Tuesday, June 18, 2013

Shaklee--Why I'm In Love

Saya start consume shaklee selepas bersalin anak ketiga..sebelum ni dalam family dah pernah tengok ubat2 shaklee ni..arwah mak pernah consume utk kencing manis dan darah tinggi..kakak pulak memang berbotol2 hubby dia belikan masa mengandung dan dalam pantang..

Semasa pantang,saya ambik Alfafa,ESP dan Lecithin..




Alfafa untuk pekatkan susu dan cepatkan penghasilan susu..ESP bagi susu meriah,bagi tenaga dan of course nak hilangkan mana2 parut..dan lecithin nak turunkan berat badan..

Saya ni jenis cepat naik tapi lambat turun berat badan..Rendah beno metabolisme badan ni:-( Ambik lecithin tu saya turunla jugak tp masa tuh tak kisah sangat pasal berat ni sebab anak BF kan..so makan pun xle skip sangat..

Alhamdulillah consume 3 produk ni selepas hari 40,sebelum naik kerja saya berjaya buat stok susu..Kebetulan hubby beli peti ais besarkan..so kene isi banyak2la dalam freeze tu..ada dekat 200x30z kot masa tu..sampai rasa macam nak beli freezer baru..Alhamdulillah setiap 2 jam saya pump dan menyusu..memang 20 hari sebelum naik kerja tu duk main ngan pum susu,tengok jam,minum makan jela..kebetulan dengan baby je siang hari..so baby tido saya pun pulunla mengepam:-) anak 2 org lagi masa tu anta taska..so aman sikit..

Masuk kerja,alhamdulillah..still dapat pam 3x..dapatla maintain 18oz sehari..seronok tau tengok anak ..bam2 time ni..p timbang tiap bulan pun naik je..Alhamdulillah..susu pun blhla pusing2..first in first out..Campur plak kat opis ni ade geng2 ibu dan bilik operasi pump..alhamdulillah seronok sambil pam sambil bersembang pasal anak2..

Saya join shaklee bukan setakat makan suka2..Saya juga mahu bantu anda di luar sana..alhamdulillah beberapa customer saya juga rasai perbezaan dengan pengambilan shaklee ni..

Ni testimoni kawan2 saya ye:

Puan E:
Consume ESP,Alfafa..dah repeat 3x setakat ni..menyusu badan jugak..
Alhamdulillah badan bertenaga dan dapat urus rumahtangga bila balik kerja..dulu ya Allah penat ya amat dengan nak layan 3 org hero kat umah tu..

En Sy:
Consume set kecantikan untuk wife dia..Alhamdulillah berpuasa hati dan repeat order ke2 bulan lepas..
Consume ESP,B complex,GLA complex..Puas hati,makin berseri dan badan bertenaga

Pn L:
Alhamdulillah masalah cyst hilang selepas consume GLA comples

Pn N:
Teringin mengandung lagi selepas baby dah setahun lebih..dia consume B complex..badan bertenaga dan alhamdulillah selepas 2 bulan makan,positif hamil..alhamdulillah

Cik H:
Masalah period x teratur dan lama x datang..Alhamdulillah x sampai sebulan consume GLA complex,period dah datang balik..still teruskan makan..

Dan ada banyak lagi testi kawan2 yang saya akan share lain kali ye..

Dan pengalaman saya sendiri consume ESP dan alfafa ketika bulab puasa tahun lepas..Alhamdulillah dapat berpuasa penuh dan mampu mengepam 3x jugak di opis walau masa tuh terasa kuatnya cabaran..Beberapa kawan memang x larat ada yang berbuka kerana keuzuran dan rukhsah ibu menyusu..Dengan ESP,insyaallah rasa lebih kenyang dan bertenaga..

Alhamdulillah3x..syukur padaNya..saya hanya berkongsi kebaikan shaklee bersama..Insyaallah kita berusaha dan yakin..Allah yang tentukan dan makbulkan semuanya..

Saya juga doakan anda dan sahabat2 saya semua sentiasa sihat dan ceria..Semestinya pilihla vitamin yang baik dan semulajadi..Insyaallah shaklee di jamin halal,Approve by KKM dan dah berada di pasaran 50 tahun lamanya..

Selamat bershaklee kepada kawan-kawan..saya gembira melihat anda gembira..Jika anda juga mahu turut serta bersama saya dalam Shaklee,welcome ye..Insyaallah kita dapat manfaat bersama2..

