Monday, August 19, 2013

Set Bajet Penyusuan Shaklee



Saya yakin ramai ibu kat luar sana nak sangat menyusu baby sendiri..Mesti ada yang kata tak sampai 2 tahun pun xpela,janji 6 bulan pertama dapat ekslusif bagi kat baby susu sendiri..Ramai kawan saya yang mengalami masalah susu badan kering sebaik sahaja bermula kerja selepas sahaja habis cuti pantang..Tapi sayang,sebelum masanya tiba anak-anak dah di sogok dengan susu tepung segera yang 0 khasiat dan nutrisi..

Ibu-ibu jangan risau ye..Insyaallah dengan sedikit bajet yang ada,ibu boleh teruskan penyusuan bayi walau sudah mula bekerja.Tapi bagaimana?Saya rasa tak salah ibu-ibu mencuba dahulu sebelum niat untuk mulakan penyusuan susu berjenama lembu ye..

Saya cadangkan ibu-ibu mengambil set penyusuan bajet dari Shaklee iaitu ESP + Alfafa Complex.

Apa itu ESP?




Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.


Shaklee ESP:

•    Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan
      rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
•    Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
•    Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada
      keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.  Kajian
      menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal
      kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
•    Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu
      Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),
      di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari
      proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

Apa itu Alfafa Complex?


Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien.  Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.  Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi.

##Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.




Gabungan ESP dan Alfafa complex dapat membantu menghasilkan susu ibu lebih banyak,pekat dan berkhasiat..Bukan ibu sahaja mendapat khasiat dan bertenaga malah bayi juga akan lebih kenyang dan sihat.


Selain bagus untuk penyusuan,ibu juga bakal mendapat BONUS dari set bajet ini..



ESP juga menjadikan kulit ibu lebih cantik,memudarkan parut,lebih mengenyangkan dan memberi tenaga.Manakala Alfafa complex pula selain menjadi milk booster membantu ibu mengawal kolestrol dalam badan,mengetatkan kembali selepas bersalin,membantu mengatasi sembelit dan juga mengatasi keputihan..ALL in 1:-)


So,ape lagi ibu-ibu kat luar sana.Jom dapatkan segera set bajet ini.Sangat berbaloi hasil pelaburan anda.Saya kongsikan beberapa testimoni ibu-ibu dah berjaya mengambil set ini:






Harga ESP di pasaran adalah RM 150 dan boleh bertahan sehingga 2-3 bulan bergantung kepada pengambilan manakala Alfafa complex hanya RM 53.75 bagi  330 biji..hanya lebih kurang 0.16 sebiji ibu-ibu dapat bonus kesihatan yang baik tau..wow..

Saya nak sangat bantu ibu-ibu untuk penyusuan ekslusif..setiap order akan menerima tips ekslusif mengenai penyusuan ini..

Berminat? Hubungi saya segera ye..

Saya juga COD area kajang,Bangi,Uniten dan Mines Seri Kembangan.Juga pos ke seluruh Malaysia..




Thursday, August 15, 2013

Syoknya Business Shaklee

Assalamualaikum..

Alhamdulillah umat islam dah beraya hampir seminggu..So camne dengan raya tahun ni?tentu seronok balik kampung jumpa mak ayah,saudara-marakan?

Alhamdulillah semalam adalah hari pay-off untuk business shaklee..semua distributor shaklee tersenyum lebarla kalau pertengahan bulan.."harimau mengaum" tengah-tengah bulan ni dapatlah cover balik kan mana yang x cukup..yerla balik kampung haritu mesti banyak dah habis minyak,tol,angpow raya..tak campur lagi dengan persiapan baju raya,kuih muih dan lain-lain..



Apapun,business shaklee dapatlah bantu sedikit sebanyak tampung mana yang kurang tu.Tapi saya pasti dah ramai pun yang buat full income dengan shaklee ni..Insyaallah sampai masa,saya pun teringin juga berbusiness dari rumah..ameen2..

