Sep 21, 2014

Awas!! tanda putih kolestrol bawah mata penunjuk aras kolestrol tinggi?

Ramai rupanya yang mengalami masalah biji bawah mata..Banyak saya dapat PM bertanyakan mengenai masalah ini selepas mereka baca info dari entry saya yang lepas --> Cara hilangkan tanda biji putih kolestrol bawah mata

First of all,saya ingin nasihatkan supaya anda yang mengalami masalah ini membuat pemeriksaan daripada doktor.Dapatkan pengesahan dan buat ujian kolestrol.Ini amat penting kerana jika telah muncul tanda-tanda seperti ini ia menunjukkan telah serius dan anda jangan pandang mudah ya kerana sangat MERBAHAYA..


Kolestrol tinggi boleh membawa maut


Merbahaya jika ia betul-betul disebabkan masalah kolestrol tinggi.Rasanya anda pun tahukan masalah kolestrol tinggi boleh menyebabkan risiko serangan sakit jantung,darah tinggi dan pelbagai lagi penyakit merbahaya yang lain..

Penjagaan makanan sangat penting untuk kolestrol tinggi.Anda juga perlu kurangkan makanan berminyak dan berlemak serta kenali pemakanan yang boleh menurunkan kadar kolestrol.

Berikut adalah makanan-makanan yang boleh di ambil bagi mengurangkan kadar kolestrol dalam salur darah:


1. SOYA

Kacang soya merupakan makanan popular yang diproses untk mendapatkan Kacang soya mengandungi 48% protein, lesitin, vitamin & zat galian. Ia juga dapat menghidarkan penyakit jantung dan kencing manis. Kaya kalsium & Mineral yg membantu memecah lemak. Ia membantu menyusutkan kadar Lemak jahat (LDL) dan meningkatkan kadar lemak baik (HDL)


saya cadangkan anda mengambil soya protein non-GMO yang bermutu tinggi dan rendah GI seperti ESP

2. KUACI


Kuaci mempunyai kandunan zat besi. Pola pemakanan yg rendah dgn zat besi boleh menaikkan kadar kolestrol LDL sekali gus menghadkan kolestrol HDL. Mulakan pengambilan kuaci jenis tawar seperti dari jenis labu atau bunga matahari untuk menambah zat besi

3. BUAH KERING


Antar pelbagai jenis buah kering, limau kering adalah yg paling banyak mengandungi flavanoid. Pengambilannya mampu menyingkirkan lebihan lemak LDL sehingga dapat mengurangkan risiko serangan jantung. Flavanoid juga boleh diperolehi dalam teh, brokoli, tomato, bawang serta delima.

4. EPAL


Memakan sebiji epal @ meminum jusnya setiap hari cukup untuk membekalkan khasiat bagi mengurangkan kandungan kolestrol dalam badan. Kanak-kanak yg memakan makanan segera dankemudian memakan epal @ minum jusnya, sebenarnya menyimbangkan kandungan zat dan mencegah berlaku kemak dlm badan

5. IKAN TUNA


Termasuk sumber asid lemak omega-3 yg popular, selain salmon dan makarel. Omega-3 secara khusus melindungi tubuh daripada peningkatan kadar kolestrol LDL.

6. KACANG TANAH


Kacang tanah yg dipanggang mengandungi lemak sihat dan kaya dengan vitamin E. Ia boleh menghalang radikal bebas agar tidak merosakkan kolesterol LDL dan dapat menghindari tubuh daripada serangan jantung

7. MANGGA


Vitamin C banyak terdapat dalam mangga. Sumber lain : belimbing, kedodong, betik, rambutan, strawberi dan kiwi. Vitamin C berupaya mencegah kolestrol LDL dlm tubuh

8. KISMIS


Mengandungi sebatian yg mampu menurunkan kolestrol. Sesiap yg mengamalkan diet dgn 400 kalori kismis setiap hari boleh menurunkan kadar kolestrol dlm darah sebanyak 8%.

9. OAT


Lebih daripada kajian saintifik yg dijalankan telah menunjukkan bahawa pengambilan oat setiap pagi boleh menurunkan kolestrol dalam darah. Serat mudah larut dalam oat boleh mengurankan risiko penyakit jantung sekiranya dijadikan sebahagian diet rendah lemak & kolestrol anda.

10. JAMBU BATU


Ia mampu menurunkan paras kolestrol dalam badan sebanyak 18.8%. Disyorkan mengambilnya setiap hari dalam jumlah mencukupi bagi memastikan khasiatnya bertindak balas kepada tubuh. Jumlah yg disyorkan ialah 400gm sehari, iaitu sebiji setengah selama empat minggu. Bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan tanpa melupakan diet seimbang, jambu batu adalah pilihan yg sesuai.Sumber


Namun jika anda ingin berikhtiar dengan supplemen semulajadi ini,bolehlah mencuba supplemen yang sesuai seperti berikut:
saya ada share mengenai kelebihan dan manfaat Omega di sini dan juga kelebihan dan manfaat pengambilan Phytocol ST di sini


Insyaallah supplemen ini jika di amalkan dan makan secara rutin dapat membantu kita sihat dan seterusnya mencegah dari penyakit-penyakit merbahaya..

Jika anda berminat untuk mendapatkan supplemen ini boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut dan order 

ATAU

sekiranya ingin membeli sendiri menggunakan kad kredit/debit anda bolehlah ke SINI--> PEMBELIAN SET KOLESTROL

Jika anda ingin harga lebih jimat dan murah,boleh daftar keahlian dahulu sebanyak RM75 sekali sahaja seumur hidup dan dapat nikmati 15-20% lebih jimat dari harga pasaran..

hubungi saya untuk daftar keahlian dan juga pembelian produk seperti berikut:


SMS/WHATSAPP 016 358 9018 (SUE)
FB PAGE : suhaila Johar / Impianz Shoppe
Email: sufiyah44@gmail.com
No comments:

Post a Comment