Jul 30, 2014

Bacaan diabetes menurun dengan vivix

Sempena promosi vivix bulan ramadhan ini,saya nak share manfaat vivix untuk kesihatan baik dan tenaga berpanjangan..

Beberapa pengguna yang telah minum vivix sebelum tidur memberitahu mereka cergas dan bertenaga walau tidak sempat bersahur.

image

Vivix juga di katakan mampu mengurangkan masalah sakit kronik dan masalah penyakit kritikal lain.

1 testimoni yang saya share ni adalah pengalaman seorang anak yang telah hadiahkan 1 botol vivix kepada bapanya yang telah lama menghidapi diabetes.

akhirnya setelah mencuba vivix ni,diabetes bapanya kembali pulih,badannya makin bertenaga malah penglihatan kabur makin baik.Alhamdulillah dengan izinNya..

image

Tiada kebahagiaan seorang anak melainkan melihat kesihatan baik ibu dan ayahnya..

Sekiranya anda berminat untuk dapatkan promosi hebat bulan ini boleh hubungi saya segera untuk maklumat lanjut..

1 botol boleh bertahan berbulan-bulan dan sangat berbaloi untuk kesihatan.

Jom hadiahkan untuk yang tersayang.

"Cegah sebelum parah"
  -sue 016 358 9018

Salam aidilfitri

1 syawal sudah menjelma tanda kemenangan umat islam berpuasa sebulan..

Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan takaballahu mina waminkum kepada semua sahabat dan kawan yang mengenali..

Selamat hari raya maaf zahir batin..

image

Selamat hari raya maaf zahir dan batin..teruskan tradisi kunjung-mengunjung ke rumah sanak saudara.Semoga mengeratkan lagi silaturrahim sesama ahli keluarga dan sahabat handai.

Jul 26, 2014

Strechmark makin pudar dan kulit makin cantik dengan ESP Shaklee

Ada yang resah muka lesu tak bermaya? kulit muka bertompok-tompok dan nampak macam tak berseri je? Dahla dekat nak raya dah ni...Nak pergi rumah terbuka banyak ni..


Haa,,hari ni saya nak share testimoni cik adik yang dah cun ni gara-gara minum ESP..ESP kan hot produk dan ramai yang minum pun perasan ada perubahan pada kulit mereka.




Cik adik ni sangat seronok sebab kulit mukanya makin mulus dan cantik dan paling best beratnya turun selepas mengambil ESP..Sebab ape boleh turun ni?haa,kan ESP boleh bantu dalam proses penurunan berat badan dan ia pun ada dalam set kurus tau

Testimoni kedua tuh pulak share yang dulu mukanya teruk menggelupas dan warna kulit tak sekata.Tapi selepas mengambil ESP,semuanya dah hilang dan jerawat pun dah takde!!

Wah best tu..bonus tambahan lepas bersalin ada strechmark biasanya bagi ibu hamil dan alhamdulillah makin pudar strechmark dia..Insyaallah nanti lama-lama mesti hilang tu..


Alhamdulillah dengan izinNya..kalau tak cuba mana nak taukan..Lagila ESP ni bukan sebarang soya tau..Ni soya bermutu tinggi dan di jaga ketat proses penghasilannya..Bukan soya biasa macam kat pasaran..Ni soya Non-GMO yang sangat baik dan macam2 khasiatnya..

Nak tau khasiat ESP? Boleh baca kat sini ye: Kelebihan dan keistimewaan ESP

Jom cubalah hari ini untuk anda dapatkan khasiatnya..rugi tau anda tak cuba..ramai dah berjaya mendapat kulit yang cantik dengan ESP ni..

Psst..Bonus dapat buat masker tau dengan ESP tu..wah lagu mana tu?

Jangan malu-malu,sms/wassap saya ye..

Cepat hubungi saya untuk pembelian ESP ni..Harga 1 can ni adalah RM 150 boleh bertahan sehingga 2-3 bulan..Nak lgi murah? Jom join keahlian hanya serendah RM 65 sahaja dan lepas tu dah boleh nikmati harga lebih jimat sehingga 25% bagi setiap produk shaklee..Wah best tu..jimat berganda-ganda!!!


Kalau malas nak tunggu,anda boleh buat pembelian online menggunakan kad kredit/debit anda disini:

PEMBELIAN ESP SHAKLEE

Setiap pembelian akan disertakan konsultasi cara makan sekiranya anda membeli direct dari saya atau melalui pembelian online..

Hubungi saya segera untuk order!

Sms/wassap 016 358 9018 (sue)
FB page: Suhaila Johar / Impianz Shoppe


Jul 25, 2014

TIPS pemanduan pulang berhari raya

Alhamdulillah..syukur kepadaNya kerana masih panjangkan usia kita sehingga dapat nikmati Ramadhan kali ini sehingga ke hari-hari terakhir..Saya pasti ramai dah mula bertolak pulang ke kampung halaman masing-masing untuk meraikan aidilfitri bersama insan tercinta.

Buat yang mula pulang beraya,saya doakan semoga perjalanan anda ke kampung halaman selamat dan diberkati  Allah..Saya ingin berkongsi beberapa tips yang mungkin boleh membantu anda untuk pemanduan pulang ke kampung halaman.



  • Rancang jadual perjalanan anda.Pastikan anda dah mengetahui jadual perjaalanan sesuai yang telah di atur oleh pihak PLUS.Anda boleh rujuk cadangan  waktu perjalanan yang di sediakan oleh pihak PLUS



Cadangan jadual perjalanan PLUS raya 2014

  • Pastikan sebelum mulakan perjalanan,anda membaca doa naik kenderaan
  • Pastikan kenderaan anda telah di servis untuk memastikan tiada perkara tidak di ingini berlaku sepanjang perjalanan
  • Bagi pemandu,pastikan anda telah mendapat cukup rehat.Jangan terburu-buru untuk pulang.Jika penat atau mengantuk,sila berhenti di mana-mana perhentian R&R.AWAS ye,mengantuk boleh menyebabkan kemalangan dan boleh membahayakan Nyawa anda dan yang tersayang!
  • Sediakan makanan/minuman untuk mengunyah - boleh pilih kekacang,keropok atau apa sahaja yang boleh bantu anda kurang mengantuk.Tapi ini di benarkan jika anda memandu pada waktu malam @ bulan ramadhan ni anda nak bermusafir,so di bolehkan berbuka ya!
  • Sediakan minuman secukupnya untuk mengelak mengantuk dan membantu anda kekal cergas.Anda boleh mencuba PERFORMANCE DRINK yang boleh membantu membekalkan elektrolit dalam badan..Air ni macam 100plus tapi bestnya takde karbonat AKA free gas..
  • Juga boleh mengambil CINCH TEA yang amat bagus untuk kesegaran badan.
  • Pakai tali pinggang dan jangan melebihi had muatan
  • Ikut dan patuhi had laju yang di benarkan

Selamat Pulang ke kampung halaman.Selamat hari Raya dan Maaf Zahir Batin kepada semua pengunjung blog vithebat.