Moh sape-sape nak join saya buat side income or full income..Jika anda suri rumah,students,pekerja swasta,pekerja kilang ke sangat-sangat saya alu-alukan..

Berapa yuran perlu dibayar untuk join shaklee?

HANYA RM 75 YURAN PENDAFTARAN SEBAGAI AHLI sahaja.
Lain-lain syarat anda boleh rujuk di sini ye Kelebihan menjadi ahli

Tapi kalau dah jadi ahli nanti,tak bolehla goyang kaki sahaja untuk dapat hasil..Mestilah rajin berusaha,rajin sharing kat FB,blog dan cerita kebaikan kat kawan-kawan,sedara-mara dan ahli keluarga..Yang pasti anda perlu cuba dahulu set SHAKLEE ni..Macam-macam set ada..

- set kecantikan,set kurus,set resdung,set bersalin,set hamil,set suami isteri,set warga emas,set pelajar..

Sudah ramai yang jana income 2,3,4,5 angka..Semuanya anda yang tentukan sendiri..Jika berusaha sebaik mungkin dan berdoa insyaallah hasilnya pasti ada..

Lain-lain kelebihan menjadi ahli Shaklee?

- setiap pembelian anda setiap bulan yang mengcukupi nilai UV akan dapat bonus.Minimum UV adalah 150 uv untuk setiap bonus yang diterima
- Pembelian dengan harga lebih jimat 10% dari harga pasaran.
- Intensif program subsidi kereta shaklee.Mengikut jumlah pencapaian dan syarat-syarat yag ditetapkan..
- Bonus kepimpinan
- Trip pelancongan / umrah



Jom join saya segera untuk menjadi agen shaklee yang sah..Jika orang lain boleh buat anda juga pasti boleh.Yang penting anda mahu dan cepat bertindak..Saya akan guide anda bersama-sama dalam business ini dan masukkan anda dalam group ekslusif kami di FB untuk kita maju bersama.

Jangan tungu lama-lama..Berminat boleh hubungi saya segera:

SUHAILA BINTI JOHAR
SMS/WHATSAP : 016 358 9018
FB: impianz shoppe
sufiyah44@gmail.com






Monday, August 5, 2013

OMEGA GUARD SHAKLEE : A Must Have Vitamin Sepanjang Musim Raya.

27 Ramadhan telah kita lalui..Betapa cepat  masa berlalu.Entah kita mampu untuk terima kehadirannya lagi atau tidak tahun hadapan..Ya Allah,sangat sedih rasanya..Apapun,semoga masa-masa baki yang tinggal ini kita manfaatkan sepenuhnya dengan beribadah,zikir,membaca al-quran dan sebagainya..
_______________________________________________________________________________
Ku menantimu
Saban waktu
Bangkit jiwaku 

Kau suluh hatiku
Dengan sinar
Kudus kasihmu

Ku harap kan terus
Bersamamu selamanya

Ramadan, Ramadan
Ramadan di hati
Ramadan, Ramadan
Ku mohon usah pergi

Rahmat melimpah
Damainya ku rasakan

Ramadan bulan al-Quran
Mendidik jiwaku
Menyuburkan iman 

Ku harap kan terus
Bersamamu selamanya

Ramadan, Ramadan
Ramadan di hati
Ramadan, Ramadan
Ku mohon usah pergi

Sememangnya kau ku nantikan
Hadirmu hidupkan suram di jiwaku
Dan ku berjanji
Akan ku teruskan
Semangatmu itu
Sepanjang hidupku
Oh Ramadan

Ramadan, Ramadan
Ramadan di hati
Ramadan, Ramadan
Ku mohon usah pergi

_____________________________________________________________________________

Apapun,syukur Alhamdulillah..semoga Allah panjangkan usia kita dan Khamis ni 1 syawal bakal menjengah tiba..Pasti ramai dah balik kat kampong sekarang ni dan dah bergembira bersama ibu-bapa dan ahli keluarga..

