee juga menerangkan mengenai cara menggunakan mesin di atas,pengendalian mesin dan keputusan bacaan keseluruhan yang diperolehi..Daripada result bacaan mesin tersebut kita dapat tahu percentage kesihatan kita..Sangat penting ya untuk buat checkup ni sebab zaman sekarang ni kita ni banyak makan makanan segera,makanan dalam tin,jarang pulak bersenam,stress manjanggg kan..Anak main kat luar pun stress jugak takut kena culik..huhuhu..

Penerangan penggunaan karada scan oleh Puan Sarah

Para peserta juga boleh membuat pemeriksaan tekanan darah di sini. Seperti sedia maklum,paras tekanan darah ni menentukan kita sihat atau dalam paras 'bahaya'. Jadi,janganlah malas atau taku-takut nak buat pemeriksaan kesihatan ni. Lagi bagus kalau ad a mesin penimbang ni bolehlah buat selalu dan check diri,pasangan dan ahli keluarga kan..

Ok,jaga kesihatan diri ya. Stay POSITIVE dan semoga kita sentiasa sihat-sihat selalu:-)
No comments:

Post a Comment