Jul 24, 2014

Ramadhan..usahlah berlalu pergi!

Ramadhan bakal menjatuhkan tirainya beberapa hari sahaja lagi..Sedihkan..Semoga Allah ampunkan dosa-dosa kita dan dapat kita nikmati amalan ibadah dengan baik..Insyaallah..teruskan beribadah dan memburu malam lailatul qadar sehingga ke malam-malam terakhir..

Photo

Teringat perkongsian dari usrah lepas,kalau ikutkan kajian dari Iman Al-Ghazali,tahun ni Lailatul Qadar jatuh pada malam ke 29 mengikut hari awal Ramadhan yang jatuh pada hari ahad..Walau apapun,jangan kita hadkan semata-mata pada malam tersebut sahaja.

Mengikut Imam Al-Ghazali, Lailatul Qadar boleh ditemui berpandukan kepada tarikh mula berpuasa atau awal Ramadhan, seperti kaedah berikut:
* Jika awal Ramadhannya jatuh pada hari Ahad atau Rabu: Lailatul Qadarnya pada malam yang ke-29.
* Jika awal Ramadhannya jatuh pada hari Isnin: Lailatul Qadarnya pada malam yang ke-21.
* Jika awal Ramadhannya jatuh pada hari Selasa atau Jumaat: Lailatul Qadarnya pada malam yang ke-27.
* Jika awal Ramadhannya jatuh pada hari Khamis: Lailatul Qadarnya pada malam yang ke-25.
* Jika awal Ramadhannya jatuh pada hari Sabtu: Lailatul Qadarnya pada malam yang ke-23.

Teruskan beribadat dan banyakkan zikir kepadaNya..Semoga Allah rahmati dan ampunkan dosa-dosa kita semua..

Photo

Jangan lupa teruskan doa untuk bumi gaza dan palestin dan juga untuk semua penumpang MH370 dan MH17 ye..


Set super slim dengan Herblax dan Lecithin!

Raya dah nak kunjung tiba..Dah terbayang pelbagai juadah dan hidangan enak di pagi raya? Mana boleh lupa walau raya datang setahun sekalikan?:-)

Macam saya sejak mak ayah saya dah kembali ke Rahmatullah,memang saya sambut raya ke kampung halaman suami di Simpang Renggam Johor..Alhamdulillah mertua memang suka masak-masak ni..Hari last berpuasa tu dah sibuk dari pagi siap sedia pelbagai hidangan..Lontong,ketupat,masak lodeh,sambal goreng,sate dan pelbagai juadah enak yang lain..Tu tak termasuk lagi dengan kerepek dan kuih raya aneka jenis..

Makan-makan banyak ni anda tak takut ke berat naik?or kalori naik mencanak tinggi? Dah berpuasa sebulan elok je turun beratkan..alih-alih masuk je syawal naik balik berat badan..Mau kecewa hati!!

Set Super Slim

Hari ni saya nak perkenalkan set super slim yang boleh anda ambil mulai dari sekarang dan sepanjang syawal nanti..iaitu gabungan mantop Herblax dan Lecithin..




Set kurus - Lecithin dan Herblax


Manfaat dan kebaikan Lecithin dan Herblax:

Lecithin: 


  • Menyerap vitamin yang larut lemak - Membantu badan dalam menyerap vitamin A,D,E,dan K 
  • Pemecahan lemak dan kolestrol - Bertindak sebagai pembersih salur darah,pengambilan setiap hari membantu mengemulsi dan metabolisma lemak,kolestrol dan trigliserid dalam tubuh.
  • Pelangsingan - Menghalang obesiti dan jika di ambil dalam kuantiti secukupnya mempercepatkan pembakaran lemak
  • Memperbaiki alergi 
  • Mencantikkan kulit dan otot
  • Melindungi hati - Menghalang enapan lemak di hati,sirosis hati dan hati berlemak
  • Menghalang tekanan darah tinggi - mengalakkan peredaran darah,menghalang arteriosklerosis
  • Meringankan sembelit
  • Memperbaiki prostat lelaki


Wah banyakkan kebaikan Lecithin ni..memang superb la..boleh pecah lemak dan kolestrol,halang tekanan darah tinggi dan pelihara hati..Semuanya untuk kesihatan lebih baik..

Herblax:


  • Membantu masalah sembelit
  • Mengempiskan perut
  • Pembersihan najis yang tersekat
  • Merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat @ tersimpan lama dalam tubuh kita..


Herblax ini bagus untuk cuci dan detoks usus..Bayangkan berapa banyak kita simpan kalori dan lemak dalam badan.Lagi berusia lagila banyak tersimpankan..Jadi herblax ini akan mencuci usus kita dan buangkan semua melalui pembuangan najis.Dah bersih usus,mudahlah badan dapat serap makan vitamin atau makanan khasiat lain..barulah badan sihat!


Saya memang sangat sarankan set super slim ini kepada anda yang suka makan,suka mengambil makanan berat (berlemak dan bersantan) dan juga memang anda nak slim!

Pengalaman seorang customer yang berjaya turun berat sebanyak 10Kg dengan set super slim ni: TURUN 10KG DENGAN HERBLAX DAN LECITHIN!

Jom dapatkan dari saya atau anda boleh membuat pembelian sendiri melalui online dengan menggunakan kad kredit/debit anda disini:


Pembelian Set Super Slim

Atau anda boleh hubungi saya untuk order.Saya akan sertakan panduan makan atas pembelian online atau melalui saya..

jangan lengah lagi,set super slim ni WAJIB ada sepanjang Syawal nanti tau! Rumah terbuka banyak menanti,hidangan lazat dan enak semua dah menunggu nak masuk perut,so apa lagi?set ini memang sesuai sangat untuk anda!!