Terbayang sudah ketupat,rendang,lemang,dodol,bihun sup,nasi dagang,nasi minyak sebagai juadah di pagi syawal..owh enaknya…Siapa boleh tahan dengan juadah-juadah enak ni kan?al-maklum dah berpuasa sebulan dan menahan rasa dan nafsu..Tak campur lagi dengan aneka kuih raya yang manis-manis,kerepek,rempeyek sebagai pencuci mulutJ



Namun AWAS!!! Makanan-makanan terhidang semua ni mengandungi kalestrol dan lemak yang sangat tinggi ye..


Jom cek jumlah kalori setiap hidangan ini:

                                      Karbohidrat

Ketupat
1 Biji (80g)
88
Lemang
1 Potong (Sederhana)
82
Nasi Putih
1 Genggam Tangan
150
Nasi Briyani
1 Pinggan (2 genggam)
487
Nasi Himpit
5 Potong
150
Mee-hun Goreng
1 Pinggan kecil
295
Laksa
1 Mangkuk
550
Protein
Rendang, Ayam
1 ketul dgn kuah
148
Rendang, Daging
2 potong
112
Serunding, Beef (Daging)
55g (1 genggam kecil)
200
Serunding, Ayam 
55g (1 genggam kecil)
180

Sumber: Kalori juadah raya


kita tengok pulak kalori kuih-muih hari raya:

  1. Tart nenas/ strawberi/ epal = 70 kkal .
  2. Almond London = 110 kkal
  3. Biskut cornflakes = 80 kkal
  4. Biskut Arab/ makmur = 50 kkal
  5. Biskut kacang/badam = 90 kkal
  6. Biskut suji = 40 kkal
  7. Kuih Semperit = 40 kkal
  8. Biskut kelapa = 60 kkal
  9. Bahulu = 60 kkal
  10. Dodol = 70 kkal
  11. Kek buah = 130 kkal
  12. Kek lapis Sarawak = 160 kkal
  13. Muruku = 120 kkal
  14. Agar agar buah = 30 kkal
  15. Kerepek pisang = 40 kkal
  16. Rempeyek = 70 kkal
  17. Wajik = 50 kkal
Ingat: Kalori di sini berdasarkan 1biji/1potong/1keping dan ini hanyalah sebagai panduan. Jumlah kalori sebenar bergantung kepada saiz dan cara penyediaan biskut.


Wah..mau naik balik berat berkg2 ni lepas dah berpuasa sebulan..Apatah lagi  raya ni rumah terbuka sana-sini..Kawan-kawan buat open house,opis pun ada open opis kanJ

Tapi anda jangan risau..Untuk membantu mengatasi masalah pembakaran lemak dengan segera adalah anda boleh mencuba OMEGA GUARD SHAKLEE..

Apa itu Omega Guard Shaklee?



Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTMmenyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA. 




Apakah fungsi Omega-Guard?

ü  Merendahkan tahap trigliserida dalam darah
ü  Mengurangkan risiko serangan sakit jantung
ü  Mengurangkan risiko ritma jantung tidak normal yang berbahaya
ü  Mengurangkan risiko strok
ü  Melambatkan pembentukan plak atherosclerotic
ü  Merendahkan tekanan darah
ü  Mengurangkan kekakuan dan kelembutan sendi
ü  Mengurangkan risiko penyakit jantung koronari


Bagaimana Omega Guard Membantu dalam Proses Pecahan Lemak?


Omega (minyak ikan) mengandungi asid lemak Omega 3, yang membantu meningkatkan paras hormon Leptin iaitu hormon penting dalam pengawalan selera makan. Leptin akan menghantar signal kepada otak untuk mengehadkan rasa lapar. Semakin rendah paras leptin, semakin cepat anda akan berasa lapar.

 
Leptin juga boleh meningkatkan metabolisma badan. Bila metabolisma meningkat, semakin cepatlah LEMAK JAHAT dibakar. Dalam satu kajian di Australia menunjukkan mereka yang bersenam dan mengambil asid lemak Omega 3 lebih banyak membakar lemak berbanding mereka yang hanya bersenam tanpa mengambil asid lemak Omega 3!