Yuran serendah RM75 sahaja dan dapat nikmati harga ahli yang lebih jimat dan berpatutan..



Wednesday, June 12, 2013

Makanan Hijau semulajadi dan kuasa penyembuhan

Jom kenali sayuran hijau yang selalu kita makan setiap hari..Mungkin lepas ni lagi rajin dan banyak kita makan sebab dah tahu khasiatnya kan..

Sape suke makan brokoli?

Sedapnya brokoli sup dan brokoli goreng sayur campur kan..Mostly kat kedai2 kalau menu brokoli ni boleh tahan harganya:-) 

Sayur brokoli membantu mencegah kecacatan kelahiran, meningkatkan sistem imun dan menguatkan tulang.

Brokoli dan khasiatnya:
Brokoli ialah satu daripada sayuran hijau yang tidak patut ditinggalkan. Sejak Universiti Johns Hopkins menyiarkan kajian mereka, penyelidikan pada tahun 90-an tentang kesan pencegahan kanser oleh sayur ini dengan komponen sulforaphane, ia telah diterima secara meluas sebagai satu makanan hijau yang kuat dan penting dalam diet. 

Selain daripada kanser, brokoli turut membantu mencegah kecacatan kelahiran, meningkatkan sistem imun dan menguatkan tulang. Ia terbukti sebagai satu sumber yang sangat baik untuk vitamin A, B6, C, E dan K, serta zat besi, kalsium, kalium dan mangan. 

Sayur yang paling mudah di jumpai di pasar/pasar malam -  bayam

Sayur Bayam
Satu lagi makanan hijau yang dilengkapi dengan kuasa penyembuhan semulajadi ialah sayur berdaun yang kaya dengan serat, asid folik, serta vitamin A dan C. Ia menawarkan satu penyelesaian yang baik untuk penyakit sembelit kerana banyak komponen serat. Mata dan saluran pencernaan juga mendapat manfaat daripada dedaunan hijau ini. 


Bayam cukup berkesan dalam mencegah beberapa penyakit yang melibatkan jantung serta kanser prostat dan payudara. Sayur bayam juga dilengkapi dengan unsur-unsur anti-peradangan. 

Guava
Buah jambu batu tropika bukan sahaja berkesan dalam pengurusan berat badan, malah turut membantu melegakan sembelit dan cirit-birit. Ia memiliki sifat khas yang melawan kanser, mencegah penyakit jantung dan kencing manis, termasuklah masalah kulit. Buah jambu batu juga dapat dijadikan sebagai satu penyelesaian efektif untuk masalah kesuburan di kalangan lelaki. 


Teh hijau
Terkenal sebagai satu antioksida, teh hijau mempunyai keupayaan untuk mengurangkan keradangan, membantu dalam penghadaman, meningkatkan sistem imun yang terjejas, meningkatkan ketahanan dan melindungi membran sel. Ia adalah satu rawatan terbukti dalam menghadapi penyakit rheumatoid arthritis dan mengurangkan risiko penyakit jantung serta kanser kulit. 


Kubis
Kubis terkenal dengan kekayaan kandugan vitamin K dan C. Beberapa kajian telah menunjukkan keupayaan diet yang kaya dengan kubis dalam mengurangkan risiko kanser pundi kencing, paru-paru, kolon, payudara dan ovari. Ia mampu merawat alahan, sembelit, selsema dan batuk, artritis, kerosakan kulit (bedsores), vena varikos dan ulser peptik serta kemurungan. 


Tuesday, June 4, 2013

Atasi masalah perut bergelora dan angin dalam badan

Perut sebu dan badan berangin menyebabkan terasa lesu je badan..jika anda sering alami hal ini,saya syorkan untuk cuba ambil shaklee Peppermint-ginger plus..




Halia seperti yang kita tahu adalah herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman.

Dengan tambahan Pudina yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman lebih sihat dapat menyamankan dan melegakan perut.

Shaklee Pepperming Ginger Plus ni mengandungi halia,herba pudina,jintan hitam dan jintan manis untuk rasa lebih nyaman dan melegakan.

  

Cara makan :

Just campur 1 biji dalam minuman teh atau air suam atau boleh telan 2 biji selepas dinner..senang sahaja..pasti lepas tu angin-angin dalam badan akan keluar:-)


Jom kita baca testimoni pengguna kat bawah:



Harga 1 botol (90 tablets - RM45.00)

Berminat? Boleh hubungi saya untuk harga lebih jimat.


Sue (016 3589018)
FB : impianz shoppe
sufiyah44@gmail.com