Hubungi saya untuk untuk pesanan hari ini!

SMS/WHATSAPP : SUE 016 358 9018
FB PAGE: impianz Shoppe

Jul 23, 2014

Khasiat kunyit untuk Kesihatan Diri

Tidak ramai yang mengetahui kehebatan kunyit yang mampu menandingi ubatan moden, tetapi tanpa kesan sampingan.
Oleh sebab itulah kini semakin ramai pakar perubatan dan makmal di negara luar terutama Eropah dan Amerika mula memandang serius keajaiban kunyit sebagai penawar ­kepada pelbagai masalah kesihatan terutama pe­nyakit kronik seperti barah, kencing manis dan darah tinggi. 

Rahsia penawar daripada kunyit ini ialah daripada warna kuningnya yang dinamakan sebagai kurkumin (curcumin). Ia bahan penyembuh terbaik di dunia yang 100 peratus diekstrak dan dipiawaikan untuk kesihatan tubuh badan. 

Menurut pengkaji herba dari Universiti Oxford di United Kingdom, Prof Gerard Bodeker, kunyit salah satu daripada herba penawar penyakit terbaik di dunia dan sudah lama digunakan secara meluas terutama di Asia.
Foto

Menurut beliau, kurkumin adalah bahan aktif utama yang mampu menguatkan sistem imunisasi atau pertahanan badan daripada serangan penyakit.

Ia juga dikenali sebagai bahan penyembuh terbaik dalam dunia perubatan tradisional dan moden. 

Ekstrak kurkumin mengandungi polifenol adalah komponen bioaktif kunyit yang sedia diserap untuk kegunaan tubuh bagi membantu mencegah tanda awal kanser. 

Walaupun kebaikan dan manfaat kunyit sudah diketahui ramai, sebelum ini ianya tidak dipiawaikan dengan cara yang betul untuk kegunaan komersial. 

Selain itu, kunyit perlu diekstrak untuk mendapatkan bahan aktif utama yang dinamakan kurkumin supaya ia memberi kesan lebih maksimum berbanding serbuk kunyit biasa. 

Manfaat kunyit tidak harus terhad kepada warisan cerita turun-temurun, tetapi ia perlu dikaji secara ilmiah agar tidak menimbulkan keraguan kepada orang awam. 

Ini kerana hanya dengan kajian saintifik kita akan dapat mengetahui dengan jelas keberkesanan kunyit untuk menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan. 


Anti radang yang berkesan 

Menurut Prof Bodeker yang lama berkecimpung dengan kajian herba dari Asia, kunyit bukanlah terhad kepada wanita bersalin seperti yang dipercayai ramai. 

“Sebahagian besar masyarakat Melayu masih mempercayai bahawa kunyit hanya baik untuk wanita bersalin. Ini sangat merugikan kerana khasiatnya sangat banyak terutama sebagai antiinflamatori atau dalam terma Melayu, radang. 

Ia adalah keadaan setempat fizikal di mana sebahagian daripada badan menjadi merah, bengkak, panas dan sering menyakitkan, terutama sebagai reaksi kepada kecederaan atau jangkitan. 

Setiap penyakit bermula dengan radang dan kurkumin adalah anti-radang yang sangat baik,” katanya. 

Kajian mendapati kurkumin menyekat molekul NF-kB daripada bergerak ke dalam sel nukleus dan menghidupkan gen yang berkaitan dengan keradangan. NF-kB dipercayai memainkan peranan utama dalam banyak penyakit kronik. 


Meneutralkan radikal bebas dalam badan 

Menurut sekumpulan pakar perubatan dari Pusat Kanser Texas, Amerika Syarikat, kurkumin salah satu komponen kunyit mempunyai keupayaan untuk meneutralkan radikal bebas yang merosakkan sel badan. 

Radikal bebas adalah bahan kimia yang terkandung di dalam badan akibat pemakanan dan gaya hidup tidak sihat. 

Ia tidak stabil dan boleh mempercepatkan peng­hasilan sel kanser, penyakit kardiovaskular dan penyakit yang menyebabkan penuaan kulit. 

Oleh kerana itu, kurkumin bersifat antioksida, maka ia mampu melawan radikal bebas ini di dalam badan dan mengu­rangkan risiko penyakit kronik. Malah, kurkumin juga meningkatkan aktiviti enzim antioksida secara semula jadi di dalam badan. 


Bertindak balas de­ngan­ sel kanser 

Prof Bharat Aggarwal dari Anderson Cancer Center di Amerika Syarikat menjalankan banyak uji kaji terhadap sekumpulan besar pesakit kanser hati yang tidak menjalani proses kemoterapi. 

Didapati saiz tumor atau ketumbuhan mengecil de­ngan sendirinya. Beliau menerangkan bahawa kurkumin efektif terhadap beberapa jenis penyakit barah kerana ia mampu me­nyekat angionesis, iaitu pembuluh yang membekalkan darah kepada sel kanser. 

Beliau menegaskan: “Pada pendapat saya setiap penyakit barah mampu bertindak balas dengan kurkumin. 

Kurkumin begitu berkesan terhadap kanser kerana ia mencecah bukan sahaja sasaran tunggal atau isyarat sel laluan (cell signaling pathway), tetapi berpuluh-puluh sasaran terhadap kanser.” 

Ini bukanlah penemuan pertama mengenai tindak balas kur­kumin terhadap kanser, tetapi terlalu banyak kajian yang sudah dijalankan sebelum ini berkenaan kesan kurkumin terhadap pelbagai penyakit barah. 


Cegah kemurungan Alzhei­mer 

Suatu masa dulu, dunia perubatan mempercayai bahawa neuron otak tidak membiak atau membahagi selepas zaman kanak-kanak. Tetapi, kini kajian terbaru menyangkal kepercayaan sebegitu. 

Neuron mampu membentuk sambungan baru, malah pada bahagian tertentu di dalam otak, neuron juga ­boleh membiak dan meningkatkan bilangannya. 

Salah satu daripada pemacu utama proses ini adalah Brain-Derived Neurotrophic Factor (BDNF) iaitu sejenis hormon pertumbuhan yang berfungsi di dalam otak. 