Omega 3 dan Manfaat kepada Berat Badan:

  • Kandungan asid lemak Omega-3 EPA (asid eicosapentaenoic) dan DHA (asid docosahexaenoic) menurunkan paras insulin kita, jadi apa-apa kalori tambahan yang kita makan akan dibakar untuk tenaga, bukannya disimpan sebagai lemak badan
  • Omega 3 minyak adalah anti-lipogenic (blok penyimpanan lemak dalam badan anda) dan meningkatkan kadar metabolik anda, jadi anda membakar lemak badan lebih cepat
  • Omega tiga asid lemak menyekat pengeluaran kortisol, hormon yang berkaitan dengan tekanan lemak simpanan yang juga menyebabkan anda menyimpan vs membakar kalori tambahan
  • Asid lemak omega-3 telah terbukti untuk meningkatkan aliran darah ke otot semasa bersenam, sekali gus meningkatkan keupayaan badan untuk membakar lebih banyak lemak
  • Diet yang kaya dengan minyak omega-3 meningkatkan tahap gula dalam darah (hipoglisemia) dan hasilnya, kita mempunyai lebih banyak tenaga untuk menjalankan urusan seharian
  • Asid lemak omega-3 meningkatkan fungsi hati - organ lemak pengurusan anda

Tips untuk anda:

So raya nanti,parking jauh2 sikit dari rumah kawan atau sedara mara then jalanlah ramai2.So bolehla exercise sikitkan sambil-sambil tengok pemandangan indah kampung tu:-)

So,jangan lupa sediakan sebotol omega guard untuk bekalan sepanjang syawal nanti.Pastikan anda memilih omega 3 yang betul dan mnegandungi khasiat yang mengcukupi.




Jom dapatkan segera sementara stok masih ada..Jangan lupa ye Omega guard mesti ada dalam beg pakaian anda bila pulang ke kampung nanti..

Berminat untuk omegagurd?Hubungi saya segera untuk nikmati tawaran harga jimat sempena Ketibaan syawal:-)




Akhir kata,saya ingin mengucapkan selamat hari raya dan maaf zahir batin kepada semua kenalan,kawan-kawan dan saudara mara.Pulanglah berhari raya dengan penuh kesyukuran dan semoga syawal ini juga lebih mengeratkan silaturahim sesama kita..










Friday, August 2, 2013

Atasi masalah sakit sendi dengan Joint Health Tablet

AWAS!!jangan mengambil ringan dengan masalah sakit sendi..Semakin berusia semakin tinggi risiko untuk menghadapi masalah ini.Warga emas terutama ibu bapa dan atuk nenek kita lebih berisiko memandangkan tulang-tulang mula makin lemah,kekurangan zat kalsium dalam pengambilan seharian serta masalah usia yang makin lanjut.


Berikut adalah tanda-tanda sakit sendi:




Golongan yang aktif bersukan juga tidak lari daripada masalah sendi.Jika anda mengalami masalah ini,jangan biarkan ia berlarutan..Kelak anda akan merasa makin sakit dan menderita.

Sempena bulan OGOS,shaklee menawarkan promosi istimewa untuk mengatasi masalah ini ..Beli 6 botol PERCUMA 1 botol untuk Joint Health Tablet ni..

Photo: Grab the promotion of the month now!

Advanced Joint Health Tablet Buy 6 FREE 1... The natural way to keep you moving!


Apa itu Joint Health Tablet?
Anda boleh baca lebih details mengenai vitamin ini di sini: Joint Health Tablet



Jika ibu-bapa anda mengalami masalah sakit sendi,bolehlah hadiahkan mereka vitamin ni..Sangat istimewa kerana kandungannya berasaskan sayur-sayuran..

Testimoni yang telah mengambil JHT ini:



Cepat grab sebotol untuk insan yang anda sayangi..TAk rugi jika mencuba kan..Insyaallah semoga ibu ayah kita lebih sihat dan cergas lepas ini.

Untuk harga promosi JIMAT

hubungi saya segera pengedar shaklee yang sah..