Banyak gangguan dan kelemahan otak dikaitkan dengan tahap penurunan hormon ini. Ini termasuk kemurungan dan penyakit Alzheimer. 

Menarik­nya, kurkumin boleh meningkatkan tahap hormone BDNF di dalam otak. Oleh yang demikian, ia mungkin berkesan melambatkan atau merungkai ­masalah penyakit penu­runan aktiviti otak yang berkaitan dengan faktor usia. 


Atasi masalah ­pe­nyakit jantung 

Penyakit jantung adalah pembunuh terbesar di dunia. Ia dikaji selama beberapa dekad dan penyelidik mula memahami sebab berlaku­nya serangan jantung. 

Ternyata pe­nyakit jantung sangat rumit dan ada pelbagai perkara yang menyumbang kepadanya. 

Kajian di Amerika Syarikat mendapati kurkumin membantu memper­baiki fungsi endothelium yang merupakan lapisan saluran darah. 

Adalah diketahui umum bahawa kerosakan endothelial sebab utama serangan sakit jantung. Ia membabit­kan ketidakupayaan endothelium untuk mengawal tekanan darah, pembekuan darah dan pelbagai faktor lain. 

Berdasarkan kajian di atas, kita dapat membuat kesimpulan bahawa kunyit sememangnya adalah herba yang mempunyai kesan pemulihan semula jadi terbaik. 

Melalui pengambilan berterusan dan teratur, kunyit dapat membantu mengurangkan pelbagai masalah kesihatan yang kita hadapi. 

Namun, kita juga seharusnya mengamalkan cara hidup yang sihat dengan menjaga pemakanan dan selalu bersenaman agar kesihatan lebih terpelihara.

Sumber Harian Metro

Jul 22, 2014

SET RESDUNG POWER!!Masalah bersin hilang sudah!

saya kerap bersin akhir-akhir ni..apatah lagi bila time bangun sahur..Lepas je cuci muka dan tersalah masuk air dalam hidung..haa..kerapla bersinnya..

Saya sebenarnya alah kepada cuaca sejuk dan air sejuk pagi!! kalau kat opis sejuk sikit je..haa mulalah bersin 3-4x tak henti..

Saya perasan saya lama tak makan alfafa..al maklum puasa ni tak lalu nak telan banyak-banyak vitamin..so teruskan balik makan alfafa ni sebab saya tahu alfafa boleh mengurangkan masalah alahan dan membantu mengurangkan masalah resdung ni..

Then selepas sahur saya ambik 1 biji vita c plus untuk kuatkan antibodi dan mengelakkan masalah selsema..

Set Resdung shaklee


Hasilnya bila saya rajin ambik dalam masa seminggu,dah nampak perubahan! Saya dah kurang bersin dah setiap pagi..


Alhamdulillah..just sharing pengalaman saya sendiri..jika anda juga alami alahan,resdung,sering bersin macam saya ni haa..

Saya cadangkan set resdung seperti kat atas ni..sangat recommended..

Jika anda nak ambik basic boleh mengambil VITA C dan ALFAFA sahaja..Tetapi untuk kesan lebih baik saya  cadangkan anda tambah sekali dengan B COMPLEX..

Berminat untuk set ini?

Boleh sms/wsap saya ye: 016 358 9018


Shaklee menyumbang kepada Israel?

Heboh dan kecoh di FB yang mengatakan Shaklee juga menyumbang kepada Israel.Suka untuk saya ingatkan sebelum kita share sesatu yang tidak pasti,baik kita teliti dahulu atau selidik dahulu betul atau tidak.Jangan seronok nak tekan button share sahaja k..Kelak kita pun dapat sekali saham..Saham ape?saham dosa sebab menyebarkan fitnah..nauzubillah..

awal-awal Ramadhan lepas ada yang share mengenai blog seorang SID shaklee dari luar Malaysia yang menyumbang dana kepada Israel.Ok,itu SID ye! Bukan syarikat shaklee! Anda perlu bezakan dengan individu dan syarikat! 

Macam kita dapat gaji,terpulang dan ikut suka hati kitalah kan nak derma,nak sumbang kat sape kan..kat gaza,palestin,bayar zakat,sedekah anak yatim dll..Bergantung kepada niat orang yang derma tu..Duit dia ikut suka hati dia lah..tapi ingat dia langsung takde kaitan dengan syarikat shaklee..

So sekali lagi saya ingatkan shaklee TIDAK pernah sesekali menyumbang dana kepada ISRAEL!! Berikut adalah kenyataan rasmi yang telah di keluarkan oleh pihak shaklee..


Kenyataan shaklee berhubung isu israel

Ok,sekali lagi saya ingatkan jangan kita kumpul saham yang tidak sepatutnya..Apatah lagi di bulan ramadhan mulia ni..Banyakkan istighfar dan doakan keselamatan di bumi gaza dan palestin..

Juga jangan lupa boikot barang-barang yang memang dah sah-sah menyumbang dana tu..jangan pepandai menambah produk lain yang tak bersalah okay!!

Salam ceria selalu:-)

Jul 20, 2014

SEMBELIT!!Awas Jika anak masih belum bersedia untuk makan

Alhamdulillah..pejam celik pejam celik dah makim besar si bambam saya..dah masuk 7 bulan si comel ni..sudah banyak perkembangannya saya lihat makin membuat hati saya teruja..Walaupun baby hannah adalah anak ke 4,namun setiap perkembangan bayi dan pembesarannya berlainan.Setiap anak itu sungguh unik!

Syukur pada Allah kerana hingga kini si comel ni masih menyusu badan dan saya belum campur dengan mana-mana susu formula lagi.Insyaallah saya akan meneruskan perjuangan penyusuan bayi ni untuk 2 tahun..Doakan saya ye kawan-kawan..

Masuk usia 6 bulan,saya pasti ramai ibu teruja untuk mulakan makanan pertama bayi.Saya pun sama..Walau sebelum ni dah pernah masak bubur anak-anak lain,tapi setiap kali masuk 6 bulan pasti saya cari balik resepi-resepi yang boleh saya cuba untuk hannah..


makanan bayi 6 bulan


Saya mulakan pemakanan pertama kepadanya pada usianya 6 bulan 3 minggu..Masih teringat kata-kata kakak ipar saya seorang nurse bahagian kanak-kanak dan bidan bersalin bagitau jika anak belum menunjukkan tanda-tanda untuk makan,sebagai ibu janganlah memaksa si comel untuk makan juga!!

Tapi jika bayi dah menunjukkan tanda-tanda nak makan seperti sering menghisap jari,merenung ibu apabila ibu makan,sering menunjukan tanda-tanda kelaparan,maka bolehlah ibu mulakan dengan makanan pertama iaitu dengan makanan yang lembut-lembut sahaja.Saya ada kongsikan resepi untuk makanan pertama bayi di sini: Makanan pertama bayi kesayangan anda

Saya percaya ibu-ibu mesti teruja dan tak sabarkan..tapi tahukah ibu jika bayi belum bersedia untuk makan boleh menyebabkan permasalahan pada ususnya.Pernah dengar kes bayi di kejarkan ke hospital di sebabkan masalah kerosakan pada ususnya? Saya ada baca mengenai isu ni beberapa kali mengenainya dan sangat menyedihkan bagi bayi kerana ia adalah  kesan daripada ibu sendiri yang kurang ilmu pengetahuan dan pembacaan.

Untuk peringkat permulaan pengenalan makanan kepada bayi,perlulah mengenali proses 'cuba-cuba'..iaitu konsep 4 day.Perkenalkan makanan yang sama kepada bayi selama 4 hari dengan menu yang sama,Ini adalah untuk memastikan bayi tidak mengalami masalah alahan,sembelit,ruam dan lain-lainJuga ingin saya tekankan,walau bayi sudah mula makan,susu ibu tetap perlu di teruskan seperti biasa.

Pada hari pertama memasa puri untuk hannah,saya sediakan puri brokoli kepadanya.Namun dia seakan enggan untuk menelan..Saya tak paksa dia untuk makan.Untuk proses pengenalan,cukup 2-3 sudu sahaja untuk bayi belajar menerima benda baru dalam hidupnya..

Hari ke 2-4 saya meneruskan seperti biasa menu puri brokoli kemudian saya baru tukar kepada puri kentang,carrot dan bubur nasi biasa.Sepanjang proses pengenalan kepada makanan tu,saya dapati hannah masih tidak boleh menghadam dengan baik jika makan makanan berkarbohidrat seperi bubur nasi dan kentang.Ini kerana dia akan meneran sekuat hati seolah-olah dia sangat terseksa untuk membuang najis iaitu masalah SEMBELIT..

Saya terus stop serta-merta makanan berkarbohidrat tu sebab memang tak sanggup melihat proses pembuangan air besarnya yang sangat terseksa.Kemudian,saya nekad memperbanyakkan susu ibu semula dan bagi makan puri carrot,betik dan pisang sahaja buat masa kini.

Saya percaya usus hannah masih belum cukup matang sepenuhnya untuk proses makanan 'berat' ini walau dirinya dah masuk 7 bulan.Ini kali pertama saya mengalami masalah begini memandangkan ketiga-tiga anak saya sebelum ini tidak pernah mengalami masalah sembelit pada pengenalan makanan pertama ini..

Takpe hannah,ummie sanggup tunggu dan boleh tunggu hingga hannah boleh makan dengan gembira selepas ini:-)

Ok,saya harap ibu-ibu kat luar sana tidak memaksa anak-anak kecil ini untuk makan ye..Pastikan anak juga tidak mengalami masalah-masalah berkaitan usus,sembelit dan lain-lain.Bejumpalah dengan doktor untuk memastikan anak-anak dalam kesihatan baik sentiasa.Juga ibu-ibu perlulah banyak membaca dan bertanya kepada insan-insan yang berpengalaman dan arif mengenai hal ini.

Untuk keluaran akan datang,saya akan kongsikan petua dan tips untuk bayi montel dan sihat serta tips bagaimana baby hannah masih belum demam sehingga kini!!



Jul 17, 2014

Tips meraih lailatul qadar

Salam,

Makin menghampiri 10 hari terakhir ramadhan kita? dah ready untuk menyambut bulan istimewa lailatul qadar? Jom kita buat pecutan dan semangat lebih waja..

Perbanyakkan doa...
perbanyakkan zikir
Perbanyakkan melakukan kebaikan..
Perbanyakkan istighfar..
Perbanyakkan selawat..

Ya Allah,terimalah kami untuk menjadi istimewamu untuk merebut impian dan ganjaran malam lailatul qadar..

Ibadat sepanjang malam lailatul qadar

Jul 16, 2014

Rahsia kelihatan gojes dan menarik sepanjang raya

Selamat meneruskan ibadah puasa kepada anda semua..Mesti ramai dah buat persediaan raya nantikan..Baju raya,kasut raya,tudung raya,beg raya..eh-eh macam-macam adakan..

Pastinya untuk tampak anggun dan bergaya sepanjang syawal nanti. 

Nak tau rahsia nak kelihatan gojes semasa raya nanti?Mestilah anda kene cuba set kecantikan shaklee ni..Set gojes dan cun melecun

Dan lagi best kalau tiap malam mula sekarang selalulah pakai masker dari vitamin semulajadi ni..Boleh cuba masker ESP,vitamin C atau Vitamin E..Semuanya best dan yang pasti bebas dari kandungan bahan kimia tau..

Muka dah cun..baju pulak ketat? Nampak macam bulat semacam je..Nak nampak slim raya nanti..Mai ler cube set diet dari vitamin semulajadi ni..sudah semestinya ni bukan ubat kurus ye!! yang mana makan hari ni esok terus kurus!! oh Tidak!! yang tu merbahaya..jangan sesekali anda cuba tau!!

Set diet shaklee ni menggunakan konsep 3B iaitu bakar,buang dan bina. Haa,anda boleh baca details tentang konsep tu di sini ye--> Tips Kurus raya nanti

Pasti anda takkan menyesal memiliki set kecantikan dan set super gojes ni nanti.Sebab bukan sahaja kulit bertambah cantik dan badan slim,malah anda turut merasai perubahan lain seperti lebih bertenaga,kulit makin cerah dan inchloss!!

Wow..bestkan..semestinya berkesan,selamat dan semulajadi..

Anda boleh hubungi saya untuk konsultasi atau berminat dengan set asas sahaja jika ada kekangan bajet.Yang penting,selain dari kecantikan luaran,yang penting dalaman pun mesti kena baiki kan..

Ok,jangan lupa hubungi saya sekiranya anda berminat dengan set-set gojes dan meletup untuk raya ni!

Sue
sms/wassap 016 358 9018

Jul 15, 2014

Ibadah 10 Terakhir Ramadhan Bagi Wanita Haid

Sudah 16 ramadhan berlalu..Allahuakbar..cepatnya masa berlalu setiap hari.

Berkesempatan menghadiri kuliah ramadhan ikram pada minggu lepas bertajuk penghayatan Ramadhan-lailatul Qadar.

Ada beberapa peringatan oleh ustazah mengenai malam lailatul Qadr ni.Memandangkan ganjarannya berlipat-lipat ganda dan ibarat mendapat pahala beribadat hampir 83 tahun,sepatutnya memang kita perlu meraih peluang ni dengan hati terbuka dan bersemangat waja!!

Bagi kaum wanita,terdapat maslahat iaitu ada yang terkena haid ketika 10 malam terakhir.Ada yang penuh bersemangat dah menempuh Ramadhan dari awal tapi tiba-tiba keluar 'period'.Sedih di hati hanya Allah yang tahu..Ya..tapi jangan jadikan ia sebagai alasan untuk tidak kita meraih pahala dariNya..

Antara kelebihan malam lailatul Qadr - turunnya malaikat ke bumi sehingga jika di katakan nampak di mata kasar mata kita,maka kita akan merasa bumi ini sangat dasyat dan penuh dengan mereka.Di katakan pokok-pokok tunduk ke bumi kerana beratnya menampung jumlah bilangan malaikat yang mendoakan keselamatan dan kesejahteraan kita.Wallahu'alam..

Bukan mudah nak dapat pahala beribadat 83 tahun ni kan..umur rata-rata rakyat Malaysia pun dalam 60-70 tahun.tu pun tak penuh dengan amal ibadat..Masyaallah..

ok,antara amalan yang boleh di lakukan oleh wanita yang haid pada 10 malam terakhir ramadhan ialah:

- perbanyakkan istighfar mohon ampun atas dosa-dosa kita
- Perbanyakkan membaca doa berikut sepanjang 10 malam terakhir.

Doa lailatul qadar

-perbanyakkan bacaan tasbih subhanallah,alhamdulillah,Allahuakbar
-perbanyakkan kalimah Laila haillallah
-perbanyakkan selawat memuji Nabi kesayangan kita
-Bangun juga pada 1/3 malam - menghayati bacaan al quran,membaca terjemahan,mentadabbur
-Memasak untuk orang yang berpuasa,menyediakan sahur
-Sentiasa mendoakan kebaikan dan keselamatan orang lain
-Sentiasa menyebarkan salam
-Sentiasa berkongsi kebaikan dan share benda-benda baik di blog atau FB/twitter

Banyak sebenarnya kebaikan dan ibadah yang kita boleh buatkan..Bukan hanya solat dan membaca Al quran sahaja.

Subhanallah,sayangnya Allah kat kita sebagai wanita.Jika kita redha dan terima dengan hati terbuka lagilah Allah sayangkan..

Jom teruskan perjuangan dan istiqamah kita di malam-malam terakhir.Mudah-mudahan Allah terima kita menjadi tetamu istimewa lailatul Qadr.Insyaallah

Jul 14, 2014

Kebaikan dan faedah GLA Complex Shaklee

Hari ni saya nak share kebaikan GLA Complex yang amat istimewa dan sangat penting untuk kesihatan kita.Kebanyakan GLA yang tersedia di pasaran di hasilkan dari Evening Primerose Oil (EPO).


Apa itu GLA Complex?

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. 

Keistimewaan GLA Complex berbanding EPO di pasaran

Perbezaan dengan yang di pasaran adalah ia di ekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2x ganda GLA dalam EPO.Borage juga adalah 3x ganda lebih bioavailabiliti dan 3x lebih berkesan dari EPO.Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang di tanam secara organik di kawasan Saskatchewan.

Setiap kapsul juga mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ia adalah sumber terbaik omega-6.Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.


Kebaikan GLA Complex


GLA Complex pastinya sangat di gemari oleh kaum wanita kerana ia dapat Melegakan PMS,membantu menangani menupous,meningkatkan kesuburan malah untuk kecantikan juga ia membuatkan kulit makin berseri-seri dan sihat.




Manfaat GLA Complex


Sekiranya anda mengalami masalah inflamasi kulit,ekzema,alergi,gatal-gatal,kulit kering,kurap,bintik penuaan dan pelbagai lagi masalah pada kulit,cubalah ambil 2 biji GLA ini setiap hari.

GLA juga mampu merawat masalah rambut gugur dan memperbaiki rambut kering.

Dalam penghasilan dan untuk pengurusan berat badan,GLA menghalang penambahan berat badan secara berkesan,memberi tone pada kulit dan otot untuk bentuk badan yang menawan.

GLA bukan sahaja untuk wanita

Ramai dari kita salah anggap yang GLA hanya untuk wanita sahaja.Sebenarnya GLA sama penting seperti asid amino yang mana ia tidak di hasilkan oleh manusia,ianya hanya diperolehi dari makanan.

Ia boleh di ambil oleh kanak-kanak 7 tahun ke atas,remaja,wanita dan lelaki dewasa dan juga selepas menopaus dan andropause( menopouse lelaki).


Harga untuk 1 botol GLA complex ini hanyalah RM92.50 dan mengandungi 60 biji.

sekiranya anda berminat untuk dapatkan GLA complex ini boleh hubungi saya untuk tawaran istimewa atau boleh membuat pembelian sendiri menggunakan kad kredit/debit anda di sini:

Pembelian GLA Complex Shaklee


Hubungi saya untuk order dan konsultasi makan vitamin ini.






Jul 13, 2014

bagaimana order sendiri shaklee menggunakan sistem online eSell?

Shaklee Malaysia melangkah dengan lebih maju untuk memudahkan para distributor dan juga pembeli untuk membeli barang-barang shaklee..

Terkini,shaklee memperkenalkan eSell yang dapat membantu pembeli membeli sendiri tanpa perlu SMS,wassap atau call pengedar shaklee..

Sangat senang dan mudah.. Hanya klik pada link berkaitan untuk order barang shaklee dan anda terus boleh membuat pembelian melalui sistem shaklee dengan syarat anda mempunyai debit atau kad kredit.

Anda hanya perlu mengikut langkah berikut untuk membuat pesanan vitamin atau produk yang anda berminat:

 1) klik pada link yang tertera klik di sini: Pembelian di sini @ pada butang Beli Sekarang seperti di  bawah





2) Kemudian,anda akan di bawa ke page link shaklee seperti di bawah.Hanya klik pada 'agree' dan klik butang 'Next'


 3) Seterusnya anda akan melihat senarai list produk yang berkaitan. Contohnya anda ingin membeli ostematrix,hanya perlu tick pada produk berkenaan sahaja.Kemudian,selepas dah confirm anda nak beli produk berkenaan,klik pada 'checkout'






 4) Seterusnya,anda perlu mengisi maklumat-maklumat diri seperti berikut :




5) Selepas selesai mengisi butiran diri,anda akan dapat melihat semula butiran yang telah di masukkan dan setelah berpuashati,klik butang 'proceed to payment'.




6) Seterusnya,masukkan butiran kad kredit atau kad debit anda seperti berikut. Pastikan anda mengisi maklumat di inginkan dengan tepat.Selepas selesai,klik butang 'confirm payment',Anda akan di maklumkan sama ada proses pembelian ini berjaya atau gagal.



Pembelian ini sangat mudah.Jika anda gagal,kemungkinan besar masalah dengan connection internet yang terlalu lambat dan juga masalah berkaitan kad bank anda sendiri.

Apapun,sekiranya anda mengalami masalah semasa membeli ini,anda boleh hubungi saya. 

Walaupun anda membeli sendiri di sistem ini,anda boleh hubungi saya untuk konsultasi cara makan secara percuma selepas pembelian ini berjaya di lakukan.

Suka ingin saya ingatkan,harga setiap produk ini adalah harga jualan yang telah di tetapkan oleh pihak shaklee. Sekiranya anda ingin memiliki produk atau vitamin dengan harga lebih murah dan jimat boleh register untuk keahlian dengan bayaran RM75 sahaja sekali seumur hidup.selepas itu,anda sudah boleh nikmati harga ahli dan berpeluang untuk mendapat cashback(bonus) semula hasil pembelian anda pada bulan berikutnya.

Sekiranya anda berminat untuk mendaftar keahlian ini boleh hubungi saya dan berikan maklumat berikut untuk saya daftar keahlian anda.Maklumat yang saya perlukan untuk daftar keahlian anda hanyalah (NAMA,ALAMAT SURAT-MENYURAT,NO IC,NO TEL,NAMA BANK DAN NO AKAUN BANK (RECOMMENDED MAYBANK).

Ok,jangan segan-segan hubungi saya seperti berikut sekiranya ada sebarang pertanyaan mengenai keahlian atau pembelian melalui eSell ini ya:

Sms/wassap 016 358 9018
FB page: Impianz Shoppe
sufiyah44@gmail.com







Jul 12, 2014

kebaikan Ostematrix shaklee untuk semua

Teringat zaman sekolah dahulu,cikgu sering ingatkan pengambilan kalsium amat penting untuk pertumbuhan tulang dan gigi yang kuat.

Apabila menjelang usia 30 an,ostopeorosis dan sakit-sakit badan akan mula menyerang.Tak ramai dari kita akan konsisten mengambil susu setiap hari.Betul tak? malah ada juga yang sukar minum susu kerana tak tahan dengan bau susu tersebut.

Dahulu saya pernah pelik kakak di office sering menelan pil kalsium sepanjang mengandung.Katanya kesian kat bayi dan dirinya kalau dirinya tak suka telan susu,tapi tak nak jugak telan pil kalsium..Lagilah sepanjang mengandung ni mudah sangat kejang,letih,lesu dan paling penting kalsium untuk pembentukan tulang dan gigi bayi.Sebab tu ramai ibu yang sering sakit gigi semasa hamil.

Saya salah seorang dari mereka.Apabila di sahkan hamil,saya pasti sakit gigi dan mesti gigi mudah rapuh dan 'tertanggal'.Saya pernah pergi cabut gigi ketika berpantang hari ke 9 dek kerana tidak tahan dengan masalah gigi berlubang ketika itu!ITu 5 tahun dahulu ketika saya masih belum kenal pil kalsium ini.

Alhamdulillah,sejak saya mengenali ostematrik shaklee,semasa hamil anak ke 4,saya tidak sakit gigi lagi malah jarang sangat kejang dan lenguh-lenguh kaki dan pinggang.Di sebabkan saya banyak duduk di opis,jadi saya memang sangat-sangat perlukan pil oste ini.

Kenali pil ostematrix
ostematrix shaklee

Pil ini mudah sangat untuk di telan kerana ia tidak mempunyai sebarang bau ubat ye.Lengkap dengan magneisum dan kalsium membantu gigi dan tulang kuat serta juga memberi kesihatan menyeluruh kepada badan.

Kebaikan pil ostematrix buat ibu menyusu

Ibu-ibu sudah tentu maklum kebaikan kalsium untuk ibu-ibu kan?pernah tak ibu-ibu 'skip' pengambilan susu seharian? Apa yang terjadi? Adakah ibu merasa mudah penat? cepat marah? moody? stress? Kejang dan kerap sakit pinggang?

kerana itu pil ostematrix amatla bagus di ambil oleh ibu menyusu.Pil ostematrix ini juga boleh meningkatkan kuantiti susu ibu yang menyusu bayi secara tidak langsung.

Apabila badan ibu bertenaga dan sihat,dapat tidur dengan lena setiap malam,tiada kemurungan,maka ia akan membantu merembeskan oksitosin dengan baik sekali.Secara tidak langsung,ia membantu meningkatkan kuantiti susu.

Bagi set penyusuan,pil ostematrix juga termasuk dalam pek 3M. Malah dalam alfafa juga mengandungi kalsium tetapi hanya sedikit sahaja.

Bagi yang belum mencuba Ostematrix Shaklee, cubalah dapatkannya supaya anda rasakan perbezaannya. Saya jamin, anda akan sangat berpuashati dengan Ostematrix. Berikan diri anda peluang untuk nikmati kesihatan yang lebih hebat.

Kenapa Ostematrix patut anda pilih?

Ostematrix Shaklee mengandungi gabungan kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malet disamping magnesium dan vitamin D yang mana ia tidak menyebabkan kita sembelit dan lebih selamat dari risiko batu karang.

Malah pengambilan 4 biji setiap hari amat di galakkan untuk melengkapkan keperluan kalsium setiap hari.

Ostematrix untuk semua

  • Jika anda adalah seorang yang mudah stress, mudah kejang, ada masalah water retention, sembelit dan pra haid, pastikan anda memberi peluang diri anda mengubah nasib anda dengan Ostematrix.
  • Jika anda seorang yang bekerja dan sering keletihan, ostematrix antara jawapan terbaik membantu anda kekal bertenaga dan bersemangat!
  • Jika anda seorang ibu mengandung, ostematrix membantu mengelakkan kekejangan dan sakit tulang belakang.
  • Jika anda seorang ibu yang menyusu, ostematrix membantu pengeluaran susu anda dengan lebih baik provided prinsip utama penyusuan diamalkan.
  • Jika anda ibu yan berpantang dan mengalami masalah sembelit,ostematrix memberi kelegaan dan dapat membantu mengatasi masalah sembelit.Malah ibu tak perlu risau kerana dari hari pertama selepas bersalin,ia mmebantu pelawasan.
  • Jika anda seorang wanita, ostematrix membantu mengurangkan risiko kereputan tulang ( osteoporosis)
  • Jika anda mempunyai masalah berat badan berlebihan, anda perlukan ostematrix demi memastikan kepadatan tulang anda mengampu tubuh badan anda!
  • Jika anda tidak lena tidur malam,Ostematrix membantu memberi tidur yang lena malah dapat bangkit dengan mudah sekali.


Bagi yang dah amalkan, tahniah kerana anda memberi tubuh badan anda antara supplement formula terbaik dari Shaklee! Bagi yang belum cuba dan mengambil kalsium dari jenama lain, apa kata cuba Ostematrix Shaklee dan saya yakin anda akan jatuh cinta dengan kebaikan yang anda perolehi!!!!

Harga 1 botol hanyalah RM 61 sahaja. 1 botol ostematrix mengandungi 120 biji. Jika anda berminat untuk dapatkan ostematrix ini,boleh hubungi saya untuk order dan konsultasi cara makan.

Tempah sekarang untuk nikmati kesihatan lebih baik..

sms/wsap 016 358 9018
FB page impianz shoppe

ATAU anda boleh membuat pembelian sendiri menggunakan kad kredit/debit disini:
Pembelian ostematrix







Jul 11, 2014

Puasa dan Alquran sebagai syafaat

Alhamdulillah..segala puji bagi Allah yang memberi nikmat iman dan islam yang sangat besar nilainya..Selawat dan salam buat kekasih hati Nabi kesayangan kita..

Dah masuk hari ke 13 berpuasa..dah nak masuk 2/3 ramadhan kita tempuhi..Camna puasa kita?adakah setakat menahan lapar dahaga? atau sebaliknya? jangan lupa banyakkan membaca alquran pada bulan mulia ni ya..



Juga jangan lupa niatlah untuk melakukan kebaikan setiap hari dan juga menggandakan amalan-amalan kita di bulan mulia ini..Bayangkan berganda-ganda Allah bagi pahala kat kita..



Baik dan sayangnya Allah kat kita kan..

Jom sama-sama kita imarahkan lagi bulan mulia ni..

Jul 10, 2014

Bertenaga dan cergas dengan VIVIX

Promosi hebat sepanjang bulan ini adalah VIVIX..Ramai yang mengambil kesempatan bulan ini untuk merasai kehebatan tonik ini dan yang pastinya untuk hadiahkan buat yang tersayang.

Saya ingin kongsikan pengalaman pengguna yang telah mengambil vivix ini.Hasilnya selepas 2 minggu pengambilan vivix ini,badannya semakin cergas,kakinya yang sebelum ni selalu sakit makin berkurangan,selera makan berkurangan dan juga kulitnya pun semakin lembut.


Semestinya tonik vivix ini sangat enak.Hanya mengambil 1 sudu kecil sebelum tidur dan ia mampu membantu memberi tenaga dan wajah kelihatan lebih muda.Awet muda ler lepas mengambil vivix ni:-)

testimoni vivix


Sekiranya anda berminat nak hadiahkan ibu bapa atau anda sendiri berminat dengan vivix ni,sangatlah wajar anda rebut peluang promosi hebat ini.

Hanya hubungi saya untuk order dan anda juga berpeluang untuk menikmati harga jauh lebih jimat sekiranya membeli 2 botol vivix kerana anda akan juga mendapat percuma keahlian shaklee SEUMUR HIDUP!!

bonus lagi ? apa tu ? cashback bonus pada bulan berikutnya terus masuk ke akaun anda!!


Ok,,Jom order sekarang untuk nikmati tawaran hebat ini dan juga merasai 'keajaiban' tonik vivix ini.Anda boleh baca pelbagai lagi testimoni vivix di sini: 


hubungi 

sms/wassap - 016 358 9018 sue
sufiyah44@gmail.com


Jul 8, 2014

Anak sekolah bertenaga sepanjang berpuasa

Alhamdulillah.dah masuk hari ke 10 kita berpuasa hari ini.Cepatnya masa berlalu.Semoga kita isi masa dengan berfaedah dan manfaatkan sebaik-baiknya.

Saya ingin berkongsi testimoni Puan Mia yang telah mengambil Performance Drink sepanjang sahur dan berbuka untuk dirinya dan seisi keluarga..



Alhamdulillah,dengan izinNya,beliau maklumkan anaknya kekal cergas di sekolah dan tidak mengadu lapar walau cuaca panas terik.



Testimoni Performance drink PD


Saya akui memang Performance Drink ni memang superb!!

Kebaikan Perfomance Drink:

- Membantu menggantikan bendalir hilang semasa berpuasa
- Membantu mengekalkan kecergasan sepanjang berpuasa
- Membekalkan elektrolit yang sempurna untuk mencegah dehidrasi
- Berfungsi sebagai minuman elektrik seperti 100 plus malah lagi power
- Minuman ahli sukan yang di akui membantu kecergasan 
- Membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina

Jom hadiahkan seisi keluarga dengan minuman elektrolit ini.

TIDAK mengandungi pemanis,perisa tambahan atau pewarna

Untuk pembelian dan konsultasi,boleh hubungi saya untuk tempahan atau boleh buat pembelian di sini: